"Cevher Başkan şampiyonlukta fark yarattı"

Eren Tuncay
08.05.2021 - 13:29 | Son Güncellenme: 08.05.2021 - 13:38

TFF 3. Lig'de şampiyonluk yaşayan Adıyaman 1954, Somaspor ve Naziili Belediyespor takımlarının teknik adamları, Radyospor'a konuk oldular ve şampiyonluğu anlattılar. İşte detaylar...

"Cevher Başkan şampiyonlukta fark yarattı"

AJANSSPOR - HABER

Radyospor'da Üçleme programında Nazım Türknas ve Volkan Yılmaz'ın konukları, TFF 3. Lig’de şampiyon olmuş kulüplerin teknik adamları oldu.

"Şampiyonluk, kadın başkanımızın farkı"

Şampiyonluğun hikayesini anlatan Adıyaman 1954 Spor Teknik Direktörü Hakan Karaca, "Biz Adıyamanspor'un bu sezonki 4. hocası olarak geldik. Geldiğimizde şampiyonluk hayaliyle geldik. 5 takım şampiyonluk mücadelesi veriyordu ve hepsinin de puanları birbirine yakındı. Haliyle tüm takımların üzerinde büyük bir baskı vardı. Sonunda da neyse ki hayalimize ulaştık. Bu şampiyonluğun en önemli etkeni de çok kaliteli bir futbolcu ekibi var ve bu futbolcuların da %80'i geçmiş senelerde playoff oynamıştı. Haliyle o inançla mücadele ettiler. Şunu da unutmamak gerekiyor, ben son haftalarda geldim buraya ancak bu takımın önceki hocalarının da en az benim kadar şampiyonlukta emeği var." ifadelerini kullandı.

Bir kadın başkanla çalışmanın nasıl bir duygu olduğu sorusuna Karaca "Evet başkanımız Cevher hanım çok heyecanlı ve çok dinamik bir başkan. Erkeklerden farklı hissediyor, daha yoğun yaşıyor tabii. Bir hafta üzüldü, bir hafta güldü ama sonunda hep beraber rahatladık çok şükür." şeklinde cevap verdi.

"Seri bir şekilde üst liglere çıkmalıyız"

Somaspor'un şampiyonluğunda istikrarın önemine vurgu yapan teknik direktörü Burhanettin Basatemur, "Bu sezon 'Soma farkı' vardı. Bu fark, bizim erken şampiyonluk yaşamamızı sağladı. Alt liglerde teknik kadro değişimi çok oluyor. Bizim yönetimimiz sağolsun, 2 sezon üst üste devam kararı aldı. Bence başarı böyle geldi. Ben sezonun başında kamp sonrasında takıma 'Biz bu sezon şampiyon olacağız' dedim. Ne yönetim, ne çocuklar tam olarak bana inanmıştı. İlk yarının son maçın olan Erokspor maçından sonra, çocuklar kendi arasında 'Ya biz ciddi ciddi şampiyon olacağız heralde' demeye başladılar. O zaman inandılar bize ve sonunda başardık." dedi.

Yaşanan şampiyonluğu seri haline getirmek istediklerini de aktaran Burhanettin Basatemur, benzer süreçlerden geçmiş olan takımları örnek aldıklarını şu cümlelerle ifade etti: "Karagümrük, amatörden başladı peş peşe çıktı. Afyon, aynı şekilde. Biz de bunları kendimize örnek alıyoruz çünkü takımlar bir seri yakaladığı zaman, peş peşe çıkabiliyorlar."

"Biz bittik, o maç bitmedi!"

Yaşamış oldukları şampiyonluğun tarifi olmadığını belirten Nazilli Belediyespor Teknik Direktörü Mesut Toros, "Şampiyonluk acaip bir şekilde geldi. İnanın biz hâla rüyadayız, acaba gerçek mi diyoruz. Rakibimiz Kütahya Bld’nin 2-1 mağlup olduğu maçına 90+15 dakika uzatma verilmişti. Biz bittik, o maç bitmedi bir türlü ama sonu da çok güzel bitti. Tarifi olmayan bir duygu." ifadelerini kullandı.

Şampiyon olduğunda gözyaşlarıyla Türkiye gündemine gelen Mesut hoca, o gözyaşları hakkında şu ifadeleri kullandı "Tabii herkesin bir hayali var. Ben hoca olarak bir tek Süper Lig'de çalışmadım. Bunu başarmak istiyorum. O gözyaşları da bu, yıllardır süregelen hırsımın ve azmin patlaması olarak ortaya çıktı."

Senin için hazırladığımız haberler