Galatasaray'da başkanlık yarışı! Başkan adayları ve üyelerin tüm açıklamaları...

26.05.2018 - 00:06 | Son Güncellenme: 26.05.2018 - 00:06

Galatasaray'da başkanlık yarışı! Başkan adayları ve üyelerin tüm açıklamaları...

Galatasaray Kulübünün olağan genel kurul toplantısı başladı.

Sarı-kırmızılı kulübün 101. dönem yönetiminin belirleneceği genel kurul, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştiriliyor.

Genel kurulda ilk olarak kongre divan başkanlığına Metin Aslan seçildi.

Mustafa Cengiz, Dursun Özbek, Ozan Korkut ve Ali Fatinoğlu'nun başkanlık yarışı vereceği kongrede, saygı duruşu ile İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, sandık görevlilerinin onaylanması işlemine geçildi.

Galatasaray Kulübünün olağan genel kurulunda oy verme işlemi başladı.

Sarı-kırmızılı kulübü gelecek 3 yılda yönetecek ekibin belirleneceği seçime Galatasaray Lisesi ev sahipliği yaparken, oy kullanılması için genel kurul üyelerine 20 sandık hazırlandı.

Genel kurulda, kayıtları açık olup, aidatlarını yatırmış 8 bin 181 üyenin saat 15.00'e kadar oy kullanma hakkı bulunuyor. Tüzüğe göre kulüp çalışanı durumundaki üyeler ise oy veremeyecek.

Başkan adayları ve üyelerin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Galatasaray başkan adayı Ali Fatinoğlu seçim öncesi haziruna hitap etti. Fatinoğlu, "Müzemizdeki tek eksik kupanın bize nasip olmasını çok istiyoruz. Yönetimimizde 11 kadın üye kadın oldukları için değil Galatasaray'a faydalı olacakları için yanımızda. Galatasaray'a faydalı bir seçim olmasını istiyorum." dedi.

"Seçim çalışmaları bitti. Projeleri hatırladık. Kazandıktan sonra ne yapacağımızı belgeleriyle sunduk. İnşallah kazanacağız ve bu projeleri uygulayacağız. Genel kurul takdir ederse göreve geliriz. Diğer adaylar kazanırsa projeler burada. Projeleri yapmak isterlerse alıp uygulasınlar. Proje önerisinde bulunacağız. İnşallah Galatasaray'ı kurtaracak projeler boşa gitmesin. Türk futbolu şu anda ciddi bir kredi kullanıyor. Gelirlerin yüzde 50'si faize gider duruma geldi. Gelirlerinizi en üst sınırı faiz gideri olabilir. Yüzde 7'nin üzerinde bir faiz gideri varsa mali anlamda iş yapamazsınız. 281 milyon TL faiz gideri var. Gideriniz 1.5 Milyar TL, bu giderler nerede karşılanacak? Çözüm; geliri artıracak projelerdir. Bu sorunlara bir çözüm üretilebilmiş olsa zaten biz aday olmazdık. Birkaç gün öncesine kadar da beraber çalışılabilir mi diye sordular, ancak ben sıcak bakmadım. Seçim amaçlı bir liste yapmadım. Galatasaray'ın geleceği için bir liste yaptım."

Dursun Özbek: "Değerli Galatasaraylılar, bir seçim günü daha buradayız. Galatasaray'ı özleyen herkes burada. Seçimler, bir bayram tadında geçiyor. Bir birini özleyenlerin hasret giderdiği bir olay oluyor. Çok adaylı bir seçim olması çok güzel. Galatasaray'ın üretmeye yönelik adayların çoğunluğu Galatasaray için çok güzel. Bu seçimde ben ve arkadaşlarım, Galatasaray'ı üreten bir Galatasaray yapmak için aday olduk. Üreten Galatasaray'ın kodlarını ve nasıl planlandığını sizlere anlatmaya çalıştık. Futbol takımımız şampiyonluğa koşarken, takımın herhangi bir polemiklere konu olmaması için çalışmaları kısa tuttuk.

Galatasaray için çok önemli bir proje olarak çalışıyoruz. Mali başarıyı yakalamak istiyoruz. Bununla beraber sportif başarıyı hedefliyoruz. Bunu bir kez yakaladığınızda zincirleme devam eder. Çok önemli bir konuyu arz etmek istiyorum; ne kadar üretirseniz üretin birliğinizi koruyamazsanız bunlar boşa gider. 500 yıllık bir kültürden geliyoruz. Bize her şeyi Galatasaray için yapmayı öğrettiler. Seçimin hayırlı olmasını diliyorum. Galatasaray'ın demokrasisine uygun olarak tecelli edeceğine eminim. Yaşasın Galatasaray diyorum."

"Seçim günleri, Galatasaraylıların buluştuğu günler. Nostaljik günler. Aynı zamanda da Galatasaray'ın geleceği için buradalar. Galatasaray genel kurulu her zaman en iyisini seçmiştir. Bu sefer de öyle olacaktır."

Mustafa Cengiz: "Bir tatil gününün sabahında beraberiz. Bana oy verecek ve vermeyecek herkese teşekkür ederim. Seçimlerde kanaatinizin olması için söylenecek her şey söylendi. Hayırlı bir seçim diliyorum."

Ozan Korkut: "Bu özel günde kendi okulumda sizlerle beraber olduğum için onurlu ve gururluyum. Tarihi seçimlerden birisini yaşıyoruz. İki seçenek var. Bir tanesi; bugüne gelmemize sebep olan ve Galatasaray'ı gayrimenkul kulübü haline getiren yönetim modeli.  Diğeri de bizim yani ana faaliyeti spordan değer yaratan ve kara geçen Galatasaray'ı yaratmak için ortaya koyulan bir ekip var.  Fikirlerimizi ve kendi vizyonumuzu sizlere anlattık. Boş vaatlere girmeden doğruları sizlere söyledik. Ekibimin 24 yıl Galatasaray yönetimi tecrübesi olan isimlerden oluşuyor. Galatasaray Lisesi'nde okumuş ve takımlarında forma giymiş camiamızı hem yurt içinde hem de uluslararası camiada temsil etmiş bir kardeşinizim. Aday olunca, genç olduğum söylendi. Galatasaray'ın mazisinde genç isimlerin başarısı ortadadır. Kazandığımız takdirde ilk fotoğrafımızı Çanakkale'de şehit olan Galatasaraylı kardeşlerimizin önünde çekeceğiz. Galatasaray'da verilen söz tutulur. Galatasaray, Galatasaraylılarındır. Asla satılamaz ve buna müsade edilemez."

Çok mutluyum. Galatasaraylı olarak kendi yuvamda olduğum için mutluyum. Okumuş olduğum sınıfın hemen önündeyiz. Gayet güzel bir katılım var. Galatasaray'a yakışır şekilde geçiyor çok mutluyum. Yoğun bir gündem bekliyorum. Hazırlığımızı yaptığımız için her türlü zorluğa karşı hazırız. Galatasaray, Avrupa'da başarılı olacaktır. Hiçbir branşta küçülmeden devam edeceğiz. Küçülmek Galatasaray'a yakışmaz.

İşte adayların listeleri

Mustafa Cengiz'in listesinde kimler bulunuyor?

Asil üyeler: Abdürrahim Albayrak, Yusuf Günay, Murat Ece, Kaan Kançal, Mahmut Recevik, Okan Böke, Dilek Kutlu, Dorukhan Acar, Ömer Cansever, Emre Erdoğan.

Yedek üyeler: Metin Karakaya, Banu Vahapoğlu Akgün, Erol Özmandıracı, Özgür Savaş Özüdoğru, İlber Aydemir.

 

Dursun Özbek'in listesinde kimler bulunuyor?

Asil üyeler: Metin Öztürk, Nasuhi Sezgin, Taner Aşkın, Rıza Tevfik Morova, İbrahim Ziyal, Levent Yaz, Osman Kocaman, Ercüment Erdem, Niyazi Yelkencioğlu, Dikran Gülmezgil.

Yedek üyeler: Cenk Eyüboğlu, Osman Aral, Fırat Uygur, Ceyda Üçer, Kayhan Berberoğlu.


Ozan Korkut'un listesinde kimler bulunuyor?

Asil üyeler: Tuncer Hunca, Şener Macun, Burak Elmas, Adnan Öztürk, Fehmi Naci Cansun, Başar Yücel, Cem Ersan, Mete İkiz, Reşit Sinanlı, İsmail Gökhan Esin.

Yedek üyeler: Burak Altınbaşak, Tuba Toprak Tuncel, Tunca Hazinedaroğlu, Cenk Soyer, Cemal Murat Akar.


Ali Fatinoğlu'nun listesinde kimler bulunuyor?

Asil üyeler: Deniz Gün Enön, Kemal Ersin Pirinç, Remzi Tözün, Ahu Yaşar Aydın, Levent Karadeniz, İbrahim Bozan, Cemal Dayıoğlu, Pınar Altuğ Tüfekçioğlu, Cenk Gönenç, Ali Araptarlı.

Yedek üyeler: Denizhan Ege, Arda Nal, Çetin Öner, Gürhan Ozanoğlu, Esat Akbülbül.

Oyunu kullanan Galatasaray başkan adayı Mustafa Cengiz, "Galatasaray için hayırlı olsun. Galatasaray kaderini belirleyecek. Sonucu ne olursa olsun saygı duymak gerekir. Umarım her şey Galatasaray için tecelli eder. Hem Galatasaray hem de ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun." dedi.

GS TV'ye konuşan İrfan Aktar, "4 arkadaşımız başkanlığa talip. İleriye doğru adımlar bu şekilde ortaya çıkıyor. Artık karar günü. Buraya gelen arkadaşlarımız kararını düşünerek gelir. Galatasaray için hayırlı olsun." dedi.

Abdurrahim Albayrak: En önemlisi şampiyonluktu. Burada Galatasaray kazanacak. Kazanana destek vereceğiz. Tabi biz kazanmak istiyoruz. Ortada bir başarı var. Rayına oturmuş bir düzen var, böyle devam etmesini isteriz. 10.30 itibariyle 550 kişi katılmıştı. Sanırım 4 binin üzerinde katılım olacak. Renkleri ne olursa olsun herkes oyunu kullansın.

Galatasaray başkan adayı Ozan Korkut'un listesinde bulunan Adnan Öztürk GS TV'ye konuştu. Öztürk, "Galatasaray'da gergin günler var gibi görünüyordu ama Galatasaray'a yakışan bir seçim ortamı var. Çok ilginç bir seçim oluyor. Büyük bir katılım var. Galatasaraylılar gelip oy kullansınlar. Kim kazanırsa kazansın 24 saat Galatasaray'dayız. Bizim için kazanıp kaybetmek diye bir şey yok." diyerek düşüncelerini anlattı.

Galatasaray başkan adayı Dursun Özbek'in listesinde bulunan Nasuhi Sezgin, "Bu Galatasaray bayramı. Büyük bir katılım var. 4 aday var hepsi bir birinden değerli. Bu tip seçimlerde heyecanlanıyorum. Galatasaray şampiyonlu ve daha da heyecan verici oldu. Bugün de netice alınacak ve bir aday seçimi kazanacak. İnşallah güzel bir sonuç olur. Yarım kalan işlerimiz var, onları tamamlamak istiyoruz. Çok mutluyum. 4 aday demek, demokrasinin bir gereğidir. Bir arkadaşımız seçilecek ve biz de onu alkışlayacağız. Sarı kazanırsa daha mutlu olacağım, çünkü önemli projelerimiz var." dedi.

Oyunu kullanan başkan adayı Ozan Korkut, "Bir Galatasaraylı olarak oy kullandım. Sonuç ne olursa olsun Galatasaray için iyi olacaktır. Demokratik haklarını kullanan herkese teşekkür ederim." dedi.

GS TV'ye konuşan Lütfi Arıboğan, "Çok güzel bir atmosfer var. Her zaman dostluk içerisinde yarış olur. 4 adaylı bir seçim var. Ortam çok güzel. Umarım Galatasaray'ın geleceğiyle ilgili projeleri hayata geçirecek aday seçilir. Umarım etkili camiayı mutlu edecek bir yönetim gelir. Galatasaray örnek bir kulüptür. Bütün branşta başarılı olmak bizim hedefimizdir. Umarım bunu başaracak bir yönetim gelir. Galatasaray hep daha iyisini isteyen bir camiadır. Umarım bundan sonra Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanan bir Galatasaray olur." dedi.

Ergun Gürsoy: Baya kalabalık var. Medeni bir seçim oluyor. Umarım hayırlı olur. Zor durumda bu kadar coşkulu adaylarla karşılaşmak güzel. Neler yapabilirler ben de kestiremiyorum. Aday olanlar, çok imkanlı isimler değil. Bundan sonra kafa çalışacak, öyle devam edecekler.

Galatasaray'ın efsane başkanlarından Faruk Süren, Galatasaray'daki seçimi Radyospor'dan Mert Elam'a değerlendirdi.

Faruk Süren: Ciddi bir seçim var. Beni üzen bir seçim ortamı, seçim dediğimizde umut akla gelir. Seçmenler korkunun dürtüleriyle oy kullanacaklar. Neden korkuyorlar? Ocak ayında baskın seçim oldu, bu seçimi Mustafa Cengiz oldu. Galatasaray rasyoneldir. Duygular tabii ki çok önemli ama rasyonel olmalıyız. Galatasaraylılar Galatasaray'ı zarar uğratan insanı seçmemeli.

 Mert Elam: Dursun Özbek'i mi kast ediyorsunuz?

 Faruk Süren: Evet tabii ki!

Coşkun Sabah: Camianın içerisinde bulunmak çok güzel. Bu okula girmek çok güzel. İnşallah Galatasaray için hayırlı olur. Bu ortamı solumak çok güzel. Keşke hep seçim olsa. Camia ile birlikte oluyoruz. Şampiyonluğu kutluyorum. Çok değerli bir şampiyonluktu. İstikbale umutla bakıyoruz. Bu yıl Galatasaray'ın yılı. Umarım devamı gelir. En hayırlı sekilde sonuç alınmasını istiyorum.

GS TV'ye konuşan Bülent Ünder, "Kim kazanırsa kazansın Galatasaray kazansın. Sıkıntılar belli. En azından sıkıntıları ortadan kaldıracak, düzenlemeleri yapmaları lazım. Bu camianın ekonomisi biraz sıkıntıdayken neler yaptığını herkes gördü. Bu camianın ekonomisi düzelirse nerelere geleceğini söylememe gerek yok." diyerek seçimi değerlendirdi.

Turgay Kıran, Radyospor'a konuşarak Galatasaray'daki seçimi değerlendirdi.

Turgay Kıran: Keyifli bir genel kurul geçiriyoruz. Katılım yüksek. Galatasaray bu olmalı. 4 tane güzide aday var. Aldığım dedikodular Mustafa Cengiz ve Ozan Korkut arasında yarışın geçeceği, Dursun Özbek için geride deniliyor. Mustafa Cengiz 4 aylık süre içerisinde başarılı oldu ve devam etmek istiyor. Ozan Korkut yarışın içerisinde o da başkan olmak istiyoruz. Ali Fatinoğlu'nu az önce dikkat ettim ben üye yapmışım. 4 başkan adayını ben üye yapmışım bu da benim adıma sevindirici. Galatasaray, her zaman taraftarı önemseyen bir Galatasaray olacaktır.

Ebru Köksal: Çok değişik bir seçim ortamı oldu. 200 yılından bu yana hiçbir seçimi kaçırmadım. Tüm listelerde çok değerli isimler var. Tek liste olsun isterdim. Seçim sürecinde bu çekişmenin çirkinleştiğini gördük. Seçim kampanyalarına çok para harcandı. Keşke bu harcamalar herhangi bir şubeye aktarılsaydı. Hangi başkan kazanırsa kazansın projelerin hayata geçirilmesi önemli. Ligimizin de tanınırlığının artması için Kulüpler Birliği'nin çalışmaları var. Umarım bu çalışmalar üst seviyeye çıkarır futbolumuzu. Kadınlarımızın futbolda daha fazla yer alması için çaba sarf ediyoruz. Umarım bu artış devam eder.

Galatasaray’ın eski yöneticilerinden olan ve başkan adayı Ozan Korkut’un listesinde yer alan Adnan Öztürk, seçimin çok demokratik bir ortamda geçtiğini belirterek, “Galatasaray, demokrasinin doğduğu yerler arasındadır” dedi. 

Galatasaray’da gerçekleşen başkanlık seçiminde başkan adaylarından Ozan Korkut’un listesinde yer alan eski yönetici Adnan Öztürk açıklamalarda bulundu. Beklenenin üzerinde bir katılımın olduğunu ifade eden Korkut, “Türk futbolunun hali belli, büyük kulüplerin de durumu ortada. Kulüplerde büyük bir değişim talebi var. Galatasaray ve Fenerbahçe’de bu var. Galatasaray seçimi daha önce. Bizler bu değişimi temsil eden üyeleriz. İlkleri her zaman Galatasaray yazdığı için bugün de bu değişim kazanır diye umuyorum. Camiaya hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

“Fenerbahçe’de de olması gereken bu” 

Ali Koç’un Galatasaray seçimiyle ilgili olarak yaptığı “Demokratik bir şekilde bütün başkan adayları listelere ulaşabildi. Galatasaray’ı tebrik ediyorum” açıklamasıyla ilgili konuşan Adnan Öztürk, “Ali Bey’e teşekkür ederiz. Galatasaray, demokrasinin doğduğu yerlerin arasında gelir. Tevfik Fikret burada müdürlük yaptı, Mustafa Kemal Atatürk 3 kez ziyaret etti burayı. Genelde ben sakin bir insanım ama bazı yeni üyelerde alışılagelmişin dışında durumlar var. Burada broşür dağıtılmasın diyenler oldu. Burada rakipler olur, seçim yapılır ve rekabet biter dedim. Bugün küçük bir durum oldu burada. Fenerbahçe’de de olması gereken bu. Demokraside insanlara kendinizi anlatacaksınız. Bu bir sevda meselesi ve herkes kararını veriyor. Ama değişimi Galatasaray başlatsın. Türk futbolunun ve kulüplerin değişime ihtiyacı var. Bizim ekibe genç diyorlar ama ben 55 yaşındayım. 45 yaş ortalaması var. Son derece iyi eğitimli insanlar var ekibimizde” diyerek sözlerini tamamladı. 

Dursun Özbek’in listesinde yer alan Prof. Dr. İbrahim Ziyal, sarı-kırmızılıların Dursun Özbek’in kurduğu takımla şampiyon olunduğunu belirterek, “İnşallah Dursun Özbek kazanır” ifadelerini kullandı. 

Galatasaray’da başkan adaylarından Dursun Özbek’in listesinde yer alan Prof. Dr. İbrahim Ziyal, İHA'ya yaptığı açıklamada son derece güzel bir gün yaşadıklarını söyleyerek, “5 bine yakın katılım var. Kazanan kim olursa olsun, Galatasaray için hayırlısı olsun. Kazananın yanında olacağız ve Galatasaray için el birliğiyle çalışacağız” dedi. 

Görev dağılımıyla ilgili herhangi bir çalışma yapılmadığını söyleyen Ziyal, “Şu anda görev dağılımıyla ilgili bir durum yok. Kazanırsak sonrasında hep beraber ekip olarak alınabilecek görevleri paylaşacağız” açıklamasını yaptı. 

“Dursun Özbek şampiyonluk kazandırdı” 

Dursun Özbek’in şansının çok yüksek olduğunu söyleyen Ziyal, “Son dönemde çok emek verdi Galatasaray’a. Yeni bir takım kurdu, Fatih Terim’i takımın başına getirdi. Şampiyonluk kazandırdı kulübe. Birçok projesi var başlattığı ve devam etmesi gerekiyor. Bu projelere hakim olan kişi de Dursun Özbek. İnşallah bu seçimi kazanır” diyerek sözlerini sürdürürken, kazanamamaları durumunda ise yeni yönetime destek vereceklerini ifade ederek, “Her zaman Galatasaray için doğru olan şeyleri yapmak zorundayız. Kim seçilirse seçilsin yanında olacağız ve elimizden gelen desteği vereceğiz” diye konuştu. 

Ali Fatinoğlu, Galatasaray Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda sandıkların tamamının açılmasını beklemeden salondan ayrıldı. 

Radyospor'da yayınlanan Maç Merkezi programında Salim Manav ve Tolga Kuru'nun sorularını yanıtlayan Fatinoğlu'nun sözlerinden önemli satır başları şu şekilde:

Bu seçim Galatasaray Genel Kurulu’nun yine Ocak ayında da olduğu gibi Dursun Özbek’i istememesi üzerine kuruldu. Görünen çok net, Galatasaray taraftarı ve genel kurulu Dursun Özbek’i istemedi ve oylar bölünmesin diye bana ve Ozan Korkut’a birleşme talebi geldi. Beraber yola çıktığımız arkadaşları bırakamadık, bu bize de yakışmazdı. Bu işe girdiysek sonuna kadar gideriz dedik. Genel kurulun Dursun Özbek korkusu vardı, medyanın da son zamanlarda Dursun Özbek üzerine yoğunlaşması söz konusu oldu. Tüm bunlar Mustafa Cengiz’in oylarına yansıdı. Galatasaray’a hayırlı olsun."

 

"Son zamanlarda kimi görsem, sonuç ne çıkarsa çıksın küsme, gelecekteki en önemli yönetici sen olacaksın, bırakma dediler. Bugünden ileri tarihlerin planlarını yapmak doğru değil. Gelecek neler gösterir bilinmez, mevcut yönetim başarılı olursa neden karşılarına rakip çıkalım? 1 yıllık bir yönetim olmasın. Ben bir Galatasaray taraftarıyım, yönetimin başarılı olmasını isterim. Fatih Terim ile 4 yıl üst üste şampiyon olduk, şimdi 5 yıl olsun isterim. Şampiyonluğa giden bir yolda yönetimimize destek çıkarız"

"Biz projelerimizi katalog şeklinde bastırdık, herkes de okudu. Kataloğa almadığımız gelir getiren projelerimizi de sunduk. Yönetim bu projeleri kullanabilir, telif isteyecek değilim. Projeleri gerçekleştirme yetkisi onların elindedir. Aktif bir görev almayı düşünmem fakat Galatasaray’a gelir getirecek projelerde desteklerimizi esirgemeyiz"

Senin için hazırladığımız haberler