Avusturya - Türkiye maçının canlı yayın bilgisi ve maç linki

Akın Ungan
26.03.2024 - 18:18 | Son Güncellenme: 27.03.2024 - 00:46

Avusturya ile Türkiye A Milli Takım hazırlık maçında karşılaşıyor. Tarih ve saat bilgisi ile Avusturya - Türkiye maçının canlı izle linki haberimizde.

Avusturya - Türkiye maçının canlı yayın bilgisi ve maç linki

AJANSSPOR HABER

Euro 2024 hazırlıklarına devam eden A Milli Takım, Avusturya ile dostluk maçında karşı karşıya geliyor. Geçtiğimiz gün Macaristan'a 1-0 kaybeden Ay-Yıldızlılar, Avusturya karşısında kazanarak Almanya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası öncesi başarılı bir prova geçirmek istiyor.

Canlı anlatım

Maç sona erdi. Avusturya 6-1 Türkiye

GOL | 90+5' Avusturya 90+5'inci dakikada skoru 6-1 yaptı. wimmer, ceza sahası sol çaprazdan içeri çevirdi. Entrup'un yakın direkteki kafa vuruşu uzak köşeden ağlarla buluştu.

GOL | 78' Penaltıyı kullanan Baumgartner, skoru 5-1 yaptı.

GOL İPTAL, PENALTI | 73' A Milli Takım, 73'te Barış Alper Yılmaz ile farkı 2'ye indirdi. Fakat VAR incelemesi sonrası Barış Alper'in golü geçersiz sayılarak, bir önceki pozisyonda Avusturya lehine penaltı kararı verildi.

66' Ceza sahası içinde Arda Güler'in röveşatası kalecide kaldı.

GOL | 59' Penaltıyı kullanmak için topun başına geçen Gregoritsch, Avusturya'nın 4'üncü golünü kaydetti. Gregoritsch böylece hat-trick yaptı.

PENALTI | 58' Avusturya'da Laimer, Gregoritsch'in pasıyla savunma arkasına sarktı. Kaan Ayhan'ın müdahaleiye yerde kalınca maçın hakemi penaltıyı işaret etti. Ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. Sonrasında yapılan VAR incelemesinde maçın hakemi yeniden beyaz noktayı gösterdi.

GOL | 49' Avusturya farkı 2'ye çıkardı. Schmid'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda iyi yükselen Gregoritsch, skoru 3-1 yaptı.

47' Hakan Çalhanoğlu'nun kullandığı serbest vuruşta Cenk Özkaçar kafayı vurdu. Top üstten auta gitti.

46' İkinci yarı başladı.

İlk yarı sona erdi. Avusturya 2-1 Türkiye

GOL | 44' Avusturya, 44'üncü dakikada Gregoritsch'in golüyle tekrar öne geçti. Ceza yayı üzerinde sol çaprazda topla buluşan Gregoritsch sol ayağıyla vurdu, top uzak köşeden ağlara gitti.

GOL | 25' Penaltıyı kullanmak için topun başına geçen Hakan Çalhanoğlu sağ ayağıyla çok sert vurdu. Top ağlarla buluştu. Ay-Yıldızlılar beraberliği yakaladı.

PENALTI | 24' A Milli Takımımız, 24'üncü dakikada penaltı kazandı. VAR tavsiyesi üzerine monitöre gelen hakem, ceza sahasında Mwene'nin topa eliyle müdahalede bulunduğunu tespit etti ve beyaz noktayı gösterdi.

7' Hakan Çalhanoğlu ceza sahası dışı sol çaprazından sol ayağıyla gelişine, sert vurdu. Top üstten auta gitti.

6' Kenan Yıldız'ın pasıyla ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Kerem Aktürkoğlu sağ ayağıyla vuruşunu yaptı. Top, uzak direğin dibinden auta gitti.

GOL | 2' Avusturya, A Milli Takım karşısında maçın 2'inci dakikasında öne geçti. Salih Özcan'ın kaptırdığı topun ardından ceza sahasında Baumgartner vuruşunu yaptı. Kaleci Uğurcan Çakır topu çıkardı. Dönen topa yakın mesafeden gelişine vuran Schlager, ağları havalandırdı.

1' Maç başladı.

İlk 11'ler

Avusturya: A. Sachlager, Wöber Danso, X. Schlager, Posch, Seiwald Gregoritsch, Mwene, Schmin, Baumgartner, Laimer

Türkiye: Uğurcan, Mert Müldür, Merih, Kaan, Cenk Özkacar, Salih Özcan, Hakan, İrfan Can Kahveci, Arda Güler, Kerem Aktürkoğlu, Kenan Yıldız.

İlgini Çekebilir
Viyana'da kabus gibi gece! Ay-Yıldızlılar'dan kötü prova...
Habere Git

Avusturya - Türkiye maçının tarih ve saati

Avusturya ile Türkiye arasındaki hazırlık maçının 26 Mart 2024 Salı günü, saat 22.45'te başlaması planlandı.

Avusturya - Türkiye maçını canlı yayınlayacak kanal

Avusturya - Türkiye maçı TRT Spor'dan canlı olarak yayınlanıyor.

TRT Spor frekans bilgisi

TRT Spor HD, Türksat 3A 11054 V 30000 3/4 frekansından, Eutelsat 7A 10762 V 30000 5/6 frekansından, D-Smart 86. kanaldan, Digiturk 86. kanaldan, KabloTV 222. kanaldan ve tivibu 93. kanaldan, Turkcell TV+ 70. kanaldan da izlenebilmektedir.

EURO 2024'te Türkiye F, Avusturya D Grubu'nda

Türkiye'nin hazırlık maçında karşı karşıya geleceği Avusturya da EURO 2024'te mücadele edecek.

Ay-yıldızlı ekip, EURO 2024'te F Grubu'nda Portekiz, C yolu play-off galibi (Gürcistan, Yunanistan, Kazakistan, Lüksemburg) ve Çekya ile mücadele edecek.

Avusturya ise şampiyonada D Grubu'nda yer alıyor. Avusturya, Fransa, Hollanda ve A yolu play-off galibi (Galler-Polonya) ile karşı karşıya gelecek.

Montella yönetiminde 6. maç

Türkiye, İtalyan teknik adam Vincenzo Montella yönetiminde altıncı maçına Avusturya karşısında çıkacak.

Montella yönetiminde oynadığı ilk üç karşılaşmayı kazanan Türkiye, dördüncü maçında ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Ay-yıldızlı ekip İtalyan teknik adamla çıktığı 5. maçta ise ilk yenilgisini aldı. Bu maçlarda 9 gol atan milliler, kalesinde 4 gol gördü.

Ay-yıldızlı ekip, Montella yönetimindeki ilk maçına deplasmanda Hırvatistan karşısında çıktı ve sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı. Milli takım, İtalyan teknik adam idaresinde oynadığı ikinci maçta ise Konya'da Letonya'yı 4-0 mağlup etti.

Türkiye, Vincenzo Montella ile oynadığı üçüncü karşılaşmada deplasmanda Almanya'yı 3-2 ile geçti.

Montella yönetiminde dördüncü maçını deplasmanda Galler ile oynayan ay-yıldızlı ekip, sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. Milli takım, İtalyan teknik adam yönetimindeki ilk yenilgisini Macaristan deplasmanında 1-0'lık sonuçla aldı.

Sonuçlar

  • 21.11.2023: Galler-Türkiye - EURO 2024 Elemeleri: 1-1
  • 18.11.2023: Almanya-Türkiye - Özel: 2-3
  • 15.10.2023: Türkiye-Letonya - EURO 2024 Elemeleri: 4-0
  • 12.10.2023: Hırvatistan-Türkiye - EURO 2024 Elemeleri: 0-1
  • 22.03.2024: Macaristan-Türkiye - Özel: 1-0
Senin için hazırladığımız haberler