Canlı yayında çağrı: "Federasyon bu işe bir el atsın!"

21.05.2020 - 15:13 | Son Güncellenme: 21.05.2020 - 20:04

Almanya'da Darmstadt forması giyen Serdar Dursun, liglerin başlamasının ardından yaşanan süreci tüm detaylarıyla anlattı. Koronavirüs testleri, gol sevinçleri, ligdeki hedefleri, kendi performansı ve birçok konuda konuşan Serdar Dursun, çarpıcı bir çağrıda da bulundu.

Canlı yayında çağrı: "Federasyon bu işe bir el atsın!"

Almanya 2. Ligi’nde Darmstadt forması giyen Serdar Dursun, koronavirüs sebebiyle verilen ara sonrası yaşadıklarını anlattı. Taraftarsız maç futbolcuları nasıl etkiliyor? Bir forvet oyuncusu olarak gol atarsa ne yapacak? COVID-19 testi yapıldığında ne hissediyorlar? Tüm bu sorulara Serdar Dursun yanıt verdi.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Serdar Dursun, dikkat çeken sözler söyledi. İşte Serdar Dursun’un o açıklamaları:

Serdar Dursun: "Ligin başlaması sebebiyle mutluyuz"

-Almanya’da maçlar başladı. Futbolcular bu durumdan memnun mu? Türkiye’de sahaya çıkmak istemeyen futbolcular vardı…

Normale dönmeye başladık. İnsanlar çok bunalmış ve kendisini dışarı atmaya başlamıştı. Fakat; yine kontrollü gidiyorlar. Almanya’da ligler başladı. Gayet de olumlu başladı diyebilirim. Futbolcular olarak liglerin başlaması sebebiyle mutluyuz.

"Otomatikman oyun temposu yavaşladı"

-Koronavirüs sonrası verilen aradan sonra futbol olarak ne değişti sence?

Tabii ki otomatikman oyun temposu yavaşladı. Önceden kıran kırana mücadele olurdu. Takımlar virüs sebebiyle dikkatli davranmaya başladı. Bizim maçta da bunu hissettim. Taraftarsız oynamak çok zor. İlerleyen haftalarda futbolcular bu duruma alışacaktır. Böylece üstüne koyarak gideceklerdir.

"Saint Pauli maçıyla birlikte gollerime devam etmek istiyorum"

-Lige tam anlamıyla adapte olabilmek kolay değil. Sen ne durumdasın? Gollerine devam edecek misin?

Önümüzde 8 maç var. İnşallah kalan maçlara da ilk 11’de çıkarım. Takımıma yardımcı olmak istiyorum. Kendimi fit hissediyorum. İyi hazırlandım. Son maçta iyi sonuç alamadık. Ama Saint Pauli maçıyla birlikte gollerime devam etmek istiyorum.

"Futbol seyircisiz hiçbir şeymiş"

-Seyircisiz maça konsantre olabilmek zor. Bir futbolcu gözüyle seyircisiz maçı nasıl tanımlarsın?

Taraftarsız maçla taraftarlı maç çok farklı. Seyircili maçta insan heyecan duyuyor. Geçen hafta oynadık. Bu hafta daha iyi olacaktır. Futbol seyircisiz hiçbir şeymiş. Bunu gördük.

"Federasyon bu işe bir el atsın"

- Bir forvet oyuncusu olarak gol atınca ne yapacaksın? Bunu merak ediyorum. Takım arkadaşına sarılman sakıncalı görülüyor. Nedir görüşün?

İlerleyen haftalarda bu konu netleşecektir. 1-2 hafta sonra gol sonrası birbirimize sarılmamıza bir şey demeyeceklerdir. Gol atan oyuncular doğru düzgün sevinemedi. Kimisi birbirine sarıldı, kimisi uzak durdu. Federasyon bu konuya el atsın. Barajda, kornerde temas serbest. Gol sevinçlerinde neden serbest değil, anlamış değilim.

"Artık kuşku duymuyoruz, test yaptırmaya alıştık"

-Test yapıldığında ilk ne hissettin? Maça kadar olan süreç nasıl işleyecek?

İlk zamanlarda test yapıldığında kuşku duyuyorduk. Şimdi ise alıştık. Çok şükür sonuçlar negatif çıktı. Yarın sabah da test var. Sonra antrenman yapacağız ve otele geçeceğiz. Maç saatine kadar böyle bir süreç işliyor. Ondan sonra evlere gideceğiz tabii ki.

"Lig bitiminde iyi bir yerde olmak istiyoruz"

-Darmstadt ne durumda? Üst sıraları hedeflediğinizi görüyoruz. Ligdeki hedeflerinizden biraz bahseder misin?

8 maç var, 6.sıradayız. Maç maç gideceğiz. Ön taraftarlarla aramızdaki farkı azaltmak istiyoruz. İnşallah lig bitiminde iyi bir yerde olmak istiyoruz.

"Türkiye'de maçların başlamasına bence sakınca yok"

-Türkiye’yi de takip ediyorsun. Oradan baktığında ne görüyorsun? Sence Türkiye’de ligler başlamalı mı?

İnsanlar duyarlı olmalı. Türkiye’de vakaların azalmasına çok sevindim. İnşallah böyle devam eder. Türkiye’de maçların başlamasına bence bir sakınca yok. Almanya bu konuda örnek oldu. İnsanlar için de iyi bir aktivite olacak. Pandemi ile iyi bir mücadele verildi. İnşallah herkes normal hayatına döner.

Serdar Dursun bu sezon kaç gol attı?

Serdar Dursun, bu sezon Darmstadt ekibinde lig ve kupa maçları baz alındığında 28 maçta 2351 dakika süre aldı ve 14 gol 1 asist yaptı.

YASAL UYARI: BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler