Flaş Arda Güler iddiası! "Krize hazır olalım"

Özgür Koç
17.03.2024 - 14:13 | Son Güncellenme: 17.03.2024 - 14:35

Milliyet yazarı Halil Özer, Euro 2024 öncesi Real Madrid forması giyen milli futbolcu Arda Güler'le ilgili flaş bir iddiada bulundu. Detaylar haberimizde...

Flaş Arda Güler iddiası! "Krize hazır olalım"

AJANSSPOR - HABER

Sezon başında transfer olduğu Real Madrid'de süre almakta zorlanan Arda Güler, A Milli Takım'ın Macaristan ve Avusturya ile oynayacağı hazırlık maçlarının aday kadrosuna davet edildi.

"Krize hazır olalım"

Milliyet yazarı Halil Özer, bugünkü köşe yazısında 19 yaşındaki futbolcu için flaş bir iddiada bulundu. Özer, A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella'nın, EURO2024 öncesi 19 yaşındaki futbolcu konusunda kararsızlık yaşadığını belirterek, "Krize hazır olalım" ifadelerini kullandı. İşte Halil Özer'in Arda Güler yorumu:

"EURO 2024 kadrosuna dahil edilip edilmeyeceği meçhul"

"A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Arda Güler konusunda fazla oynamaması nedeniyle çok kararsız. Hazırlık maçlarına denemek için aldı. Ancak Almanya'da düzenlenecek EURO 2024 kadrosuna dahil edilip edilmeyeceği meçhul. İtalyan hoca daha çok oynayanlara yer vermek istiyor. Krize hazır olalım. Çünkü Arda Almanya kadrosuna alınmazsa ortaya çıkacak tepkiyi düşünmek istemiyorum. Bana göre Montella kendi açısından haklı olabilir ama Arda orada olmalı."

Montella'dan Arda Güler yorumu

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Şubat ayında katıldığı basın toplantısında Arda Güler'le ilgili gelen bir soruya ise "Ben her oyuncumuzla temastayım. Arda’yı da ziyaret ettim. Çalışma arkadaşlarımız da ziyaret etti. Evet çok az oynuyor. Ümit ediyorum ki artık bundan sonra daha fazla oynayabilsin. Çok yetenekli bir oyuncu. Onu dikkatle takip ediyoruz. Fiziksel olarak da durumunu takip ediyoruz. Sadece 20+3 oyuncu davet etme imkanımız var. Fiziksel olarak kim iyi durumdaysa biraz da maç oynamışsa onları davet etme imkanımız olacak." yanıtını vermişti.

Osasuna maçında 85'de oyuna girdi

Arda Güler, Real Madrid'in LaLiga'nın 29. haftasında deplasmanda Osasuna'yı 4-2 mağlup ettiği maçta 85. dakikada oyuna dahil oldu. Milli futbolcunun 90+3. dakikada uzaklardan şutunda top direkten döndü.

19 yaşındaki futbolcu bu sezon Real Madrid'de 7 maçta 98 dakika süre buldu ve 1 gol kaydetti.

Ancelotti'ye Arda Güler'e eleştirisi

İspanya kamuoyu ve Real Madrid taraftarları, teknik direktör Carlo Ancelotti'yi genç futbolcuya daha fazla süre vermesi nedeniyle eleştiriyor. Eflatun beyazlı taraftar, 19 yaşındaki futbolcunun aldığı çok kısa sürelerde sergilediği performans ile daha fazla oynamayı hak ettiğini dile getiriyor.   

Senin için hazırladığımız haberler