Erman Toroğlu: ''Fenerbahçe ve Trabzonspor’un şampiyon olma şansı yok''

25.11.2018 - 17:18 | Son Güncellenme: 25.11.2018 - 20:18

Erman Toroğlu: ''Fenerbahçe ve Trabzonspor’un şampiyon olma şansı yok''

Eski hakem ve spor yorumcusu Erman Toroğlu. Spor Toto Süper Lig'de 13. haftanın oynanan maçlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Toroğlu, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı için konuşurken, Galatasaray-Konyaspor maçındaki penaltı için de çarpıcı ifadeler kullandı:

'Penaltıyı Rodallega’ya değil, Sosa’ya attırırdım'

Harun Tekin, şu ana kadar yüzde elliye yakın penaltıyı kurtarmış. Rodallega’da 5 penaltının 3’ünü kaçırmış. Ben olsam penaltıyı Rodallega’ya değil, Sosa’ya attırırdım. Sosa, böyle vuruşlarda daha teknik bir adam. Abdülkadir ilk yarıda çok iyi işler yaptı ve sol ayağıyla şaşırttı. Trabzonspor, ortalarını ön direğe yapıyor. Defansın kuvvetli noktası yerine arka direğe yapabilirler.

Trabzonspor’un sol tarafı iyi işler yapamıyor ve Fenerbahçe gelen topları rahat uzaklaştırıyor. Trabzonspor deniyor ve iyi mücadele ediyor. Fenerbahçe ise hiçbir şey yapamadı. Fenerbahçeli futbolcular koşuyor ancak nereye koştuklarını bilmiyor. Trabzonspor, oyunun hakimi ve iyi oynuyor.

Penaltı net penaltı, sarı kart doğru. Devreye VAR’da girdi ve sağlama aldılar. Artık hakemler ders alıyor. Şimdi VAR’da izledi ve sorunu çözdüler. Tabii iyi oynamak maçı kazanmak demek değil. Bir gol geldiği zaman diğer takımın morali de çöker. Yusuf Yazıcı’nın vücudu dolmuş, fiziği güçlenmiş. Eskisi gibi yere düşmüyor. İyi şutlar kullanıyor. Bu şutların düzgün olması için oyuncunun diri olması lazım. Yusuf Yazıcı’da artı yönde bir gelişme var. Abdülkadir de iyi oynuyor.

'Sosa’nın biraz daha sahneye çıkması lazım'

Sosa’nın biraz daha sahneye çıkması lazım. Kaliteli bir oyuncu. Diğer oyuncular iyi mücadele ediyor ama Sosa farklı bir oyuncu. Bu kadronun arasında farklı işler yapması lazım. Golü attıkları zaman Fenerbahçe daha öne çıkacak. Trabzonspor’a iyi orta atacak pozisyonlar geliyor ama iyi orta atamıyorlar.

Sezon başında ‘Tuhaf bir lig izleyeceğiz’ demiştim.Fenerbahçe ve Trabzonspor’un şampiyon olma şansı yok. Gençleri oynatıp göreceksin. Artık takımların Pepe gibi oyuncuları getirme şansları yok. Elin mecbur, bitti o devirler, gençler çıkartacaksın. Trabzonspor bu konuda şanslı. Oranın kökü zaten futbolcu kökü. Trabzon, 80 yaşındaki ninenin futbol konuştuğu ve hesap sorduğu bir yer.

Abdülkadir bugün inanılmaz oynadı. Takımı resmen idare etti. Lucescu adam arıyor, işte Trabzonspor’da Abdülkadir...Trabzonspor bugün bir takımdı. Burak ve Onur’u attın. Ne oldu, takım oldun. Trabzonspor seyircisi yenilse de takımını oynarken görmek ister. Gelecek maç tribün yine dolacak. Trabzonspor, tarihi bir hezimeti kaçırdı.

 

'Bu kadar kötü bir Fenerbahçe ve bu kadar iyi bir Trabzonspor izlemedim'

Yusuf Yazıcı, son zamanlarda seyrettiğim en diri Yusuf’tu. Çalışmış. Mermi gibi şutlar attı. Fenerbahçe’de kaleci Harun Tekin dışında sivrilen bir oyuncu gösterin...Trabzonspor’un sağ beki orta açtı, sol beki gol attı. Uzun zamandır bu kadar kötü bir Fenerbahçe ve bu kadar iyi bir Trabzonspor izlemedim. Hakem de seyrettiğim en iyi hakemlerden biriydi.

Bundan 10 sene önce lig başladığı zaman 11. haftada Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve Beşiktaş’ı ilk sıralarda görürdük. Lale devri bitti. Büyük takımlar için daha bunlar iyi dönemler. Federasyon falan demeyeceksin, sahaya çıkıp oynayacaksın. Trabzonspor’un Konyaspor maçı zor ama Beşiktaş ile İstanbul’da oynaması avantaj.

Lucescu’yu bu maçta gören yok. Onu VAR sistemi de bulamaz. Bu maça gitmeyip hangi maça gidecek? Küme düşmemizin faydalı olduğunu söyleyen de var. Bunu söyleyenlere inanamıyorum.

Koeman’ın anlattıklarından bir şey anlamadım. Zaten dediklerini biz biliyoruz. Maçı neden anlatıyor, onu gördük. Maçtakilerin neden olduğunu bize anlatmalı. Mesela Frey’i kenara çağırdı, sonra neden vazgeçti? Trabzonspor’un puanı 19. Bir maç alırsa dördüncü oluyor. Ligin enteresanlığı burada.

Başakşehir’in defans hattı değil, tüm takım gol yeme istatistiklerinde ön plana çıkıyor. Az gol yiyen takım başarılı olur. Bir gol yersen iki gol atacaksın. Göztepe-Başakşehir maçında beraberliğin yüksek olasılık olacağını düşünüyorum. Maçı Başakşehir de alabilir.

VAR’daki hakem Galatasaray yönetimini kurtardı. Hakem o işi yaptı ama Galatasaray ne oynadı? Konyaspor maçta yakaladıklarını atsa 4-0 kazanabilirdi.

Altınordu,  milli takıma giden oyuncu sayında açık ara önde. Almanya’dan, Belçika’dan çok iyi oyuncular beklemeyin. Kaliteli oyuncuları zaten onlar alıyorlar. Yıllarca bu oyuncuları bekledik. Genç futbolcular bu hafta sahneye çıktı...Peki Lucescu nerede?  Lucescu’nun yaptığı terbiyesizlik. Aldığın parada bu halkın payı var. Sen milli takımdasın. Bu maçları izlemeye mecbursun.

"Sakın gelme Lucescu"

Lucescu hep ağlıyor. Lucescu bugün nerede ne yapıyor. TFF ağlıyor mu acaba? Neredeysen orada kal Lucescu, sakın gelme. Trabzon'da maç var, ülkenin en garip maçlarından biri. Ne işin var? Allah aşkına gelme. Yaptığı iş ahlaksızlık. Aldığı parada bu milletin hakkı var. Kasımpaşa maçına gideceksin, Beşiktaş maçına gideceksin. Hesap soran var mı?

Trabzonspor'un orta sahası daha iyi. Baktığın zaman Trabzonspor'un bu kadrosu Fenerbahçe'den daha iyi. 3 olsaydı maç bitecekti, dedi zaten Koeman.

Kaleciyi 80. dakikadan sonra gördüm. Çok iyi bir top çıkardı. Uğurcan hata da yapacak. Abdülkadir üstüne koymuş. Yusuf farklıydı, güçlüydü.

Bu ligde herkes herkesi yenebilir. 

Senin için hazırladığımız haberler