Alanyaspor, Beşiktaş'a Yaptığının Aynısını Galatasaray'a da Yaptı

Kerem Ergün
23.10.2022 - 22:47 | Son Güncellenme: 23.10.2022 - 23:18

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Galatasaray ile Alanyaspor 2-2 berabere kaldı. Maçta yaşananlar sezon başında oynanan Beşiktaş-Alanyaspor maçını akıllara getirdi. Detaylar...

Alanyaspor, Beşiktaş'a Yaptığının Aynısını Galatasaray'a da Yaptı

Spor Toto Süper Lig'de Corendon Alanyaspor, Beşiktaş'a yaşattığını Galatasaray'a da yaşattı. İki ezeli rakip Akdeniz temsilcisi karşısında kabus gördüler. İki ekip de Alanyaspor karşısında öne geçti ve "Maçı kazandım!" dedi. Ama her iki takım da 10 kişi kaldı ve 3 puan yerine 1 puana rıza göstermek zorunda kaldı.

Beşiktaş yarım saatte farka koştu ama

Önce 14 Ağustos 2022 tarihine gidiyoruz. Beşiktaş, Süper Lig'in ikinci haftasında Corendon Alanyaspor'a konuk olmuştu. Siyah beyazlılar dakikalar 31'i gösterdiğinde 3-0 öndeydi. Sosyal medya Beşiktaş'ı adeta şampiyon ilan edercesine övüyordu. Her şey yolunda giderken siyah beyazlıların yeni transferlerinden Emrecan Uzunhan, 37. dakikada kırmızı kart gördü. 10 kişi kalan Beşiktaş, 45+3'te Alanyaspor'un golüne engel olamadı.

Beşiktaş uzatmada yıkıldı

Soyunma odasına 10 kişi eksik ama 3-1 önde giren Beşiktaş'ın her şeye rağmen maçı kazanabileceği inancı vardı. Hatta 81'de skor 3-2 olduğunda bile. Ama uzatmaların ikinci dakikasında Candeias, siyah beyazlıları yıkan golü attı. Böylece Beşiktaş, "Kazandım!" dediği maçı 1 puanla kapattı.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş’ın gözü Dünya Kupası'nda! Günlük 40 bin dolar kazanacak
Habere Git

Galatasaray tarihi farka mı koşacak derken

Ve 23 Ekim 2022 tarihinde ve Nef Stadyumu'ndayız. Son iki haftadan 1 puan çıkartan Galatasaray, mutlak 3 puan hedefiyle Corendon Alanyaspor'un karşısına çıktı. Büyük bir iştahla maça başladı. Olabilecek en iyi senaryo gerçekleşti çünkü sarı kırmızılıların yeni yıldızları ilk gollerini ve asistlerini kaydetti. Önce Dries Mertens, ardından da Mauro Icardi, sarı kırmızılı formayla golle tanıştı. Haftalardır özel hayatıyla manşetleri süsleyen Icardi, 1 gol ve 1 asistle bu kez manşetlere çıktı ama sosyal medyada.

Kırılma anında yine Candeias var

Ancak 31. dakikada Sacha Boey kırmızı kartla oyundan atıldı. Beşiktaş'ı uzatmada yıkan Candeias, Galatasaray maçındaki kırılma anında yine başrolde yer aldı. Hakem, Boey'i Alanyalı oyuncuyu bariz gol şansından ettiği gerekçesiyle oyundan attı. Otoriteler bu kartı ağır buldu. Tıpkı Alanya'da Emrecan Uzunhan'ın ikinci sarı kartlarından birinin ağır olduğunda fikirbirliğinin oluşması gibi.

İlgini Çekebilir
Ve yıldızlar atıyor ama Aslan yine gülmüyor
Habere Git

Alanyaspor 2. haftayı kopyaladı

10 kişi kalsa da Galatasaray, soyunma odasına Beşiktaş gibi Alanya karşısında 2-0 önde girdi. Ve Cimbom da tıpkı Beşiktaş gibi  skor 2-1'e geldiğinde bile kazanacağı inancını verdi. Ama Alanyaspor, Beşiktaş'a yaşattığı şeyin aynısını Galatasaray'a da yaşattı. Yine uzatmada bulduğu golle, 1 puanı kurtardı. Günün sonunda Beşiktaş ile Galatasaray'ın Alanyaspor maçları adeta 'copy-paste'; yani kopyala-yapıştır olarak kayıtlara geçti. Taraftara da "Biz bu filmi daha önce görmüştük" demek kaldı.

Senin için hazırladığımız haberler