Çağdaş Atan'dan Kayserispor sözleri: "Planladığımız hiçbir şeyi yapamadık"

Aleyna Gürgen
19.02.2024 - 22:20 | Son Güncellenme: 19.02.2024 - 22:57

Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Başakşehir, Kayserispor'a 3-2 mağlup oldu. Kayserispor ve Başakşehir oyuncuları maç sonrası konuştu.

Çağdaş Atan'dan Kayserispor sözleri: "Planladığımız hiçbir şeyi yapamadık"

Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Başakşehir ve Kayserispor karşılaştı. Kayserispor ise maçtan 3-2 galip ayrıldı. Karşılaşmanın ardından ise iki takımın da oyuncuları açıklamalarda bulundu. 

"Bugün için en iyi senaryo beraberlik olabilirdi"

Tecrübeli forvet Joao Figueiredo maç sonunda yaptığı açıklamalarda karşılaşmayı şu sözlerle değerlendirdi: "İyi başlamadık maça. Kayserispor daha üstündü maçta ve 2 gol buldular. Daha sonra üstünlüğü yakaladık, bugün için en iyi senaryo beraberlik olabilirdi ama gerçekleştiremedik."

"Zor bir maç olacağını biliyorduk"

Başakşehir'in bir diğer oyuncusu Davidson ise Kayserispor maçının zor olacağını bildiklerini belirtti ve "Zor bir maç olacağını biliyorduk. Ben de girdikten sonra ritim getirmeye çalıştım, takıma yardımcı olmaya çalıştım hocanın istediği şekilde. Ama skoru döndüremedik, inşallah bir sonraki maçta." dedi.

"Haftalardır galibiyet alamıyorduk"

Kayserispor'un genç orta saha oyuncusu Kartal Kayra Yılmaz ise galip ayrıldıkları karşılaşmanın ardından haftalar sonra galibiyet aldıklarını belirtti. Yılmaz, Başakşehir maçını şu sözlerle değerlendirdi: "Öncelikle çok mutluyuz, takım olarak buradan 3 puan aldığımız için gururluyuz, mutluyuz. Haftalardır galibiyet alamıyorduk. Aslında, bir önceki hocamızla başlayan bir mağlubiyet serimiz vardı. Daha sonra yeni hocamızla beraber biraz daha toparlamaya çalıştık ama son 3 maçta hak ettiğimiz maçlar oldu. Galip gelebilirdik, ama 1 puan aldık. Biz seri yakalayabileceğimizi biliyorduk. Bu maçı da hedef olarak belirledik. Çok şükür, bugün de aslında daha rahat kazanabileceğimiz bir maçtı. Ama tabii farklı bir hikayesi oldu. Bütün arkadaşlarımın ayağına yüreğine sağlık. Bilal'e de ayrı parantez açmak istiyorum; bu galibiyette emeği çok büyük. Diğer arkadaşlarım gibi onun da payı çok büyük, kurtardığı penaltıdan dolayı da onu kutluyorum."

"Ligde ilk golümü attım"

Başakşehir karşısında 9. dakikada fileleri havalandıran Kayserispor'un Fransız forveti Duckens Nazon ise attığı gol hakkında "Bugün özellikle galip geldiğimiz için öncelikle çok mutluyum. Bir de galiba attığım gol Kayserispor tarihinin 1100. golüymüş galiba. Dolayısıyla ondan dolayı da mutluyum. Ligde ilk golümü attım, önemli bir müsabakaydı, dolayısıyla çok mutluyum." dedi. 

Nazon takıma adaptasyonu ve takım arkadaşları ile ilişkisi için ise şunları söyledi: "Öncelikli olarak şunu söylemek istiyorum ki, böyle durumlarda maç 2-0'dayken maçı bitirmemiz gerekiyor. Biraz duygusal davranıyoruz, bu konuda kendimiz igeliştirmemiz gerekiyor. Duygularımıza hakim olmalıyız. Adaptasyonumla ilgili de şunu söyleyebilirim; arkadaşlarım tarafından iyi karşılandım ve bana çok yardımcı oldular burada aile ortamımız var. Benim çabuk adapte olup performans göstermemi sağladılar. Oyuncu arkadaşlarım bana ve ben de onlara uyum sağlamak için epey gayret gösterdik. Bu süreç iyi geçti diyebilirim."

"Piatek'in tam vuracağı anı bekledim ve kurtardım"

Kayserispor'un 24 yaşındaki kalecisi Bilal Bayazit ise maçın ardından şunları söyledi: "Gördüğünüz gibi sesim de gitti. İlk önce bütün camiayı tebrik ediyorum. Çünkü hasret kaldık galibiyete artık. Burak hocaya, ekibine ve taraftarlara teşekkür ediyorum. Farklı duygu, sonuçta İstanbulspor maçından sonra üzüntüden ağlayarak sahadan çıkıp, bugünse sevinçten neredeyse ağlayacaktım. Allah'a çok şükür. Futbolcu hayalimde böyle anlarda var. Allah'ıma şükür nasip ediyor bizlere. Takım arkadaşlarımın da emeğine sağlık."

Bayazit, kurtardığı gol hakkında ise "İlk önce hakeme biraz itiraz ediyorsun. Uzun bekliyorum, Piatek'in tam vuracağı anı bekledim ve Allah'ıma şükür kurtardım." dedi.

"Planladığımız hiçbir şeyi yapamadık"

Başakşehir'in teknik direktörü Çağdaş Atan ise 3-2 kaybedilen Kayserispor maçını şu ifadelerle değerlendirdi: "İlk yarıyı muazzam kötü oynadık. Ne ön alan baskılarında ne de kaybettiğimiz toplardan sonraki baskıda, oyun kurmalarda falan planladığımız hiçbir şeyi yapamadık. Özellikle Galatasaray ve bu maçta planladığımız, geriden oyun kurarken alanları daraltıyoruz ama topu alınca da kullanacak sorumluluğu bir türlü alamıyoruz veya almıyoruz. Başka opsiyonlara gidiyor kafalar, bizi hiç memnun etmedi açıkçası. O konuda çok rahatsız olduğumu söyleyebilirim.

"İlk yarıyı muazzam kötü oynadık. İkinci yarıda belli değişikliklerle başladık. Aslında ilk yarıdaki değişiklik kafamızdaki 11'di ama Emirhan'ın bir sakatlığı oldu onu riske etmek istemedik. İkinci yarıda yaptığımız hamlelerle aldığımız risklerle oyuna ortak olduk. 3. gol çok gereksiz oldu. Maçı tamamen domine etmişken, 2-2'yi yakaladık derken 3-1 oldu daha sonra oyuncularım bırakmadı tebrik ediyorum onları 3-2 oldu. Son anlarda ise puan şansı geldi, galibiyet kadar bize moral verirdi ama penaltıyı kaçırdık. Futbolda olan şeyler bunlar maalesef, Kayserispor'a başarılar dilerim diğer maçlarda."

Kayserispor teknik sorumlusu Hari Vukas, Başakşehir maçı için şunları söyledi: "Maçtan önce, çok zor bir maç olacağını dile getirmiştim. Maç da bu şekilde oldu. Çünkü Başakşehir hakikaten çok iyi bir takım. Çok özel futbolcuları var. İlk yarı özelinde bakarsak hakikaten çok iyi oyun oynadık. Aslında maçı şöyle değerlendirebiliriz:1. yarısıyla, 2. yarısı tamamen farklı bir maç oldu. İlk yarıda 10-15 dakikada çok fazla pozisyona girdik. Skoru da arttırabilecek pozisyonlarımız oldu ama maalesef burada başarılı olamadık, kale önünde bunları değerlendiremedik."

"İkinci yarının başında da çok önemli bir gol fırsatı yakaladık orada 3. golü bulabilirdik. Ne yazık ki o andan sonra rakibimiz üzerimize daha çok baskı kurdu. Oyunun hızını arttırdılar ve maçın sonuna kadar bizde acı çektik açıkçası. İkinci yarıda, ikili mücadelelerde rakibimiz daha sertti, onlara karşılık vermekte zorlandık. Neticesinde maçın sonunda Bilal'in penaltıyı kurtarması bizi çok mutlu etti. Bütün oyuncu arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz çok önemli ve çok değerli bir galibiyetti. Şimdi bu galibiyeti arttırmaya odaklanacağız."

"Bu şekilde odaklı kalmaya ve odaklı kalmaya devam etmeliyiz, pozitif olmaya devam etmemiz gerekiyor. Bugün hakikaten oynadığımız oyun neticesinde iyi ve önemli bir galibiyet aldık, bu galibiyete çok ihtiyacımız vardı. Türkiye Ligi hakikaten çok zor ve çok iyi takımlardan kurulu, her maç çok zor geçiyor. Bu 3 puan bizi bir sonraki haftalar için bir anlamda psikolojik olarak üzerimizdeki baskının gitmesine sebebiyet verdi. Oyuncu grubuna çok inanıyoruz, onlara çok güveniyoruz, sahada ellerinden geleni yapıyorlar ve mücadele ediyorlar. Umarım böyle devam eder."

Senin için hazırladığımız haberler