Fenerbahçe'ye 2 gol atan Borja Sainz'in bu sezonki performansı

Kerem Ergün
12.11.2022 - 20:05 | Son Güncellenme: 12.11.2022 - 20:28

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Giresunspor, Fenerbahçe'yi 2-1 yendi. Maçta 2 gol atan Giresunsporlu Borja Sainz yıldızlaştı. İşte Sainz'in bu sezonki performansı...

Fenerbahçe'ye 2 gol atan Borja Sainz'in bu sezonki performansı

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Fenerbahçe evinde Bitexen Giresunspor'u ağırladı. Karşılaşmayı konuk ekip 2-1 kazanırken Borja Sainz golleriyle maça damga vurdu.

Önce Galatasaray'ı yıktı

Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Galatasaray, evinde Bitexen Giresunspor'u ağırladı. Karşılaşmayı konuk ekip 1-0 kazanırken sahnede Borja Sainz vardı. 77. dakikada Galatasaraylı Abdülkerim Bardakçı'nın hatasını yakalayan İspanyol oyuncu rakibinin kalecisine gönderdiği topu aldı ve Muslera'yı geçerek takımına galibiyet golünü getirdi.

Sonra Fenerbahçe'yi

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında ise Bitexen Giresunspor, bu sefer Fenerbahçe'ye konuk oldu. Karadeniz ekibi rakibinin 10 kişi kaldığı maçı 2-1'lik skorla kazanmayı bildi. Skor değişse de sahnede yine aynı isim vardı: Borja Sainz. 21 yaşındaki futbolcu 71 ve 82. dakikada attığı gollerle takımına galibiyeti getirdi.

İlgini Çekebilir
Kadıköy'de mutsuz SON
Habere Git

Ezeli rakiplere aynı tarife

Maçın 82. dakikasında Fenerbahçe stoperi Serdar Aziz'e baskı yapıp topu kazanan Borja Sainz, kaleci Altay'ı geçti ve topu rakip filelere bıraktı. 21 yaşındaki İspanyol oyuncunun bu golü, ligin ikinci haftasında Galatasaray filelerine gönderdiği gole çok benzetildi. Hatta Türk televizyonlarının sevilen yorumcusu Rıdvan Dilmen de bu konuya dikkat çekerek Sainz'in Galatasaray'a attığı golün aynısını attığını Serdar Aziz'in rakibine yeteri kadar çalışmadığını söyledi.

Bu sezon 5 maç 2 asist

Bu sezon toplam 15 maça çıkan Borja Sainz, Giresunspor adına toplam 1050 dakika sahada kaldı. 21 yaşındaki oyuncu, bu 1050 dakikaya 5 gol ve 2 asist sığdırdı. İspanyol oyuncu bu gollerinden birini ise Giresunspor'un Ziraat Türkiye Kupası'nın dördüncü turunda Ankaraspor'u 3-2 yendiği maçta attı.

Bonservis bedeli bilinmiyor

Yaz transfer döneminde İspanyol ekibi Alaves'ten Giresunspor'a transfer olan Borja Sainz'in Karadeniz ekibiyle 30 Haziran 2025'e kadar sözleşmesi bulunuyor. Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 2.20 milyon Euro olan Sainz'in Giresunspor'a kaç milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olduğu ise bilinmiyor.

İlgini Çekebilir
Giresunspor uzatmada turladı!
Habere Git

Borja Sainz'in kariyeri

1 Şubat 2001 tarihinde dünyaya gelen Borja Sainz, Alaves, Real Zaragoza ve Bitexen Giresunspor formaları giydi. Kariyerinde 101 maça çıkan 21 yaşındaki oyuncu, kulüplerine 11 gol, 5 asistlik katkı sağladı. İspanya Milli Takımı'nın U19 kategorisinde forma giyen Sainz, ülkesi adına çıktığı 5 maçta 267 dakika sahada kaldı, 3 gol attı.

Senin için hazırladığımız haberler