Doping cezası alan Gomez: Oğlumun ilacıydı

Ali Bozkurt
23.10.2023 - 09:10 | Son Güncellenme: 23.10.2023 - 09:15

İtalyan ekibi Monza forması giyen Papu Gomez, doping kullandığı gerekçesiyle 2 yıl futboldan men edilirken tecrübeli oyuncu doping değil oğlumun ilacıydı dedi.

Doping cezası alan Gomez: Oğlumun ilacıydı

AJANSSPOR HABER

İtalyan ekibi Monza forması giyen Papu Gomez'e kötü haber geldi. 2022 Dünya Kupası öncesi Sevilla'da yapılan doping testi pozitif çıkan Arjantinli futbolcuya 2 yıl men cezası verildiği resmen açıklandı. Yıldız oyuncu ise doping kullanmadığını ifade etti.

''Kurallara hep uydum''

Farbrizio Romano'nun paylaştığı Papu Gomez açıklamasında yıldız oyuncu dopinge karşı olduğunu açıkladı. Gomez, ''İspanyol dopingle mücadele komisyonundan lisansımın iki yıl süreyle askıya alındığına dair haber aldığımı onaylıyorum. Her zaman tüm kurallara titizlikle uymakla kalmadım, aynı zamanda temiz sporun ve sportif davranışın güçlü bir savunucusu olarak ayağa kalktım ve her türlü dopingi kategorik olarak kınadım. Yasaklanmış bir uygulamaya asla güvenmedim ve güvenmeyi de düşünmüyorum.'' dedi.

''Oğlumun ilacıydı''

Doping kullanmadığını söyleyen Papu Gomez, oğlunun ilacını içtiğini söyledi. Gomez, ''Varsayılan ihlal, oğlumun öksürüğünü hafifletmek için kazara bir kaşık dolusu öksürük şurubuyla birlikte yuttuğum Terbutalin'in sistemimde bulunmasından kaynaklanmaktadır. Terbutaline'in profesyonel sporcular için izin verildiğini ve hiçbir şekilde futboldaki performansı artırmadığını belirtmek önemlidir.'' ifadelerini kullandı.

''Tekrar ele alınmalı''

Doping cezasının tekrar incelenmesini isteyen Gomez, ''Konuya girmeden, avukatlarımdan disiplin davasının normlara uygun olarak ele alınmadığı iddiasını incelemelerini istedim.'' ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler