Galatasaray'da korku... Çanlar Muslera için çalıyor!

Cüneyt Muharremoğlu
26.12.2022 - 12:58 | Son Güncellenme: 26.12.2022 - 13:48

Dünya Kupası'nda Uruguay - Gana maçında yaşananlar nedeniyle hakkında soruşturma açılan Galatasaray kaptanı Fernando Muslera'ya ceza gelmesi ihtimali Galatasaray'a tehdit oluşturuyor.

Galatasaray'da korku... Çanlar Muslera için çalıyor!

Hüseyin Özkök – AJANSSPOR

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda oynanan olaylı Gana-Uruguay karşılaşmasının ardından yaşanan sahnelerin merkezinde yer alan dört Uruguaylı oyuncunun, maç sonundaki davranışları nedeniyle kulüp takımlarını da kapsayan 10-15 maç ceza alma olasılığıyla karşı karşıya olduğu ortaya çıktı.

Muslara, Gimenez, Godin ve Cavani'ye soruşturma açıldı

Uruguay’ın müsabakayı 2-0 kazanmasına rağmen turnuvaya veda ettiği karşılaşma sonrasında hakemlere ve görevlilere saha içinde ve soyunma odası koridorlarında fiziki ve sözlü tacizde bulunan dört oyuncu Edinson Cavani, Jose Maria Gimenez, Diego Godin ve Fernando Muslera, maçın ertesi günü FIFA Disiplin Kurulu’na sevk edilmişlerdi. 

Gimenez ve Cavani'nin başı dertte

Raporlar Gimenez'in bir FIFA yetkilisine vurmakla suçlandığını öne sürerken, Cavani'nin olayın ardından soyunma odası tüneline giderken VAR monitörünü yere devirdiği belirtiliyor. Özellikle Gimenez ve Cavani’nin eylemlerinin FIFA Disiplin Komitesi’nin eylemleri "nefret veya şiddete teşvik" olarak nitelendirmesine bunun da ikilinin altı aya kadar futboldan men cezası anlamına gelebileceği ifade ediliyor.

İlgini Çekebilir
Uruguay'da disiplin korkusu! Muslera da yanabilir
Habere Git

Ciddi bir ceza gelecek

İspanyol gazetesi AS'ın haberine göre dört oyuncunun FIFA Disiplin Talimatı’nın 11. ve 12. maddelerini ihlal ettiği tespit edilmesi sonrasında FIFA'dan ciddi bir ceza gelmesi bekleniyor.  AS, haberi Uruguay'da yayın yapan El Pais’e dayandırdı.

6 ay futboldan men tehlikesi

FIFA disiplin kurallarına göre böyle bir ihlalin cezası, Uruguaylı oyuncular için çok büyük bir darbe olacak şekilde “en az altı ay süreyle futbolla ilgili faaliyette bulunma yasağı” getirebilir. Çünkü disiplin talimatının 12’nci maddenin 4’üncü bendi 6 aya kadar futboldan men cezası içeriyor. Eğer ceza bu maddeden verilirse oyuncular, sadece Uruguay Milli Takımı'nda değil kulüplerinde de forma giyemeyecek. 

Luis Suarez örneği

Brezilya'da yapılan 2014 Dünya Kupası'nda Urguaylı Luis Suarez, İtalyan rakibi Giorgio Chiellini'yi omuzundan ısırdığı için 9 milli maç ve 4 ay futbolla ilgilli tüm eylemlerden men cezası almıştı. O dönem Liverpool formasını giyen Suarez, 13 maçta cezası nedeniyle kulübünde oynayamamıştı. 

İlgini Çekebilir
Fernando Muslera, Fenerbahçe derbisinde kalede! Messi detayı
Habere Git

Uruguay 9 Ocak'a kadar savunma verecek

Uruguay Futbol Federasyonu’ndan 9 Ocak tarihine kadar savunma isteyen FIFA Disiplin Kurulu'nun son kararını şubat ayının sonuna kadar vermesi bekleniyor. Dört oyuncunun hem kulüpleri hem de ülkeleri için oynamalarının yasaklanması riskinin olması kulüpleri gergin bir bekleyişle karşı karşıya bırakacak. 

Muslera, Fenerbahçe derbisinde sahada

Fenerbahçe ile Galatasaray 8 Ocak tarihinde Kadıköy'de karşı karşıya gelecek. Ceza şubat ayı sonunda çıkacağı için Muslera'ın kalede bulunmasında bir engel bulunmuyor. Sarı kırmızıların kaptanı Fenerbahçe maçında sahada olacak. 

Senin için hazırladığımız haberler