Beşiktaş'ta Şenol Güneş'ten Dele Alli ve Fenerbahçe Derbisi Açıklaması

Orhan Gülek
22.03.2023 - 18:17 | Son Güncellenme: 22.03.2023 - 18:54

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, milli takım maçları sonrası oynayacakları Fenerbahçe derbisi ve Dele Alli'nin son durumu hakkında konuştu.İşte detaylar

Beşiktaş'ta Şenol Güneş'ten Dele Alli ve Fenerbahçe Derbisi Açıklaması

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig’e verilen milli ara nedeniyle çalışmalarını eksik sürdüren Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş, Nevzat Demir Tesisleri’nde açıklamalarda bulundu.

Güneş, “Milli ara olduğu için sayımız çok az, 12 oyuncumuz milli takımlarda. Salih Uçan da özel durumu nedeniyle yarın gelecek. Daha önce izin verdiğimiz Dele Alli şu anda gelemedi. Yağmur yağıyor, herhalde o yüzden gelemedi. Ondan haber almaya çalışıyoruz. İnşallah kaza falan geçirmemiştir.” ifadelerini kullandı.

"Derbiye yetişir mi bilemiyoruz"

Güneş ayrıca sakatlıkları süren Tayyip Talha Sanuç için Fenerbahçe derbisine yetişip yetişmeyeceği hakkında net cevap veremezken; Rosier’in boğazından, Gedson’un da dişinden ameliyat olduğunu açıkladı.

Güneş, "Milli arada sayımız çok az, 12 oyuncumuz milli takımlarda. 2 tane genç oyuncumuz geri geldi. Salih Uçan da özel durumu nedeniyle yarın gelecek. Tayyip Talha'nın sakatlığını biliyorsunuz, derbiye yetişir mi bilemiyoruz." dedi.

Transfer açıklaması

Transfer hakkında sorulan soruya Şenol Güneş, “Benim adıma transfer haberleri yazılıyor. Şu anda gidecek oyuncu yok. Alınacak oyuncuya da yönetim karar verir. Kevin N’Koudou ile ilgili haberler çıkıyor. Ekonomik olarak yüksek değerli bir oyuncu. Kalırsa maliyeti olacak, onunla konuştuk” şeklinde cevap verdi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den Beşiktaş'a: ''Hakemlerin çalıştıkları şirketler açıklansın''
Habere Git

"Hiçbir oyuncuyu göndermiyoruz"

Alt yapıdan da oyunculara fırsat verdiklerinin altını çizen Şenol Güneş, şu ifadeleri kullandı:

"Genç takımdan da oyuncu alıyoruz bazen. O kadar ihtiyacımız olduğunda burada parasını verdiğimiz oyuncuyu niye oynatmayalım... Ait olma düşüncesi ve beklentiye cevap verme durumu olmayınca o zaman onu düşünmüyoruz. Elimizde bir oyuncu var, bu sene iyi bir oyuncu, bir oyuncumuz daha var düşünmüyoruz. Hangisini oynatırsınız? Kim olursa olsun maçı kazanmak için her oyuncuyu oynatırız. Hiçbir oyuncuyu göndermiyoruz, oyuncu takımı taşıyorsa taşıyacağız. Taşıyamıyorsa zaten değiştireceğiz.

"Deprem biter bitmez kavgaya başladık"

Son dönemde kulüpler arası yaşanan tartışmalara da değinen Güneş, "Herkes Türk futbolunu kurtarmak için çabalıyor. Deprem hepimizi üzdü değil mi? Daha biter bitmez kavgaya başladık. Özümüzde bir yanlışlık var. Ben Beşiktaş'ın sorumlusuyum. Başarıyı ve güzel futbolu ortaya koymaya çalışıyorum. Ama futbol adamı olarak zaman zaman kavga olmasın diye özverili olmak zorundayız.

Deprem için zemin önemli, bina önemli diyorlar. Diğer sıkıntılar önemli değil, vız gelir tırıs gider. Bizde bunlar futbolu darmadağın ediyor. Bu konuşmalar ciddiye alınacak konular değil. VAR sistemi, antrenör, hakem... Tüm bunlar futbolun iyiliği için ortaya konuluyorsa başımızın üstünde yeri var."

Güneş, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Geçen de söyledim ben hiçbir yoruma katılmıyorum. Ben ne konuşursam konuşayım karşı tarafın anladığı kadar. O yüzden susmayı tercih ettim, bize sormayın dedim. Kulüpler Birliği, antrenörler, oyuncular, hakemler, medya hepsi önemli. Biz de bu işin parçasıyız. Sevgiyi kirletmeyin, samimiyeti kaybetmeyin. Bunların olmadığı yerde bir araya gelmeniz resim çekmek olur. Birleşmek olmaz.
 
"Tartışalım, ama kavga etmeyelim. Şimdi biz Fenerbahçe maçına gideceğiz. Futbol oynayacağız. Oların da bizim de iyi bir kadrosu var. Bu rekabet eskiden beri var yine yapılacak. Kavga edenlere sorarsınız niye yapıyorsunuz. Kavgada kendi adına mı kazanmak istiyorlar, Türk futbolu adına mı?"

İlgini Çekebilir
Galatasaray TFF’yi mahkemeye veriyor!
Habere Git

"Ligin prosedürü daha önceden açıklanması lazım"

TFF, deprem felaketi sebebiyle Gaziantep FK ve Hatayspor ligden çekilmek durumunda kaldığı için bu sezon Süper Lig, 1. ve 2. Lig'de 4 takım yerine 2 takımın küme düşeceğini açıkladı. Bu konuya da değinen Güneş, şu ifadeleri kullandı:

"Sıcağı sıcağına iki kez söylendi, şimdi onu kesinleştirdiler. Sıcağı sıcağına herhalde kamuoyu oluşsun diye dediler ama kimseyle konuşmadılar... Alınan kararları niye aldı demem. Ligin prosedürü daha önceden açıklanması lazım. Tüm takımlar lig bittikten sonra seneye ne olacağını bilip ona göre hazırlık yapmalılar. Sezona girdikten sonra bunlar yapılmaz. Bu eleştirileri yaptım ben. Aksi karar verildiğinde saygı duyarız ama bu karara katılmam."

"Şu an da konuşmalar seyirciyi kaçırıyor"

TFF'nin almış olduğu kararlara da değinen Güneş, "Yabancı oyuncu konusu, transferler... İyi niyetle yapılan iş, kurallara uymuyorsa yine hatadır. Siz bana hak etmediğim bir iyilik yapmaya çalışırsanız, kötülük yapmış olursunuz. Bizde birileri 'ben bunu kulüpler için yapıyorum, cezalarını affediyorum, paralarını affediyorum' diyor. Kulüpler hakkında kararı federasyon veriyor. Şu an da konuşmalar seyirciyi kaçırıyor. Ben de görüyorum, üzülüyorum. Fikrimi yine söyleyeceğim, ama bunu suçlama olarak değil." dedi.

"Ortalık toz duman"

VAR kararlarına da değinen Güneş, "Antalya maçı vardı. O zaman VAR yeni çıkmıştı, yediğimiz golde yanlış karar vardı. Konuşurken yanlış karar dedim. Arkasından VAR sisteminin tartışmayı durdurmak için düşünülüyorsa yanlış olacağını ama teknolojinin kullanılmasının katkı yapacağını düşünüyorum. Ama tartışmayı hakem üzerinden eskiden hata olarak kabul ettiğimizde artık art niyet arıyoruz. Çünkü artık teknoloji bu kadar eminse, görüntü gösteriyorsa aynı olaylar karşısında 2 farklı karar çıkarsa bu tartışma olacak. Şu andaki durum iyi bir durum değil. Ortalık toz duman. Herkes nefes alırken o tozu alacak." dedi.

"Eğer bir karar alıyorsanız kişisel alamazsınız"

Güneş, "VAR açıklandığı için Antep maçında kırmızı olmadığını söyleyen yok. Biz orada 2 puan kaybettik. Kart pozisyonuna kadar sahanın hakimiyiz. O bizim oyunu da bozdu. Keşke dışarı atılsaydı. O ayrı bir konu. Ama bizim VAR sistemine girmemiz her şeyi bitirdi. Federasyona, oyuncuya, kulüplere zarar verdi. Eğer bir karar alıyorsanız kişisel alamazsınız. Belli kurallar, prensipler çerçevesinde alacaksınız ve siz de onlara uyacaksınız. Madem ki bu kadar açığız... O zaman her şeyi açık oynatalım." dedi.

"Haksızlık yapanlara suçlama yapılsın"

Beşiktaş'ın VAR açıklamasına da değinen Güneş, "Herkes işine geldiği gibi VAR sistemini kullanmak istiyor. Yönetimin yazısını da okudum, hoşuma da gitti. Tarafsız. Burada dursun yani... Burada bir haksızlık varsa haksızlık yapanlara suçlama yapılsın. Bu ifadelere yapılmasın. Beşiktaş kendi adına bir şey istemedi, herkes için istedi." dedi.

"Yavaş yavaş tam oynamaya başlayacak"

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında konuk ettiği İstanbulspor'u 3-1 mağlup eden Beşiktaş, galibiyet sersini 3'e çıkardı.

Güneş, "Bu maçta Ghezzal'ı beğendim. Ama uzun süre maç oynamayan oyuncu olarak olumluydu. Yeteneği belli ama fiziki güç, çabukluk, rahatlık biraz zaman alabilir. İlk yarıda rakip sahada olmamıza rağmen atılan ortalar ve geriden yapılan koşularda pek etkili olamadık ki Ghezzal da olumluydu. Hem orta yaptı hem duran top kullandı. İkinci yarı haklı olarak düştü oyundan. 90 dakika nasıl çıkarır diye düşünmek lazım. Yavaş yavaş tam oynamaya başlayacak. Hem bu sene hem de gelecek sene Beşiktaş için geri döndü. Yeniden transfer ettik sayılabilir." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler