Fenerbahçe'de Alper Pirşen ve Selahattin Baki, PFDK'ya sevk edildi

08.05.2021 - 00:07 | Son Güncellenme: 08.05.2021 - 00:14

Son dakika spor haberleri... Fenerbahçe'de iki yönetici Alper Pirşen ve Selahattin Baki, sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle PFDK'ya sevk edildi.

Fenerbahçe'de Alper Pirşen ve Selahattin Baki, PFDK'ya sevk edildi

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig’de Fenerbahçe’nin deplasmanda Alanyaspor ile oynadığı ve 0-0 biten mücadelenin 27. dakikasında Enner Valencia’ya yapılan harekete önce hakem Yaşar Kemal Uğurlu penaltı çaldı. Ancak VAR incelemesi sonrasında penaltı iptal edilerek ofsayt kararı verildi.

 

 

Uygulamada kural hatası olduğunu öne süren Fenerbahçe karşılaşmanın tekrarı için Türkiye Futbol Federasyonuna başvurdu. TFF yaptığı toplantıda sarı - lacivertli kulübün başvurusunu reddetti.Bu kararın ardından önce Fenerbahçe’nin hukuktan sorumlu yöneticisi Alper Pirşen, ardından da futboldan sorumlu yönetici Selahattin Baki açıklama yaptı.

İki yöneticinin de Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği tarafından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edildiği duyuruldu.

TFF'nin açıklaması şu şekilde:

TFF’den yapılan açıklamada, ''FENERBAHÇE A.Ş. Kulübü'nün 07.05.2021 tarihinde kulüp televizyonunda ve kulüp resmi internet sitesinde yayınlanan "sportmenliğe aykırı açıklamalar" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

FENERBAHÇE A.Ş. Kulübü idarecisi ALPER PİRŞEN'in 07.05.2021 tarihinde kulüp televizyonunda yapmış olduğu "sportmenliğe aykırı açıklamaları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine,

FENERBAHÇE A.Ş. Kulübü idarecisi SELAHATTİN BAKİ'nin 07.05.2021 tarihinde kulüp resmi internet sitesinde yapmış olduğu "sportmenliğe aykırı açıklamaları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.'' denildi.

Selahattin Baki ve Alper Pirşen neler söylemişti?

Fenerbahçe Basın Sözcüsü Alper Pirşen, kural hatasının olmadığı belirtilen açıklama sonrası ''En kısa sürede Tahkim'den sonuç bekliyoruz. TFF, kural hatalarında MHK'yi ofsayta düşürmemek için ne derlerse onu yapıyorlar. Bir tek Kasımpaşa - Beşiktaş maçında tersine çevirdiler. TFF tarihinde bunun dışında uygulama yok. MHK'nin gerekçesini okudum. Dehşete düştüm'' demişti.

 

Fenerbahçe Tahkim'e gidiyor: "İddiamızın arkasındayız, kural hatası var"
 

Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyesi Selahattin Baki ise, ''Kural hatası değil mi diyorlar, hakem hatası mı diyorlar. O zaman kural hatası değil, hakem hatası diyorsalar, biz de diyoruz ki ‘hakem hatalarıyla bu sezon en az 15 puanımız gasp edildi.’ Bu kadar emsal varken ve IFAB kuralları çok açıkken, bugünkü ret kararını yadırgıyoruz, anlayamıyoruz'' şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler