Büyet Uygun'dan Süper Lig için flaş yabancı önerisi

Özgür Koç
27.02.2024 - 10:23 | Son Güncellenme: 27.02.2024 - 10:29

Trendyol Süper Lig ekibi Sivasspor'un Teknik Direktörü Bülent Uygun, Süper Lig'de yabancı kontenjanı için farklı bir uygulama önerdi. Detaylar haberimizde...

Büyet Uygun'dan Süper Lig için flaş yabancı önerisi

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig'in 27. haftasında Pendikspor'u 4-1 yenerek 37 puanla 6. sıraya yükselen Sivasspor'da teknik direktör Bülent Uygun'dan yabancı kontenjanıyla ilgili flaş bir öneri geldi.

"Geçmişte elde edilen başarıları tekrarlamak istiyoruz"

Uygun, Lig Radyo'ya yaptığı değerlendirmelerde, Sivasspor'un ligin en düşük bütçeli ikinci takımı olduğunu hatırlatarak, "Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Yukarıyı hedefliyoruz. Aynı zamanda gelecek sezonu da planlıyoruz. Sivasspor'un geçmişte yaşadığı başarıları tekrarlamak ve yaşatmak istiyoruz." dedi. 

"Çinli ve Japon futbolcular için ek kontenjan tanınabilir"

Ligin marka değerinin hep birlikte yükseltmesi gerektiğini vurgulayan tecrübeli çalıştırıcı, "Yayıncı kuruluşun bize verdiği bütçe yıllık 200 milyon doların altında kalmamalı. Bunun için de farklılık yaratmalıyız. Mesela Uzakdoğu pazarına açılabiliriz. Çinli, Japon futbolcular için ek kontenjan tanıyarak Asya'dan bir oyuncuyu yerli statüsünde oynatabiliriz. Bu da oradaki ilgiyi buraya yönlendirebilir" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler