Fenerbahçe'nin play-off'taki rakipleri berabere kaldı

Orhan Gülek
03.08.2021 - 22:06 | Son Güncellenme: 03.08.2021 - 22:12

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde ülkemizi temsil edecek Fenerbahçe'nin play-off turundaki muhtemel rakipleri Neftçi Bakü ve HJK Helsinki 2-2 berabere kaldı.

Fenerbahçe'nin play-off'taki rakipleri berabere kaldı

AJANSSPOR  - HABER

Fenerbahçe’nin play-off'taki rakibinin belli olacağı UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu'ndaki Neftçi Bakü-HJK Helsinki eşleşmesinin ilk maçı, 2-2 berabere tamamlandı.

Karşılaşmada Neftçi Bakü takımının gollerini Sabir Bougrine ve Emin Mahmudov kaydederken, HJK Helsinki'nin gollerini de Roope Riski ve Jair kaydetti.

Ülkelerinde sezonu şampiyon tamamlayan bu iki takımın rövanş maçı 12 Ağustos'ta oynanacak. Kanarya ise Avrupa arenasındaki ilk maçına 19 Ağustos'ta çıkacak.

Sarı-lacivertliler, 3. ön eleme turunda karşılaşacak olan Neftçi Bakü-Helsinki eşleşmesinin galibiyle karşı karşıya gelecek.

Neftçi Bakü takımını tanıyalım

Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Olympiakos'a her iki maçta da 1-0'lık skorlarla mağlup oldu. Yoluna Avrupa Ligi'nde devam etmeyi hedefleyen Azerbaycan ekibinin kadro değeri 8 milyon euro. Ülkesinde 9 kez lig şampiyonluğu bulunan Bakü'nün öne çıkan futbolcusu ise Emin Mahmudov.

Helsinki takımını tanıyalım

Finlandiya'nın son şampiyonu, Şampiyonlar Ligi 2. turunda Malmö'ye 2-2 ve 2-1'lik skorlarla elendi. Ülkesinde 30 kez şampiyonluk sevinci yaşayan Helsinki, şu anda devam eden liglerinde zirvedeki yerini koruyor. 6 milyon euro'luk kadro değeri bulunan takımın yıldız ismi Filip Valencic.

Senin için hazırladığımız haberler