İskoç ekibi St. Johnstone'dan Eskişehirspor'a yardım eli

Kerem Ergün
11.11.2022 - 11:18 | Son Güncellenme: 11.11.2022 - 13:16

Mali olarak zor zamanlar geçiren Eskişehirspor'a İskoçya'dan destek geldi. St. Johnstone kulübü, Eskişehirspor için yardım toplayacak. İşte tüm detaylar...

İskoç ekibi St. Johnstone'dan Eskişehirspor'a yardım eli

AJANSSPOR-HABER

TFF 3. Lig 1. Grup'ta mücadele eden Eskişehirspor, mali açıdan zor günler geçiriyor. İç Anadolu ekibine destek İskoçya'dan geldi.

St. Johnstone, Eskişehirspor için bağış toplayacak

İskoçya Premier Lig ekibi St. Johnstone, kulübün resmi internet sitesinde yaptığı paylaşımla Eskişehirspor için yardım toplanacağını açıkladı. İskoç ekibinin açıklamasında şu sözler yer aldı: "Pek çok kişinin bildiği gibi Eskişehirspor, mali açından zor günler geçiriyor. St. Johnstone olarak Eskişehirspor'un sorunlarına daha geniş bir kitleye duyurmakla kalmayıp onlar için yardım toplamaya karar verdik. Kulübümüz, daha fazla yardım toplamak amacıyla 12 Kasım Cumartesi günü oynanacak Motherwell maçından önce bir yardım kovası kurulmasına karar verdi."

Eskişehirspor'dan teşekkür gecikmedi

Eskişehirspor, St. Johnstone'un bu jestine karşılık kulübün resmi Twitter hesabından bir teşekkür mesajı yayımladı. Kırmızı siyahlıların mesajında şu sözler yer aldı: "Aramızdaki  kopmaz bağları tam 10 sene önce inşa ettiğimiz, İskoçya'daki kardeş kulübümüz St.Johnstone'a dostluğumuzun bir göstergesi olarak yaptıkları maddi ve manevi tüm destekler için teşekkür ederiz."

İlgini Çekebilir
Eyüpspor ve 1 Lig Kulüpler Birliği'nden Eskişehirspor'a dev destek
Habere Git

İşte Eskişehirspor'un paylaşımı

Daha önce de pankart açmışlardı

İskoçya Premier Lig'in 13. haftasında 29 Ekim Cumartesi günü, St. Johnstone evinde Kilmarnock'u konuk etti. Karşılaşmanın 26. dakikasında ev sahibi ekibin tribünlerinde iki pankart göze çarptı. İlk pankartta "Eskişehirspor'u kurtarın!" yazarken ikinci pankartta "Anadolu'nun yıldızını ışıl ışıl parlatalım!" ifadeleri yer aldı. Maçı St.Johnstone 1-0 kazandı. 

St.Johnstone ile Eskişehirspor'un dostluğu nereye dayanıyor

2012/2013 sezonunun başında Eskişehirspor, 35 yıl aradan sonra UEFA Avrupa Ligi Elemeleri'ne katılım hakkı elde etmişti. İç Anadolu ekibinin 2. ön eleme turundaki rakibi ise St. Johnstone'du. İlk maç Eskişehir'deydi. 35 yıl sonra Avrupa maçına çıkacak olan Eskişehirspor'un sokaklarında bayram havası vardı ve halk, takımlarını desteğe gelen İskoç taraftarları da bu havanın içine soktu. İki ekibin taraftarları birlikte eğlenmişlerdi. Rövanş maçında İskoçya  sokaklarında da aynı görüntüler oluştu ve bir dostluğun temeli atılmış oldu.

İlgini Çekebilir
İskoçya Ligi'nden Es Es'e pankartlı destek
Habere Git

Eskişehirspor'u ödüllendirmek istediler

Ön eleme turunun ilk maçında Eskişehirspor, St. Johnstone'un kornerinin devamında rakibini eksik yakaladı ve kontra atağa kalktı. Alper Potuk'un vuruşunu St. Johnstone'un kalecisi kurtardı ve ev sahibi ekip köşe vuruşu kazandı. Daha sonra Eskişehirsporlu futbolcular rakiplerinin bir oyuncusunun takım atağa kalkarken sakatlandığını gördü. Kçşe vuruşunu kullanan Eskişehirsporlu Dede, topu doğrudan dışarı attı. İskoçya ekibi bu hareketi FIFA Fair Play Ödülü'ne aday gösterdi.

Deplasman formalarını Eskişehirspor ile aynı yaptılar

2013/201 sezonu başlamadan önce İskoç ekibi St. Johnstone çok konuşulacak bir harekete imza attı. Mavi beyazlı kulübün başkanı taraftarlarının önerisiyle 2013/2014 sezonunda deplasmanda kırmızı siyah forma giyeceklerini açıkladı. Kulüp başkanı yaptığı açıklamada bu formayla Eskişehir'de yaşadıkları güzel günleri bol bol hatırlayacaklarını söyledi.

Eskişehirspor mali krizde

Eskişehirspor geçmişten kalan borçlar sebebiyle bir mali krizin içinde. Borçlarını ödeyemeyen takımın transfer tahtası kapalı durumda bulunuyor. Eskişehirspor kulübü borçlarını kapatmak amacıya sosyal medyadan "Dosya Kapat" adında bir kampanya başlattı. Bu proje kapsamında taraftarlar borçların kapatılması için Eskişehirspor'a para bağışı yapıyor.

İlgini Çekebilir
Transfer yasağı bulunan Es Es'e, Trabzonspor engeli! Başkan'dan flaş paylaşım...
Habere Git

TFF 3. Lig'de küme düşme hattındalar

Bu sezon  TFF 3. Lig 1. Grup'ta mücadele eden Eskişehirspor, 10 haftanın sonunda 7 puanla 16. sırada yani küme düşme hattında bulunuyor. Kırmızı siyahlı ekip, ligin 11. haftasında 13 Kasım Pazar günü saat 14.00'te evinde Ağrı 1970'i ağırlayacak.

St.Johnstone'un ligdeki durumu

St.Johnstone, bugüne kadar İskoçya Premier Ligi'nde 15 maça çıktı. 15 maçta 20 puan toplayan mavi beyazlılar, topladıkları 20 puanla 6. sırada bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler