Dart'ın şampiyonları belli oldu

06.06.2015 - 22:19 | Son Güncellenme: 06.06.2015 - 22:19

Dart'ta sezonun ilk 10 turnuvasının ardından ilk 32 sırada yer alan sporcular arasında Ustalar Turnuvası oynandı.

2014-2015 Sezonu Dart Sıralama Turnuvaları, Türkiye'nin çeşitli illeri ile birlikte Girne'de yapılan 10 turnuvanın ardından, Ankara'da oynanan Ustalar Turnuvası ile tamamlandı. 

Ustalar Turnuvası, 6 Haziran tarihinde Ankara Dikmen TÜGEF Dart Salonunda yapıldı. Turnuvada sporcular Yıldız, Genç ve Büyük kategorilerinde kadın ve erkekler olmak üzere 6 ayrı kategoride mücadele etti. 

Turnuvada erkeklerde şampiyonluk ipini göğüslemek üzere büyük bir mücadele yaşandı. İlk 4 sıradaki sporcunun arasında geçen mücadeleyi, Ustalar Turnuvasını ilk sırada tamamlayan Mürsel Yavuz kazanarak şampiyonluk ipini göğüsledi. Kadınlarda ilk sırayı Ustalar Turnuvasında finalde Emine Dursun'a kaybeden Şennur Yaşlı elde ederken, genç erkeklerde Enes Ekrem Eşer, genç kızlarda Emine Dursun, yıldız erkeklerde Sefa Ateş, yıldız kızlarda Müleyke Gültekin şampiyonluk ipini göğüsleyen sporcular oldu.  

Ödül töreni öncesinde konuşma yapan Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkan Vekili Doç. Dr. Mutlu Türkmen, "Bir yıldır her ay bir turnuva oynayarak 660 sporcunun arasından Ustalar Turnuvasına katılmaya hak kazanan tüm sporcuları kutluyorum. Ama bugünkü turnuva sonucunda kürsüye çıkan sporcuları ayrıca kutluyorum. Bu sporcular bu yıl ev sahipliğini üstlendiğimiz Dart Dünya Şampiyonasında ülkemizi temsil edecekler" dedi. Türkmen, Dünya Dart Şampiyonasının yaklaşık 50 ülkenin katılımıyla 26-31 Ekim tarihleri arasında Antalya'da yapılacağını kaydetti. 

Senin için hazırladığımız haberler