Bursaspor, stat ismini 'Yüzüncü Yıl Atatürk Sütaş Stadyumu' olarak değiştirdi

İsa Kethüda
28.09.2023 - 18:00 | Son Güncellenme: 28.09.2023 - 18:05

TFF 2. Lig takımlarından Bursaspor Kulübü, Timsah Park’ın ismini 'Yüzüncü Yıl Atatürk Sütaş Stadyumu' olarak değiştirdiğini açıkladı. İşte detaylar...

Bursaspor, stat ismini 'Yüzüncü Yıl Atatürk Sütaş Stadyumu' olarak değiştirdi

Bursaspor Kulübü, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla sponsor firma ile yaptığı görüşmeden netice alarak Timsah Park’ın ismini 'Yüzüncü Yıl Atatürk Sütaş Stadyumu' olarak değiştirdiğini açıkladı.

Yüzüncü Yıl Atatürk Sütaş Stadyumu

Bursaspor Kulübü’nden yapılan açıklama şu şekilde:

"Değerli Bursasporlular, Kulübümüz, hem Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına saygı, hem de eski stadyumumuzun ruhunu yeniden canlandırma amacıyla sponsor firma Sütaş ile bir işbirliği anlaşması yaparak stadyumumuzun adını Yüzüncü Yıl Atatürk Sütaş Stadyumu olarak değiştirme kararı almıştır. 

Bu anlamlı ad değişikliğiyle birlikte Bursaspor camiasının daha da birleşeceğine, taraftarlarımızın stadyumumuza olan bağlılığının artacağına inanıyoruz. 

Yüzüncü Yıl Atatürk Sütaş Stadyumu, bizim için sadece bir spor alanı değil, aynı zamanda bir gurur kaynağı olacaktır. 

Hep birlikte, bu stadyumu Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir şekilde yaşatacağımıza olan inancımız tamdır."

Bilindiği üzere, geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe Kulübünün tüzük tadil kongresinde, Ülker Stadyumu Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi isminin "Atatürk" olarak değiştirilmesi konusunda yönetime yetki verilmişti.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da, stat, salon, tesislerin adları ne olursa olsun Atatürk'ün ışığında bu camianın her zaman yürüyeceğini de belirterek, "Bu konuda zerre kadar şüphemiz yoktur. Onay aldığımız taktirde gerekli yasal süreçler başlatılacak. Ve devletimizin, gereken onay süreci için kapısını çalacağız. Onların da bizi anlayışıyla karşılayacağından zerre kadar şüphem yok, inşallah yanılmıyorumdur. Büyük kulüplerinden birinin stadının ismi Atatürk olacaksa bu da en çok bize yakışır." ifadelerini kullanmıştı.

Stat isimleri yönetmelikle düzenleniyor

Stat isimlerine dair düzenleme, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Spor Genel Müdürlüğü'nün yönetmeliğinde tarif ediliyor. Yönetmeliğin adı "Spor Genel Müdürlüğü Tesislere Ad Verme Yönetmeliği"... Yönetmeliğin "Ad verme ile ilgili yasaklar" başlığı altında yer alan 7. maddenin üç fıkrası statlara "Atatürk" ismi verilmesine dair düzenlemeyi içeriyor: Bir şehirde Atatürk isimli stat bir tane olabiyor.

Bir şehirde Atatürk isimli stat bir tane olabiyor

(1) Gerçek ve tüzel kişiler tarafından açılan ve işletilen özel beden eğitimi ve spor tesislerine Atatürk’e ilişkin adlar ve sıfatlar verilemez.

(2) Bir şehirde benzer tesislerden sadece bir tanesine Atatürk’e ilişkin adlar verilebilir.

(3) Bir il, ilçe, belde, köy ve mahallede bulunan aynı amaçlı tesislere aynı adlar verilemez.

Senin için hazırladığımız haberler