Önce üzdü sonra sevindirdi! Mauro Icardi maça damga vurdu

Özgür Koç
17.03.2024 - 18:28 | Son Güncellenme: 17.03.2024 - 18:59

Galatasaray'ın deplasmanda Kasımpaşa'şı 4-3 mağlup ettiği karşılaşmaya sarı kırmızılı takımın golcüsü Mauro Icardi damga vurdu. Detaylar haberimizde...

Önce üzdü sonra sevindirdi! Mauro Icardi maça damga vurdu

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray, Süper Lig'in 30. hafta karşılaşmasında deplasmanda Kasımpaşa'yı 4-3 mağlup etti. 7 golün atıldığı ve bir kırmızı kartın çıktığı karşılaşmaya sarı kırmızılı takımın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi damga vurdu. Yıldız futbolcu, Galatasaraya taraftarını önce şaşırttı, sonra üzdü ama sonra sevindirmeyi başardı. 

Icardi, 34'te topu kendi kalesine gönderdi

Galatasaray'ın 27. dakikada Mertens'in attığı golle rakibi karşısında 1-0 öne geçtiği maçta, 34. dakikada Aytaç'ın sol kanattan kullandığı kornerde Porozo'nun kafasında topun Mauro Icardi'ye çarpıp ağlara gitmesiyle skora eşitlik geldi 

48'de bu kez takımını öne geçirdi

İlk yarı eşitlikle sona ererken, 48. dakikada Mauro Icardi bu kez takımını üstünlüğe taşıyan isim oldu. Arjantinli golcü, sağ kanattan Mertens'in kullandığı serbest vuruşta ön direkte altı pas önünde kafayı vurarak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

Kasımpaşa önce eşitliği yakaladı, sonra öne geçti

Ev sahibi takım 57. dakikada Aykaç Kara ile skora bir kez daha dengeyi getirirken, 77. dakikada Da Costa'nın kaydettiği golle skoru 3-2 yaparak maçta ilk kez öne geçti.

Icardi penaltıyı kaçırdı, Galatasaray yıkıldı

79. dakikada Galatasaray penaltı kazandı. Zaha ceza sahasında Winck ile girdiği iki mücadelede yerde kaldı. Hakem Atilla Karaoğlan penaltı kararını verirken, Winck'e de kırmızı kartını gösterdi. 81. dakikada Galatasaray'da penaltıyı kullanmak için Icardi topun başına geçti. Arjantinli golcünün kullandığı atışta sağına uzanan kaleci Gianniotis penaltıyı kurtardı.

Kaçırdığı penaltıyı telafi etti

31 yaşındaki yıldız futbolcu 83. dakikada kaçırdığı penaltıyı telafi ettti. Ziyech'in sağ kanattan penaltı noktası üzerine yaptığı ortada Icardi kafa vuruşuyla fileleri havalandırarak skora 3-3'lük eşitliği getirdi.

Yıldız futbolcu 90. dakikada Carlos Vinicius'un kaydettiği galibiyet golünde de pozisyonun içinde olan isimdi. Sol kanattan Köhn'ün yaptığı ortayı arka direkte Vinicius kafa ile Icardi'ye indirdi. Icardi'nin dönerek şutunda top yan direkten döndü. Boşta kalan meşin yuvarlağı önünde bulan Vinicius topu ağlara yolladı.

Böylece yıldız futbolcu kendi kalesine gol attığı ve bir penaltı kaçırdığı karşılaşmada attığı iki golle kazanılan galibiyette önemli pay sahibi olarak maça damga vurdu. 

Ligdeki gol sayısını 17'ye yükseltti

Karşılaşma öncesinde ligde 25 maçta rakip fileleri 15 kez havalandıran Mauro Icardi, Kasımpaşa karşısında attığı iki golle gol sayısını 17'ye çıkardı.

Arjantinli futbolcu bu sezon Galatasaray formasıyla tüm kulvarlarda 38 maçta sahaya çıkarken, UEFA Şampiyonlar Ligi grupları ve elemelerinde 5, UEFA Avrupa Ligi’nde 1 gol olmak üzere toplam 23 gol ve 11 asistlik katkı yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler