Galatasaray başkan yardımcısı Adil Araboğlu gündeme ve şampiyonluğa dair konuştu! "Konsantrasyon..."

14.05.2018 - 16:31 | Son Güncellenme: 14.05.2018 - 16:31

Galatasaray başkan yardımcısı Adil Araboğlu gündeme ve şampiyonluğa dair konuştu! "Konsantrasyon..."

Galatasaray Başkan Yardımcısı Adil Araboğlu, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı. Göztepe maçı, şampiyonluk yarışını ve gündemi değerlendiren Adil Araboğlu'nun açıklamaları şu şekilde

"Hiçbir seçim, şampiyonluktan önemli değil"

"Şampiyonluk tek hedefimiz. Hiçbir seçim, şampiyonluktan önemli değil. Maçı oğlumla izledik. Oğlum kamerası ile teknik direktörümüz Fatih Terim'in 30 saniyelik bir görüntüsünü aldı, bunun sosyal medyadan paylaştık. Maç içinde 2-0 önde olan bir teknik adam, bu kadar tecrübeli bir teknik adam ama inanılmaz bir konsantrasyon içinde"

"Galatasaray sahaya galibiyet için çıkar, Real Madrid karşısında da galibiyet için çıktı ve yendi"

"Galatasaray için beraberlik yetiyor laflarının telaffuz edilmesini istemiyoruz. Galatasaray sahaya galibiyet için çıkar, Real Madrid karşısında da galibiyet için çıktı ve yendi. Allah izin verirse şampiyon olarak tamamlayacağız. Bundan sonra çalışıp, konsantre olup maçı kazanmamız lazım.

"Bazı çevrelere hoş gözükmek için karar alacaklarını sanmıyorum..."

"Herkes kendi stadında oynar tabii saygı duyarız. Galatasaray ve Göztepe bunlar spor kulübü, taraftarı için oynarlar. Bizde açık söyleyeyim 400 kişiye bu maçı oynamak mutlu etmez. Göztepe çok büyük bir camia. Galatasaray'dan sonraki takımım diyebilirim. Bu işin bir de ticari bir yanı var. Ciddi bir gelir elde edebilirsiniz. Bazı çevrelere hoş gözükmek için karar alacaklarını sanmıyorum, Göztepe iyi yönetilen bir kulüp"

"Kulübün gerçek sahibi taraftardır"

"Galatasaray'ın talep etmesi için önce Göztepe'den sıcak bir yaklaşım görmek lazım. İzmir Atatürk stadının zemininin iyi olduğunu sanmıyorum. Tribünler çok uzak orada. Galatasaray'ın iç sahada ortalaması 40 bin üzerinde. Bu hafta 46400 civarında taraftar geldi, Beşiktaş maçında 51 bin seyirci gelmişti. Bizim taraftarımız inanılır gibi değil. Kulübün gerçek sahibi taraftardır"

"Galatasaray'ın konsantrasyonu azaltacak bir söylem içinde olmamak lazım"

"Benim tasarrufumu yeni yönetimlerde görev almamak yönünde. Konsantrasyon önemli. Galatasaray'ın konsantrasyonu azaltacak bir söylem içinde olmamak lazım. Dört tane güzide başkan adayı var. Fakat bu şampiyonluk çok önemli. "

"Galatasaray'ı men etmek Galatasaray'a değil futbola verilmiş bir ceza olur"

"Galatasaray'a para cezası gelebilir. Mustafa Başkan'ın savunmasını, sunumu kim okusaydı başka şey düşünmezdi. Bir ay buna konuştu inanılmaz çalıştı. UEFA taraftara öncelik veriyor. Galatasaray'ı men etmek Galatasaray'a değil futbola verilmiş bir ceza olur. Galatasaray Avrupa'nın 8 elit kulübünden biri. Maximum 30 milyon Euro zarar edebilirsin denilmiş ama 130 milyon harcama yapılmış."

"Garry Rodrigues'in değeri 30 milyon'u geçti"

Malatyaspor kulübü yöneticilerini ağırladık. Adil Bey Malatyaspor başkanı üzüldüler keşke böyle bir laf çıkmasaydı dediler. Ali Bey'in böyle bir şey söyleyeceğini sanmıyorum. Malatyaspor zaten aslanlar gibi mücadele etti ama gol çok erken geldi."

"Garry Rodrigues'i izleyenler olduğunu biliyorum. Son maçta 5 tane kulüp görevlileri Garry Rodrigues'i izlemeye geldi. Bugün için 30 milyon üstüne taşıdı kendisini son maçlarda. Açıkcası çok gitmesini istemem. Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde iyi bir kadro olması lazım."

'Gomis gerçekten çok değerli bir oyuncu'

"Gomis'e beyefendi diyorum. Gerçekten çok değerli bir oyuncu, adam gibi adam. Çok gurur duydum imza gününde asistanı ara verelim dedi hayır dedi Gomis dışarıda 2000 kişi bekliyor soğukta devam edelim dedi, ardından başkan aradı teşekkür etmek istedi bir sürü yol yürüyüp başkanın yanına gitti. Penaltı kaçırması aslında o ruh halinin göstergesi."

Senin için hazırladığımız haberler