BB Erzurumspor - Tuzlaspor: 1-1 (MAÇ SONUCU - ÖZET)

Akın Ungan
20.04.2022 - 17:36 | Son Güncellenme: 20.04.2022 - 18:00

TFF 1. Lig'de, BB Erzurumspor ile Tuzlaspor karşılaştı. Zorlu maç 1-1 beraberlik ile sona erdi. Bu maçın ardından BB Erzurumspor 5. Tuzlaspor 9. oldu.

BB Erzurumspor - Tuzlaspor: 1-1 (MAÇ SONUCU - ÖZET)

AJANSSPOR HABER

Spor Toto 1. Lig'in 33. haftasında BB Erzurumspor ile Tuzlaspor karşı karşıya geldi. Kazım Karabekir Stadyumu'nda oynanan mücadele 1-1 beraberlik ile sona erdi.

Dakika 1, gol 1

BB Erzurumspor deplasmanına çıkan Tuzlaspor, maça golle başladı. Karşılaşmanın henüz ilk dakikasında konuk ekip, Ezeh ile öne geçmeyi başardı.

Tuzlaspor'un soldan gelişen akınında, kenarda topu sırtı dönük alan ve arkasındaki rakibinden vücut çalımıyla sıyrılarak, ceza alanına hareketlenen Ezeh, sol çaprazdan ceza yayına döndü.

Çekdar ceza yayının solunda topu kontrol etti ve şut açısı aradı. Çekdar'ın topa ikinci dokunuşunda top, Ezeh'in önüne geldi. Ceza alanı içi, sol çaprazdaki Ezeh, sağ ayağıyla bekletmeden topu uzak köşeye yolladı. Top filelere gitti.

Cevap ikinci yarı geldi

Karşılaşmanın ilk devresi, Tuzlaspor'un 1. dakikada bulduğu gol ile 1-0 sona erdi. Ev sahibi BB Erzurumspor, soyunma odasından baskılı şekilde döndü. İkinci yarının belli bölümlerinde oyunun hakimi olmayı başaran Erzurum temsilcisi, 53. dakikada beraberliği getiren golü buldu.

BB Eruzumspor atağında Olanare ceza alanı dışı sağ çaprazdan sol ayağıyla kaleye vurdu. Yerden yakın direğe giden top, direğe çarparak ağlarla buluştu. Olanare'nin bu golü ile Erzurum, Tuzla karşısında skora denge getirdi.

6 Şubat'tan beri kazanamadı

BB Erzurumspor, geride kalan 33 haftada 31 karşılaşmaya çıktı. Tuzlaspor beraberliğinin arıdından 14 galibiyet, 9 beraberlik ve 8 mağlubiyet elde eden takım, topladığı 51 puan ile TFF 1. Lig'in 5. sırasında yerleşti. BB Erzurumspor'un, 6 Şubat'ta oynanan ve 1-0 biten Manisaspor maçından beri içeride maç kazanamaması dikkat çekti.

Yükseliş sekteye uğradı

BB Erzurumspor deplasmanında 1-1 berabere kalarak 1 puan çıkaran Tuzlaspor, geride kalan 31 maçta 11 galibiyet, 9 beraberlik ve 11 mağlubiyet aldı. Topladığı 42 puan ile TFF 1. Lig'in 9. sırasında yer alan takım, 2 maçlık galibiyet serisini de burada sonlandırdı.

Senin için hazırladığımız haberler