Galatasaray'ın Eski Teknik Direktörü Graeme Souness'den Şampiyonluk Bayrağı

Orhan Gülek
04.06.2023 - 22:54 | Son Güncellenme: 04.06.2023 - 23:00

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Graeme Souness, 1996 yılındaki Fenerbahçe derbisinde Kadıköy'de sahaya diktiği Galatasaray bayrağı ile Nef Statı'nda tur attı.

Galatasaray'ın Eski Teknik Direktörü Graeme Souness'den Şampiyonluk Bayrağı

AJANSSPOR - HABER

Spor Toto Süper Lig 2022-23 sezonunu şampiyon tamamlayan Galatasaray, tarihi Fenerbahçe zaferi ile mutluluğunu taçlandırdı. Sarı-Kırmızılılar, 37. haftada Fenerbahçe'yi 3-0'lık skorla mağlup etti.

Aslan'dan çifte zafer

Derbi zaferi sonrası NEF Stadyumu bayram yerine döndü. Galatasaraylı taraftarlar ve futbolcular adeta bütünleşti. Hem derbi galibiyeti hem şampiyonluk zaferi doyasıya kutlandı.

Bayrak, 27 yıl sonra efsanenin ellerinde

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Souness, şampiyonluk kutlamasında elinde Galatasaray bayrağıyla sahaya çıktı ve bayrağı sahanın ortasına bıraktı. Galatasaraylılar'ın 'Ulubatlı Souness' lakabını taktığı eski teknik direktör, 27 yıl önce Fenerbahçe derbisinde diktiği bayrakla statta tur attı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da 9 yıllık hasret bitti!
Habere Git

Graeme Souness'ın bayrak olayı

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Graeme Souness, fenerbahçe ile 24 Nisan 1996'da oynadıkları maçla hafızalara kazınmıştı. 

Galatasaray 1-0 kazandığı ilk maçın rövanşında Fenerbahçe ile Kadıköy'de 1-1 berabere kalarak Türkiye Kupası'nı kazanmıştı. Graeme Souness ise maç sonunda elindeki Sarı-Kırmızılı bayrağı, o günkü adıyla Fenerbahçe Stadı'nın tam ortasına dikmişti.

Graeme Souness pişman olduğunu söylemişti

Daha sonra verdiği röportajlarda yaptığı hareketle ilgili pişmanlık duyduğunu da söyleyen Graeme Souness, "Keşke yapmasaydım dediğim şeylerden biriydi ama o zaman iyi bir fikir gibi görünüyordu." diye konuştu.

Şu anda 69 yaşında olan İskoç hoca 2006 yılından bu yana herhangi bir takımda görev almadı.

Senin için hazırladığımız haberler