Romanya - Türkiye: 2-3 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

Akın Ungan
10.06.2023 - 19:16 | Son Güncellenme: 10.06.2023 - 19:43

CEV Avrupa Altın Ligi'nde Türkiye A Milli Erkek Voleybol Takımımız, Romanya ile karşılaştı. Ay-Yıldızlılar, karar setinde 3-2 kazandı. Maç sonucu, yazılı özet.

Romanya - Türkiye: 2-3 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

AJANSSPOR HABER

CEV Avrupa Altın Ligi A Grubu'nda mücadele eden Türkiye A Milli Erkek Voleybol Takımımız, Romanya ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Romanya'ya karşı gruptaki ilk maçını kaybeden Ay-Yıldızlılar, bu kez karar setine uzayan mücadeleyi 3-2 kazanmayı başardı.

Maça iyi başladık

Filenin Efeleri, zorlu deplasmanda maça iyi başlayan taraf oldu. Romanya'yı 18 sayıda tutmayı başaran Ay-Yıldızlılar, mücadelenin ilk setini 25-18 önde tamamladı.

İki set kıl payı kaçtı

Maç boyunca iyi performansıyla dikkat çeken milliler, ikinci ve üçüncü setlerdeki iyi oyuna rağmen sonucu alamadı. Filenin Efeleri ikinci sette 25-23, üçüncü sette ise 27-25 mağlup oldu.

Filenin Efeleri maça tutundu

Karşılaşmanın dördüncü setinde çıkışa geçen Türkiye, bu bölümü 25-19 ile geçti. Ay-Yıldızlılar böylece maçı karar setine götürdü.

Kararı Türkiye verdi!

Karar setine gelen maçta bu bölüme iyi başlayan Türkiye oldu. Milliler, rakibini 6 sayıda tutmayı başardı. Seti 15-6 önde bitiren Filenin Efeleri, mücadeleyi 3-2 kazandı.

Liderlik devam etti

A Grubunda Danimarka, Portekiz ve Romanya ile mücadele eden Türkiye, grup liderliğini decam ettirdi. Ay-Yıldızlılar 8 puan ile 1. Danimarka 6 puanla 2. Portekiz 4 puanla 3. Romanya ise 3 puanla son sırada yer aldı.

Senin için hazırladığımız haberler