Fenerbahçe'nin rakibinin hocası tanıdık çıktı! Tarihi yenilgide sahadaymış...

Özgür Koç
27.02.2024 - 09:40 | Son Güncellenme: 07.03.2024 - 21:05

Fenerbahçe'nin UEFA Konferans Ligi Son 16 Turu'nda eşleştiği Belçika ekibi Union Saint-Gilloise'nin teknik direktörü Alexander Blessin'in futbolculuk kariyerinde yolu Türkiye ile kesişmiş. İşte detaylar...

Fenerbahçe'nin rakibinin hocası tanıdık çıktı! Tarihi yenilgide sahadaymış...

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi Son 16. Turu'nda Belçikal lideri Union Saint-Gilloise ile eşleşti. sarı lacivertliler eşleşmede ilk 7 Mart’ta Belçikada oynanacak. Rövanş ise 14 Mart’ta Kadıköy Ülker Stadyumu’nda oynanacak.

Hocası Antalyaspor'un eski futbolcusu çıktı

Belçika ekibinin teknik direktörlüğünü yapan 50 yaşındaki Alman çalıştırıcı Alexander Blessin, Antalyaspor'un eski futbolcusu çıktı.  2012 yılında profesyonel futbolculuk kariyerini noktalayan Blessin, 2001/2002 sezonunda Antalyaspor’da forma giymişti.

Türkiye macerası 5 ay sürdü

Antalyaspor'un 3 Ağustos 2001'de Stuttgarter Kickers'ten bedelsiz olarak kadrosuna kattığı santrfor Alexander Blessin'in Türkiye macerası sadece 5 ay sürdü. Kırmızı beyazlılar, Alman oyuncuyu 1 Ocak 2002'de bedavaya Wacker Burghausen'e gönderdi.

Bir maçta forma giydi, tarihi yenilgide sahadaydı

Blessin, kırmızı beyazlı formayı 5 aylık sürede sadece bir kez giyme fırsatı buldu. Alman futbolcu, Antalyaspor'un sahasında Ankaragücü'ne tarihi farkla 8-1 yenildiği karşılmaşmaya ilk 11'de başlarken 78 dakika sahada kaldı.   

Oostende ve Genoa'yı çalıştırdı

Antrenörlük kariyerine SV Bondalen’de yardımcı antrenör olarak başlayan Blessin, 2012’de RB Leipzig U17 Takımı’nın başına geçti. 2020’ye kadar hemen hemen tüm kategorilerde çalıştı.

2020 yılında Oostende’nin teknik direktörlüğüne getirildi. İki yıl sonra ise İtalyan ekibi Genoa’nın başına geçti. 33 maçta 1.36 puan ortalaması tutturdu. Temmuz 2023’te Union Sanit-Gillois ile anlaşmaya vardı. 50 yaşındaki teknik adam Belçika ekibi ile 30 Haziran 2025'e kadar sözleşme imzaladı.

Union Saint-Gilloise 8 puan farkla lider

Alexander Blessin'in çalıştırdığı Union Saint-Gilloise, 16 takımlı Belçika Ligi'nde 27. hafta sonunda en yakın rakibinin 8 puan önünde liderlik koltuğunda oturuyor. Sarı lacivertliler Blessin yönetiminde, 41 maçta 28 galibiyet, 8 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı.

Blessin’in öğrencileri maç başına 1.2 gol ortalaması ile oynarken, ortalama 1.56 gol beklentisine sahip. Rakip ceza sahasında maç başına ortalam 19.2 kez topla buluşan Saint-Gilloise rakip kaleye ise maç başına ortalama 4.2 isabetli şut atmayı başardı. Maç başına 1.1 gol yiyen Belçika temsilcisinin kalesinde gördüğü maç başına ortalama gol beklentisi ise 1.4 oldu.

Grup maçında Liverpool'u yendiler

Avrupa macerasına UEFA Avrupa Ligi E Grubu ile başlayan Belçika temsilcisi, play-offta Lugano’yu eledikten sonra Toulouse, Liverpool ve LASK Linz ile grup mücadelesi verdi. Grupta iki galibiyet alan Saint-Gilloise, sahasında LASK Linz ve Liverpool’ı 2-1’lik skorlarla mağlup etmişti. Grupta üçüncü olarak Konferans Ligi’ne geçiş yaptılar.

Senin için hazırladığımız haberler