'Çaylak Hocalar' dirençli çıktı! İlk giden kim olacak?

22.10.2020 - 17:30 | Son Güncellenme: 22.10.2020 - 17:30

Süper Lig'de ilk 5 haftalık süreç geride kalırken henüz hiçbir takımda teknik direktör değişikliği yaşanmadı. Ömer Erdoğan, Şenol Can gibi Süper Lig'de ilk kez teknik direktörlük yapan isimlerin başlangıcı dikkat çekici oldu. İşte detaylar...

'Çaylak Hocalar' dirençli çıktı! İlk giden kim olacak?

Ahmet UYKAN - AJANSSPOR

Süper Lig'de önceki yılların aksine teknik direktör koltuklarında genç isimler otururken geride kalan 5 haftada hoca değişikliği yaşanmadı.'Nöbetçi hoca' diye lanse edilen Yılmaz Vural, Hikmet Karaman, Mesut Bakkal, Samet Aybaba gibi tecrübeli taktisyenler ise görev almak için adeta pusuda bekliyor.

 

En başarılısı Çağdaş Atan

Bu sezon çoğunlukla genç teknik adamları tercih eden Süper Lig ekipleri, şu anlık hedeflerine ulaşmış görünüyor. Buna en çarpıcı örnek ise puan cetvelinin zirvesinde yer alan Alanyaspor oldu. Akdeniz ekibi, daha önce yardımcı antrenörlük görevlerini üstlenen Çağdaş Atan (40)'a şans tanırken; genç çalıştırıcı kendisine güvenenleri mahcup etmedi. Tıpkı Atan gibi ilk kez hocalığa terfi eden Şenol Can (37) Fatih Karagümrük'de, Mert Nobre (39) Gençlerbirliği'nde, Ömer Erdoğan (43) Hatayspor'da, İlhan Palut (43) Göztepe'de ve Edward Newton (48) da Trabzonspor'da şimdilik yoluna devam ediyor. Geçen sezonun son bölümlerinde Antalyaspor'da görev yapan Süper Lig'in bir başka 'çaylak' teknik direktörü Stjepan Tomas (44) da yeni takımı Çaykur Rizespor'daki koltuğunu koruyor.

 

İlk fire Newton olabilir

Halen takım çalıştırmayan teknik adamlar doğal olarak meslektaşlarının fire vermesini bekliyor. Başta Mustafa Denizli olmak üzere Aykut Kocaman, Ersun Yanal ve Abdullah Avcı gibi popüler hocalar ise özellikle büyük takımlarda yaşanacak teknik adam krizlerini kolluyor. Hatta Abdullah Avcı'nın Newton ile yollarını ayırması beklenen Trabzonspor'un listesinde olduğu ileri sürülüyor. Yılmaz Vural, Hikmet Karaman, Bülent Uygun, Mustafa Reşit Akçay, Giray Bulak gibi boşta kalan tecrübeli çalıştırıcılar da Anadolu takımlarını dikkatle izliyor.

Senin için hazırladığımız haberler