"Daha yolun başındayız"

08.08.2017 - 10:03 | Son Güncellenme: 08.08.2017 - 10:03

TÜRKİYE Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, 13-20 Ağustos tarihleri arasında İstanbul’un ev sahipliğinde düzenlenecek Avrupa Kiteboard Şampiyonası öncesinde VATAN’a konuştu. Akdurak, ülkemizde yelken sporunun gelişmesi için çok çalıştıklarını vurgulayarak şunları kaydetti:

“BAŞKANLIĞA seçildikten sonra uzun yıllardır hayalini kurduğumuz pek çok önemli konuya el attık. Gerçekten gecemizi gündüzümüze kattığımız bir tempomuz olduğunu söyleyebilirim. Herkesin hayalleri bir. Büyük bir uyum içerisinde çalışıyoruz. Kıyı-kenar kanunu, bu sporun Türkiye’de gelişmesinin en önemli engeli. Bunu kaldırabildiğimiz ölçüde sporun gelişeceğini düşünüyorum. Bu konuda bir rapor hazırladık. Raporu önümüzdeki günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile paylaşıp, amatör su sporlarına yönelik sorunları çözecek bir kanun çıkarmayı düşünüyoruz.

‘SAYIYI DAHA DA ÇOĞALTMALIYIZ’
 
5300 lisanslı sporcumuz var. 3 tarafı denizlerle çevrili ve 80 milyon nüfuslu bir ülke için kabul edilemez bir rakam. Biz bunu süratle artırmak istiyoruz. Bütün Türkiye’de bu sporun yaygınlaşması için elimizden geleni yapıyoruz. Avrupa örnekleri bizi kamçılıyor. Bugün Fransa’da bu sayı yaklaşık 385 bin civarında. Daha yolun başındayız.”
 
‘Türkiye’de ilgiyi artırmak istiyoruz’
 
“ARKADAŞLARIMLA birlikte Türkiye’de ev sahipliği yapabileceğimiz bütün uluslararası etkinlikleri inceliyoruz. Hala teklife açık olanlara başvuru yapıyoruz. 2018 değil belki fakat 2019’da önemli etkinlikler düzenlemeyi düşünüyoruz. Özellikle unvan yarışlarına ev sahipliği yapmak istiyoruz. En azından Türkiye’de bu sporu izleterek ilgiyi artırmayı düşünüyoruz.”
 
‘Olimpiyat beklentimiz çok yüksek’
 
“BU sporun en önemli organizasyonlarından birisi olan Avrupa Kiteboard Şampiyonası İstanbul’un güzelliklerini ön plana çıkaracak bir organizasyon. Bütün dünyanın dikkatini çekecek bir etkinlik. Bu şampiyona vesilesiyle de en hızlı şekilde kite surf branşında milli takım olarak yapılanmamızı tamamlayıp diğer branşlarda da hızlıca yol almak istiyoruz. Bizim olimpiyat hedeflerimiz çok büyük.”
 
‘Tokyo’da hedef madalya’
 
“OLİMPİYAT bizim için olmazsa olmaz. Olimpik oyunlarda şimdiye kadar kazanılmış madalyamız yok. En büyük hedeflerimizden birisi obu. Her olimpik sınıfta kendi branşlarında oldukça iddialı yabancı antrenörlerle kontrat yaptık. Aldığımız başarılı sonuçlar doğru bir yapılanma içerisinde olduğumuzu gösteriyor. Bu koşullar aynı şekilde sürdüğü sürece biz Tokyo 2020’de madalya ile ülkemize dönme konusunda çok umutluyuz.”

Senin için hazırladığımız haberler