Yüksel Yeşilova: "Galatasaray, Morutan için 10 milyon Euro verirse yanlış yapar"

İsa Kethüda
30.07.2021 - 16:08 | Son Güncellenme: 30.07.2021 - 18:09

Eski FCSB Teknik Direktörü Dorinel Munteanu'nun Eski Yardımcı Antrenörü Yüksel Yeşilova; Olimpiu Morutan, Stanciu ve Cicaldau hakkında konuştu. İşte detaylar.

Yüksel Yeşilova: "Galatasaray, Morutan için 10 milyon Euro verirse yanlış yapar"

AJANSSPOR-HABER

Romanya Ligi ekiplerinden eski FCSB teknik direktörü Dorinel Munteanu'nun eski Yardımcı Antrenörü Yüksel Yeşilova, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı. Yeşilova, Galatasaray'ın transfer ettiği Alexandru Cicâldău ve transfer listesinde yer alan Olimpiu Morutan iddiaları hakkında da konuştu. 

"Türkiye'den bir takım almayı planlıyoruz"

Türkiye'den bir takım alacaklarını belirterek sözlerine başlayan Yeşilova, "Şu an Türkiye'den bir takım almayı planlıyoruz. 2 B'den bir takımla görüşüyoruz. Satın almak istiyoruz. Bütün haklarıyla satın alacağız.

"Cicaldau iyi bir futbolcu"

Cicaldau kötü bir futbolcu değil. Çok teknik bir futbolcu. Güzel paslar atan, duran toplara vuran iyi bir oyuncu. Kendisi hakkında kötü bir şey diyemiyoruz. Hiçbir zaman yurt dışında oynamamış bir oyuncu. İtalya'da ikinci ligde yer alan Parma da istiyordu.

"Galatasaray'ın bu kadar verecek parası olduğunu düşünmüyorum"

Morutan ve daha önce aldıkları futbolcuya 15 milyon Euro'dan konuşuyorlar. Galatasaray'ın bu kadar verecek parası olduğunu düşünmüyorum. İki futbolcunun da pozisyonu aynı. Biri sağ ayak diğeri sol ayak. 4-3-3 oynarsa Fatih hoca birini sağ tarafta birini sol açıkta oynatabilir.

"Galatasaray, Morutan için 10 milyon Euro verirse çok yanlış yapar"

Galatasaray, Morutan için 10 milyon Euro verirse çok yanlış yapar. Bu adam 2016 yılında Cluj'dan 100 bin Euro'ya transfer olmuştu. Avrupa'da Bayern Münih gibi büyük takımlar, bu tür genç oyuncuları altyapılarını alıyor, yetiştiriyor ve kadrolarını güçlendiriyor. Türkiye'de takip eden yok sanırım. Yoksa Avrupa'da kimse onlara zamanında direkt 10 milyon Euro vermemiş. Gençleştirmek evet, ama çok büyük miktarlar ödeyerek oyuncu transfer edilmesine ben hayır diyorum.

"Para simsarlara ve komisyonculara gidiyordur"

Morutan'a 4 milyon Euro'nun üstünden verilen para simsarlara ve komisyonculara gidiyordur. Ben 12-13 senedir Romanya'da çalışıyorum. 12 yıldır da Süper Lig'de çalışıyoruz. Burayı avucumun içi gibi biliyorum. Hiçbir şeyi ezbere konuşmuyorum. Zaten öyle olmasa da söylerim. Yanlış bilgi vermem.

Menajeri İstanbul'da

Bizim de aldığımız bilgiler de dün arkadaşlar yolcu etmeye gitmişler. Bu menajer Florin Vulturar'ı havalimanında görmüşler Türkiye'ye giderken. Becali daha önce 'menajere kesinlikle sen karışma önce biz anlaşalım diyordu'. Kulüpler ne konuşacak bilemiyorum. Şimdi bu devreye giriyorsa kulüpler anlaşmış ki bu adam gitmiş görüşmeye. Fatih Terim'in de ısrarla istediği bir oyuncuymuş.

Becali'nin, Morutan ile ilgili açıklaması var mı?

Becali'nin şu ana kadar anlaştık diye bir açıklaması yok, istediler diye var. Bu transferler sürpriz oldu. Oyuncu kötü ve formsuz zamanında transfer oldu. Futbolda sürprizlere açık olmak gerekiyor. Becali, Morutan için daha önce, 'O kendine bakmıyor, onu gönderirim' diyordu. Özel hayatına karışıyordu.

"Morutan, Galatasaray için ideal bir oyuncu değil"

Bence Morutan, Galatasaray için ideal bir oyuncu değil. Bu kadar rakamlar iki sene evvel önce oynamış oyuncuya veriliyorsa neden büyük kapsamlı scout ekibi kurulmuyor ve anlaşılmıyor. Bence bu futbolcular 50-100 bin iken bulunmalı.

Nicolae Stanciu hakkında...

3 oyuncuyu (Cicaldau, Morutan) karşılaştıracak olursak Nicolae Stanciu daha kaliteli bir futbolcu. Fiyatlar çok yükseldi. Bu rakamlar böyle giderse takımlar iflas ederler.

Papaz yüzünden kovuldu

Ben Steaua Bükreş'te çalıştığım dönemde Fiorentina ile UEFA Kupası maçına çıkmıştık ve 1-0 kaybetmiştik. Maçtan sonra biz yemek yerken Becali'nin yanında bir papaz var. Papaz ona dedi ki 'siz şu Türkün yüzünden yenildiniz. İşte Müslüman, dini uğursuz. O uğursuzluk getirdi takımınıza. Onun yüzünden yenildik'. Becali de ertesi gün demeç verdi ve dedi ki, 'ben; Türkü kovuyorum, takıma uğursuzluk getirdi, müslüman o, müslüman dini uğursuzluk bir dini diye. Beni takımdan ayırdı. Daha sonra FIFA'nın süreci oldu, UEFA'ya şikayet ettik, baya tartışmalar oldu. Ben geri atmadım. Tek isteğim  dedim TV'ye çıkıp sözünü geri alacak. Diyecek ki 'ben öyle konuşmadım, müslüman diniyle ilgili bir problemimiz yok, yanlış anlaşıldı, yanlış konuşma var'. Çıktı nitekim yanlış anlaşılma olduğunu söyledi. Ben de bütün davalarımı geri çektim. Problem istemedik çünkü birkaç kulüp başkanları aradı beni, burada probleme gerek yok dediler. Tehdit etmediler rica ettiler. UEFA'nın Steaua Bükreş'i liglerden 2 yl uzaklaştırma durumu vardı" dedi. 

"Morutan'ı satacağım"

Öte yandan FCSB Başkanı Becali, Morutan ile ilgili Rumen basınına flaş açıklamalarda bulundu. Becali, "Avrupa'dan elendik ve Morutan'ı satacağım. Teklifin nereden geldiğini biliyorsunuz... Galatasaray" ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler