Galatasaray- Antalyaspor VAR kayıtlarını izle (TFF video yayınlandı)

Ali Bozkurt
27.02.2024 - 16:55 | Son Güncellenme: 27.02.2024 - 19:35

TFF yeni karar olarak Süper Lig VAR kayıtlarını açıkladı. Galatasaray- Antalyaspor VAR kayıtları izle, dinle ve video nerede yayınlandı gibi detaylar haberde.

Galatasaray- Antalyaspor VAR kayıtlarını izle (TFF video yayınlandı)

AJANSSPOR HABER

TFF yeni karar alarak karşılaşmaların sona ermesinden sonra VAR ve hakemler arasında yaşananları video olarak yayınlayacağını duyurdu. Peki Galatasaray- Antalyaspor maçının VAR kayıtları açıklandı mı? İşte VAR kayıtlarına dair detaylar...

Galatasaray 2-1 kazandı

Trendyol Süper Lig'de 27. haftada Galatasaray, Bitexen Antalyaspor ile karşılaştı. RAMS Park'ta oynanan mücadeleyi sarı kırmızılılar 2-1 kazandı. Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 12. ve 45+2. dakikada Kerem Aktürkoğlu attı. Bitexen Antalyaspor'un tek golünü de 33. dakikada Van de Streek kaydetti.

VAR KAYITLARI AÇIKLANDI

Galatasaray'ın kazandığı penaltıda karar doğru mu?

VAR bu pozisyonlara müdahale edebiliyor mu?

Deniz Çoban: Bir temas var ama futbol oyunundaki temaslarda aradığımızı kriter 'Oyuncu etkilendi mi?' sorusu. Bu oyuncuyu etkilemeyecek en basit temaslardan biriydi. UEFA'nın da tabiriyle 'hafif' bir temas. VAR'ın müdahale etmesini anlayamam. Türkiye'deki VAR uygulamalarında yanlış kullanımda ilk 10'a girer. O kadar net yanlış. Penaltı verilmesi de yanlış. Oyun devam etmeliydi.

Bahattin Duran: VAR müdahalesini konuşacak hiçbir şey yok. Çok yanlış. Hiç penaltı değil, hiç değil! Mikroskopla ararsanız, Antalyasporlu oyuncunun, Tete'nin ayak ucuna temasını görürsünüz. Bizim işimiz mikroskopla aramak değil. Pozisyonda penaltı yok. Bence bu pozisyonda ofsayt da var.

Bülent Yıldırım: UEFA'ya üye ülkelere bu pozisyonu gönderin, VAR müdahalesi olması gerektiğini savunan kimseyi bulamazsınız. Bir temas var ama VAR'ın müdahale edeceği bir kanıt yok. O zaman müdahale etmeyeceksiniz. VAR müdahalesi yanlış, bana göre de pozisyon devam etmeliydi. Çok küçük temas, böyle penaltı olmaz.

Carlos Vinicius'un iptal edilen golünde faul kararı doğru mu?

Deniz Çoban: Antalyasporlu oyuncu, bu topa yükselmekte gecikmiş. Rakibini bozmadan yükseliyor ve vuruyor. Gol kararının verilmesini çok daha doğru bulurum.

Bahattin Duran: Carlos Vinicius'un hafif bir itmesi var ama o itme, golü iptal etitrecek derecede etki ayartmıyor. Oyuncu eli hissettiğinde kendini yere bırakıyor. Oyun devam etse, daha mutlu olurdum.

Bülent Yıldırım: Elle omuzdan basma yok, etkili tutma yok. Bu pozisyon net gol.

Galatasaray'ın VAR ile verilen ikinci golünde karar doğru mu?

Deniz Çoban: Teknoloji bu işi çözüyor. Üzerine konuşacağımız bir şey yok. Yardımcı hakem performansları her geçen hafta geriye gidiyor.

Bahattin Duran: Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi'ne inanıyorsak, karara inanacağız. Göz ile gördüğüm, Carlos Vinicius öndeymiş gibi... Milyon dolarlık bu sistemi kullanıyorsak, sisteme güveneceğiz.

Bülent Yıldırım: Sisteme güvenmek durumundayız.

Derick Köhn'ün yerde kaldığı pozisyonda penaltı doğru mu?

Deniz Çoban: Doğru karar. Sarı da çıkmalıydı.

Bahattin Duran: Penaltı.

Bülent Yıldırım: Penaltı ve sarı kart olmalıydı.

Erdoğan Yeşilyurt'un Kerem Demirbay'a ile pozisyonunun ardından sarı kart görmesi doğru mu?

Deniz Çoban: Kerem Demirbay faul yaptı ama o tekme yüzüne gelse ne olurdu? Yardımcı hakem nereye bakıyor? Erdoğan Yeşilyurt kırmızı kart görmeliydi.

Bahattin Duran: Burada yüze bir tekme sallama var. Kartın rengi yanlış.

Bülent Yıldırım: Topsuz bir hamle, bu şiddetli hareket. VAR müdahalesi gerekirdi. Açık ve tartışmasız.

Adam Buksa'nın Lucas Torreira'ya müdahalesinde devam kararı doğru mu?

Deniz Çoban: Tartışmasız kırmızı, VAR müdahalesi de gerekir.

Bahattin Duran: Buksa rakibini gördü ve dirseği vurdu. Kırmızı kart olmalıydı. VAR müdahalesi de olurdu. Ama normalde Torreira olmayacaktı, başkasına mı vuracaktı?

Bülent Yıldırım: Burada kırmızı olmalıydı.

Wilfired Zaha'nın müdahalesinde VAR'ın devreye girmemesi doğru mu?

Deniz Çoban: Ayak kurtulmuş, o yüzden VAR'ın konusu değil. Özgür Yankaya burada doğru yaptı. Ancak kırmızı kart bu.

Bahattin Duran: Çok net bir kırmızı kart. Güray Vural'ın ayağa kalkıp yürümesi inanılmaz. Bu hareketten sonra hiç yürüyemeyebilirdi.

Bülent Yıldırım: Başlangıç, gelişme, sonuç... Kırmızı kart.

Bünyamin Gezer: Pozisyon net penaltı

Senin için hazırladığımız haberler