A Milli Erkek Voleybol Takımı Dünya Şampiyonası'nda

20.09.2021 - 19:56 | Son Güncellenme: 20.09.2021 - 22:44

Voleybol haberleri... A Milli Erkek Voleybol Takımı, 1998 yılından sonra ilk kez 2022 Dünya Şampiyonası'nda mücadele etmeye hak kazandı.

A Milli Erkek Voleybol Takımı Dünya Şampiyonası'nda

AJANSSPOR-HABER

Son dönemde büyük çıkış yaşayan Türk voleybolundan güzel bir haber daha geldi. Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın 1998 yılından bu yana ilk kez 2022'de düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası'nda mücadele edeceğini açıkladı.

 

Voleybol milli takımları TSYD'de buluştu

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) ile Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Voleybol Gecesi düzenledi. TSYD'nin Levent'te bulunan merkez binasında yapılan ve Avrupa 3'üncüsü Filenin Sultanları ile Avrupa Şampiyonası'nda son 16 turuna kalan Filenin Efeleri'ni bir araya getiren geceye; TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Galatasaray Başkanı Burak Elmas ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Giovanni Guidetti, A Milli Erkek Voleybol Takımı Başantrenörü Nedim Özbey ve oyuncular katıldı.

VakıfBank ve Fenerbahçe Kulüpler Dünya Şampiyonası'nda

Üstündağ, gecede yaptığı açıklamada, "Güzel günler ve güzel olaylar yaşadık. Voleybol maçlarını seyretmeyen hiçbir vatandaşımız kalmadı. Türkiye'de kadın voleybolunun dünyada ve Avrupa'da nerede olduğunun ve erkek voleybolunun da nerede olacağının altını çizmiştik. Erkek takımımız 1998 yılından bu yana Dünya Şampiyonası'na katılamıyordu. Şimdi direkt olarak katılacağız. 2022 Dünya Şampiyonası'nda şimdi hem erkek hem de kadın takımımız yer alacak. Ayrıca 14-19 Aralık'ta dünyanın en önemli kulüplerinin katılacağı Dünya Voleybol Şampiyonası gerçekleşecek. Türkiye'den VakıfBank ve Fenerbahçe burada mücadele edecek. İlk kez bu organizasyon Türkiye'de yapılacak" dedi.

Nedim Özbey: İstiklal Marşı'nı Avrupa'ya dinlettik

A Milli Erkek Voleybol Takımı Başantrenörü Nedim Özbey, uzun yıllardan beri voleybola hizmet ettiğini ifade ederek, "Erkek voleybolunda özlenen noktaya ulaşmak için 2019'da tekrar göreve geldim. Erkek voleybolu, kadın voleybolunun çıktığı noktaya gelememişti. Makas çok açılmıştı. Kızlarımız 2002'den beri çok iyi bir çıkıştaydı. Biz de yeni gençlerle hedefe ulaşmayı düşündük. Golden League'de 2 kez üst üste namağlup şampiyon olduk. Burada şampiyon olarak İstiklal Marşı'nı bütün Avrupa'ya dinlettik. 1998 yılında Dünya Şampiyonası'na ben gitmiştim. Kısmet olursa yeni gideceğiz. Kısa sürede Avrupa'da her takımla aynı seviyede oynayabilecek kapasitede olduğumuzu gösterdik" şeklinde konuştu.

Eda Edem Dündar: Rengarenk bir takımız

A Milli Kadın Voleybol Takımı ve Fenerbahçe Opet'in takım kaptanı Eda Erdem Dündar ise, inanılmaz mutlu ve gururlu olduğunu dile getirerek, "Bu yaz 3 önemli turnuvada sahaya yüzde 100'ümüzü koyduk. Ama arkamızdan kitleleri sürüklediğimizi daha sonra fark ettik" dedi. 

 

Başarılı sporcu şöyle devam etti: "Biz rengarenk bir takımız. Herkesin sevdiği şeyler farklı ama günün sonunda bu işi tutkuyla yapıyoruz. Başarı tamamen herkes istediğinde olur. Biz bir olmayı başardık. Bunun arkasında aile olmak yatıyor. Federasyon başkanımız baba gibi, ne istesek yapılıyor, çok iyi bir teknik ekibimiz var. Hocamız son maçtan önce 'Kızlar 18 haftadır bir aradasınız, farkındasınız değil mi?' dedi. Çok güzel bir aile olduğumuzu gösteriyor bu durum. Artık aileler geliyor ve 'Çocuğum spora gitmek istemiyordu, artık sizi gördüğü için kendisi spor yapmak istiyor' diyor. Bunu duymak müthiş bir duygu" dedi.

Ali Koç ve Burak Elmas da katıldı

TSYD'de düzenlenen ve voleybol ailesini biraraya getiren gecede ayrıca Mehmet Akif Üstündağ, federasyon başkanlığına tekrar aday olduğunu açıkladı. Organizasyona Fenerbahçe Başkanıj Ali Koç ile Galatasaray Başkanı Burak Elmas da katıldı.

Aynı madasa oturan ezeli rakliplerin başkanları samimi bir havada geçen gecede sohbet etti.

Senin için hazırladığımız haberler