Fenerbahçe’de yerli oyuncu bereketi

19.06.2021 - 12:10 | Son Güncellenme: 19.06.2021 - 13:13

Son dakika Fenerbahçe haberleri... Fenerbahçe, önceki yıl başlattığı yerli oyuncu stratejisinin meyvelerini önümüzdeki yıllarda toplayabilir. İşte detaylar...

Fenerbahçe’de yerli oyuncu bereketi

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR

 

Fenerbahçe’de yeni teknik direktör ile ilgili belirsizlik yaşanıyor. Sarı lacivertliler bir yandan listesinde bulunan hoca adayları ile görüşmeler yürütülürken kiralıktan dönen ve katkı alınamayan oyuncular ile yollarını ayırarak yeni teknik direktöre takımı teslim etmeyi düşünüyor.

A takımda 16 yerli

Fenerbahçe yönetimi iskelet kadroda bulunan oyuncular haricinde gelen teklifleri değerlendirmeye aldı. Sarı lacivertlilerin transfer politikasında bu sezon yeni uygulanacak yabancı kuralı da etkili olacak. Geçen sezon gerçekleştirilen yeni yapılanma Fenerbahçe’ye yerli oyuncu konusunda avantaj sağladı. Altay Bayındır, Caner Erkin, Nazım Sangare, Berke Özer, Sadık Çiftpınar, Ozan Tufan, İrfan Can Kahveci, Mert Hakan Yandaş, Sinan Gümüş, Serdar Dursun, Ferdi Kadıoğlu, Mesut Özil, Serdar Aziz, İsmail Yüksek, Barış Sungur, Oğuz Kaan Güçtekin kadroda yer alıyor.

Yabancı deflasyonu yaşanabilir

Yabancı olarak ise Marcel Tisserand, Mauricio Lemos, Attila Szalai, Filip Novak, Luiz Gustavo, Jose Sosa, Dimitris Pelkas, Mame Thiam, Diego Perotti, Bright Osayi-Samuel, Mbwana Samatta, Enner Valencia bulunuyor. Bu oyunculardan birçoğu ile yollar ayrılacak ve yeni transfer edilecek yabancı futbolculara yeni hoca karar verecek.

Senin için hazırladığımız haberler