Fransa Emiliano Martinez'i FIFA'ya şikayet etti

Feride Kara
23.12.2022 - 16:46 | Son Güncellenme: 23.12.2022 - 17:06

Arjantin'in Dünya Kupası'nı kazanmasının ardından yapılan törende Kylian Mbappe'nin yüzünün olduğu bir bebekle görülen Emiliano Martinez'i Fransa FIFA'ya şikayet etti

Fransa Emiliano Martinez'i FIFA'ya şikayet etti

2022 Dünya Kupası sona erdi ancak etkileri devam ediyor. Arjantin'in kupa'yı kazanarak eve döndüğü ve kutlamalar yaptığı anlarda Emiliano Martinez tüm dikkatleri çeken bir hareket yaptı. 

Mbappe bebeği ortalığı karıştırdı

Dünya Kupası kutlamalarına Mbappe bebeğiyle katılan Martinez otobüsün üstünde sevinç gösterisi yapmış Messi ise yanında sessiz kalmıştı. Bu davranışın üzerine Fransa harekete geçti. 

Fransa Martinez'i FIFA'ya şikayet etti

Yine L'Equipe'in haberine göre Fransa Futbol Federasyonu, Martinez'in hareketleriyle ilgili FIFA'ya şikayette bulundu. Haberde Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Noel Le Great'in Arjantinli mevkidaşı Claudio Tapia'ya Martinez'in davranışlarıyla ilgili bir mektup yazdığı da belirtildi.

İlgini Çekebilir
Messi'yi darladı, FIFA'lık oldu!
Habere Git

Adil Rami'den küfür paylaşımı

Martinez'in ülkesindeki kutlamalara Mbappe maskeli oyuncak bebekle katılması büyük tepki çekerken, Fransa Milli Takımı'nın ve Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Adil Rami'den de ağır bir cevap geldi. Rami sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Martinez için "Futboldaki en büyük o..... çocuğusun" ifadelerini kullandı. 

Altın Eldiven ödülüyle hareket

Dünya Kupası finalinin ardından ‘Altın Eldiven’ ödülünü aldıktan sonra Martinez yaptığı müstehcen hareketle gündeme oturmuştu. Arjantinli oyuncu, bu hareketi kendisini yuhalayan Fransızlara yönelik yaptığını açıklamıştı.
 

Penaltılar Kupa Arjantin'in oldu

Dünya Kupası finalinde Arjantin’de golleri 23’üncü ve 109’uncu dakikada Lionel Messi, 36’ncı dakika Angel Di Maria kaydederken, Fransa’nın gollerini 80, 81 ve 118'inci dakikalarda Kylian Mbappe attı. Normal süresi 2-2, uzatma dakikaları ise 3-3 biten mücadelede penaltı atışlarına gidildi. Penaltı atışlarında 4-2 üstünlük sağlayan Arjantin, 2022 FIFA Dünya Kupası’nda şampiyonluk yaşayan takım oldu.

Mbappe için 1 dakikalık saygı duruşu

Martinez ayrıca şampiyonluğun soyunma odasında kutlandığı sırada arkadaşlarından sessizlik isteyen isterken "Mbappe için 1 dakikalık saygı duruşu" demişti. Bu sözlerinin ardından Arjantinli şampiyon futbolcular kutlamalarına kaldığı yerden devam etmişti.

İki isimde ödül aldı

2020 yılında Arsenal'den Aston Villa'ya transfer olan Martinez, Katar'daki Dünya Kupası'nda en iyi kaleciye verilen Altın Eldiven ödülünü alırken, Mbappe ise organizasyonu sekiz golle gol kralı olarak tamamladı ve Altın Ayakkabı'nın sahibi oldu.

 

Senin için hazırladığımız haberler