Cengiz Ünder Premier Lig'de

29.05.2017 - 11:18 | Son Güncellenme: 29.05.2017 - 11:18

Cengiz Ünder Premier Lig'de

Süper Lig'de ve Türkiye Kupası'nda bu sezona damga vuran Başakşehir takımının genç futbolcusu Cengiz Ünder sürpriz bir transfer yapıyor.

Başakşehir'in sezon başında Altınordu'dan 700 bin euro transfer ettiği Cengiz Ünder'e, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Tottenham talip oldu.

19 yaşındaki futbolcunun kulübü Başakşehir ile 2021 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Tottenham ile Başakşehir arasında yapılan görüşmelerin sona gelindiği öğenildi. Genç futbolcu Cengiz Ünder için iki kulübün 9 milyon euro (36 Milyon TL) bonservis bedeli üzerinde anlaştığı iddia edildi.

Seyit Mehmet Özkan, daha önce yaptığı açıklamada, Cengiz Ünder’in gelişime açık ve çok karakterli bir futbolcu olduğunun altını çizerek, şöyle konuşmuştu:

"Cengiz, Bundesliga’ya transfer olan Çağlar Söyüncü ile Altınordu projesinin en iyi üretimlerindendir. Kariyer planına tam olarak uygun ilerleyen bir oyuncu. Çok doğru bir kulüpte, Abdullah hoca gibi gençlere ve Türk futbolcusuna değer veren bir teknik direktöre emanet. Başakşehir de bizim gibi bir proje kulübü. Cengiz için bize 200 bin avro daha fazla teklif yapan kulüpler de vardı ama biz Abdullah hocamıza söz vermiştik. Çünkü diğerleri proje takımları değillerdi. Eğer Cengiz, Başakşehir’den gidecekse Süper Lig’in üzerindeki Avrupa’nın 4 büyük liginden birine gider. Cengiz’in fiyatı da 10 milyon avrodan başlar."

Cengiz’in içinde Hagi genetiği var"

Cengiz’in, Beşiktaş maçında attığı gibi şık gollere devam edeceğine inandığının altını çizen Özkan, genç oyuncunun oyun zekasıyla yaptığı asistlere yenilerine ekleyeceğini dile getirdi. Altınordu Kulübü'nün Başkanı, Cengiz’in üstün oyun zekasıyla şık asistler yapmaya devam edeceğini de vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Cengiz her zaman uyumlu, pozitif, çok saygılı ve saha içinde soğukkanlı bir futbolcudur. Cengiz’i Altınordu’da sol kanatın yanı sıra tıpkı Hagi gibi serbest oyuncu olarak da oynattık. Çünkü Cengiz’in içinde Hagi genetiği var ama sürekli forvet arkası da oynayamaz, sıkılır. İnşallah Hagi gibi 30 metreden gollerini de göreceksiniz."

Cengiz Ünder bu sezon Süper Lig'de 31 maçta forma giydi ve 7 gol atıp 5 asist yaptı.

Genç futbolcu ayrıca Türkiye Kupası ve Avrupa Ligi Kupası'nda 10 maçta for giydi 2 gol atıp 3 asist yaptı.

Genç futbolcu kariyerinde ilk kez bu sezon A Milli takımda forma giydi.

Moldova ve Kosova maçlarında A Milli Takım formasını giyen Cengiz Ünder, Moldova maçında harika bir gole imza attı. Başakşehir'de forma giyen 19 yaşındaki futbolcu attığı bu golle milli takım kariyerindeki ilk golünü de atmış oldu.

Başakşehir ve Kulüpler Birliği başkanı Göksel Gümüşdağ, Cengiz Ünder ile ilgili Radyospor'da Özgür Sancar'ın sorularını sezon içerisinde şöyle cevaplamıştı
 
Gümüşdağ "Dün akşam İngiliz ve İspanyol kulüpler..."

İşte o açıklamalar:
 
"Cengiz Ünder'i Beşiktaş mücadelesinde bazı İngiliz ve İspanyol kulüpleri izliyordu, takımların ismini vermek istemiyorum ama sezon sonu bu konuları netleştiririz. Cengiz Ünder, bizimle devam ediyor ve kendisini serbest bırakmayı düşünmüyoruz. Uzun vadede inşallah  bize Milli takıma hizmet etsin istiyoruz. Ciddi teklifler gelirse sezon sonu değerlendiririz ve sizlerlede paylaşırız"

YASAL UYARI : Bu haber ajansspor.com tarafından yazılmıştır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler