Dartta Avrupa Şampiyonluğu

16.07.2017 - 21:57 | Son Güncellenme: 16.07.2017 - 21:57

13-15 Temmuz tarihlerinde İsveç'in Malmö şehrinde yapılan Avrupa Gençler Dart Şampiyonasında milli takımımız yine tarih yazdı.

Şampiyonada tek kadınlarda müthiş bir başarı grafiği yakalayan Emine Dursun şampiyonluğa ulaşırken, çift kadınlarda Emine Dursun - Melisa Mukaddes Doğan çifti bronz madalyaya imza attı. Takım sıralamasında, toplamda 37 puan elde eden milliler, Hollanda'nın sadece 2 puan gerisinde kalarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Genç kadınlarda ilk kez madalya alan, ilk kez şampiyon olan ve ilk kez takımlarda dereceye giren millilerimiz böylelikle yeni bir tarihi başarıya imza atmış oldu. 

Şampiyonada mücadele eden erkek takımımız ise, başarılı bir grafik çizmesine rağmen arzu ettiği sonuçlara ulaşamadı. Tek erkeklerde en başarılı neticeyi Oğuzhan Kaya elde etti. Grubunda 3 maçını kazanıp, 1 maç kaybeden Kaya, ikinci sırada yer alarak gruptan çıkmayı başardı. Final grubunda ilk maçında İsviçreli rakibini 3-0 geçen sporcumuz, son 16 içerisine kalmayı başardı. Çeyrek finale yükselmek için güçlü İngiliz rakibiyle eşleşen Kaya, çekişmeli geçen maçı 3-2 kaybederek madalya şansını yitirdi. Tek erkeklerde final grubuna yükselen diğer sporcumuz ise Erdem Bütüner oldu. Sporcumuz grubunda 3 maç kazanıp, 1 maç kaybederek grup ikincisi olarak final grubuna yükseldi. Ancak final grubunda ilk maçında Gallerli rakibine 3-0 kaybeden sporcumuz derece şansını yitirdi. Diğer iki sporcumuz, F. Berat Işıldak ve Mustafa Candemir ise gruplarındaki maçlarını kaybederek elendiler. 

Çift erkeklerde ise Erdem-Oğuzhan çifti 2 maç kazanıp, 1 maç kaybetmesine rağmen grup birincisi olarak final grubuna yükseldi. Final grubunda ilk maçta İsveçli rakiplerini 3-1 mağlup eden sporcularımız, derece mücadelesinde Hollandalı rakiplerine 3-1 kaybederek kürsüye çıkma şansını yitirdi ve şampiyonayı beşinci sırada tamamladı. Diğer erkek çiftimiz Berat-Mustafa ise grupta oynadıkları maçlarını kaybederek elendiler. Erkekler takım sıralamasında millilerimiz, 17 ülke arasında 7. sırada yer aldı.

Şampiyona sonunda altın madalya elde eden Emine Dursun, "Ülkemiz adına ilk kez Avrupa şampiyonluğu madalyasını kazandığım için çok mutluyum. Geçen ay da İtalya'da Elektronik Dartta Avrupa Şampiyonu oldum. Ama bu benim için daha önemli bir başarı oldu" dedi. Dursun, elde ettiği madalyaları 15 Temmuz şehit ve gazilerine armağan ettiğini de dile getirerek, "Şehit ve gazilerimize minnet borçluyuz. Yurtdışında bayrağımızı dalgalandırma fırsatı bulduysak, şüphesiz bu onların sayesindedir. Bunun için tüm başarılarımı onlara ithaf ediyorum" dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler