Cengizhan'a coşkulu karşılama!

03.08.2017 - 13:27 | Son Güncellenme: 03.08.2017 - 13:27

Almanya'da düzenlenen Gençler Avrupa Kupası müsabakalarında bronz madalya kazanan milli judocu Cengizhan Dönmez, memleketi Erzurum'da coşkuyla karşılandı.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Gençler Avrupa Kupası müsabakalarında üçüncü olan milli judocu Cengizhan Dönmez'in Erzurum Havalimanı'nda davul zurna eşliğinde çiçeklerle karşılandığı belirtildi.

Judo camiası ve sporcuların ellerinde Türk bayrakları ile Erzurum Gençliksporlu Cengizhan'ı karşıladığı aktarılan açıklamada, Yakutiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Suat Yılmaz'ın milli judocuya çiçek verip, başarısından dolayı kutladığı ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Cengizhan Dönmez'in antrenörü Nurullah Diyarbakır da milli judocunun bir ay içerisinde üç ayrı Avrupa ülkesinde üç madalya kazanarak, büyük bir başarıya imza attığını kaydetti.

Önce Yunanistan'da ardından İtalya, son olarak da hafta sonu Almanya'da tatamiye çıkan Cengizhan'ın Avrupa Kupaları’nda iki gümüş bir bronz madalya kazandığını anlatan Diyarbakır, şu ifadeleri kullandı:

"Cengizhan şimdiden gözünü Avrupa ve Dünya Şampiyonluğuna dikti. Atina ve İtalya'da gümüş madalyayı boynuna takan Cengizhan, Berlin'deki Gençler Avrupa Kupası'nda ise üçüncü olarak bronz madalya kazandı. Berlin'deki müsabakaların yarı finalinde dünya üçüncülüğü bulunan Brezilyalı rakibine yenilen Cengizhan Dönmez, İtalyan rakibi ile üçüncülük maçı yaptı. Judocumuz, maçın ilk dakikasında ippon kararı ile üçüncülüğe uzandı."

Diyarbakır, milli judocunun Belarus'taki kampta ayağından sakatlanması sebebiyle iğneyle maça çıktığını sözlerine ekledi.

Senin için hazırladığımız haberler