Fenerbahçe'nin iptal başvurusunda Tatlı ile Soydan karşı karşıya geldi

Eren Tuncay
08.05.2021 - 11:58 | Son Güncellenme: 08.05.2021 - 15:07

Fenerbahçe, Alanyaspor maçının 'kural hatası' sebebiyle tekrarlanmasını istemişti ancak Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bu başvuruyu reddetti. Serdar Tatlı'nın reddine Selim Soydan'dan itiraz geldi. İşte detaylar...

Fenerbahçe'nin iptal başvurusunda Tatlı ile Soydan karşı karşıya geldi

Fenerbahçe, Alanyaspor ile 0-0 berabere kaldığı maçta kural hatası var diyerek itirazda bulunmuştu. Ancak sarı-lacivertlilerin itirazından bir sonuç çıkmadı.

"Kural hatası yok"

Hürriyet gazetesinin haberine göre Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Serdar Tatlı da TFF Başkanı Nihat Özdemir ile yaptığı görüşmede pozisyon ile ilgili, "Bize göre kural hatası yok" dedi.

Selim Soydan itiraz etti

Görüşmede TFF'nin A Milli Takım'dan sorumlu yöneticisi Selim Soydan'dan, “Hakem maçın mutlak hakimidir. O maçın hakemi (Yaşar Kemal Uğurlu) önce penaltı kararı verdi. Ardından VAR’dan ofsayt uyarısı gelince ne gidip monitörde pozisyonu izledi ne de kararında direndi. Kararında direnmeliydi. Dolayısıyla sizin argümanlarınıza katılmıyorum. Bu bir kural hatasıdır.” şeklinde bir itiraz geldi. Diğer yöneticilerden başka bir yorum gelmeyince Fenerbahçe'nin itirazı reddedildi.

Tahkim Kurulu'na taşındı

Fenerbahçe Kulübü, TFF Yönetim Kurulu’nun ‘kural hatası’ ile ilgili ret kararını Tahkim Kurulu’na taşıyıp itiraz etti. Yönetici Alper Pirşen, “MHK’nin gerekçesini okuduğumda gerçekten dehşete düştüm. Hatalarının farkında bile değiller” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler