Galatasaray'dan dev hamle! 250 milyon...

08.09.2020 - 09:15 | Son Güncellenme: 08.09.2020 - 09:22

Galatasaray'ın Bankalar Birliği ile yaptığı anlaşma değişiyor mu? Yeni anlaşma kaç yıllık olacak? Galatasaray'ın kasasına ne kadar para girecek? Mustafa Cengiz yönetimi, parayı nerede kullanacak?

Galatasaray'dan dev hamle! 250 milyon...

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig’de yeni sezonda şampiyonluk hesapları yapan ve transferde hareketlilik yaşayan Galatasaray, diğer taraftan da gelecek adına bazı hamleler yapıyor. Mali açıdan Galatasaray nasıl bir hamle yaptı? Bankalar Birliği ile yapılan anlaşma Galatasaray’ın ne kadar faydasına? Ayrıntılar haberde…

Bankalar Birliği ile yapılacak yeni anlaşmada sona gelindi

Galatasaray ile Bankalar Birliği arasındaki görüşmede son aşamaya gelindi. Sarı-kırmızılılar, anlaşmayı 5 yıldan 12 yıla çıkarmaya hazırlanırken, bazı prosedürlerin tamamlanmasının ardından söz konusu anlaşma nihayete erecek.

Galatasaray’ın kasasına ne kadar para girecek?

Sarı-kırmızılılar geçen yıl, Türkiye Bankalar Birliği'yle (TBB) 1.1 milyar TL yapılandırma anlaşması imzalayan Galatasaray Kulübü bu sayede 850 milyon TL finansal borç ve vadesi geçmiş borçlarını kapatmış, kasaya 250 milyon TL nakit girişi sağlamıştı.

Galatasaray ile Bankalar Birliği arasındaki imzalar ne zaman atılacak?

Sabah’ın haberine göre; bu ay içinde resmi imzalar atılacak. Buna göre; borç ödemesini 2030’a kadar yayacak olan Galatasaray, bu yeni anlaşmayla birlikte 250 milyon TL kadar sıcak para kavuşacak. Bu durumun takıma etkisi de merak konusu oldu.

Anlaşmanın genişlemesi ne anlama geliyor?

Yeni sezon öncesinde transfer dönemi sona ermeden takviyeler için çalışan yönetimin eli biraz daha rahatlayacak. Fakat; Galatasaray camiası söz konusu rahatlamanın negatif etkiler getirebileceğini öngörerek, harcamalarını dikkatli yapacak. Ajansspor'un daha önce okuyucularıyla paylaştığı üzere, yönetime dikkatli harcama noktasında bir pres söz konusu.

Senin için hazırladığımız haberler