Galatasaray'dan ilk transfer sağ beke! Kiralık olarak...

Özgür Koç
27.03.2024 - 10:46 | Son Güncellenme: 27.03.2024 - 11:00

Gelecek sezonun transfer çalışmalarına başlayan Galatasaray, sözleşmesi sezon sonnuda bitecek olan Serge Aurier'in yerine 19 yaşındaki İngiliz sağ beki Rico Lewis'i gündemine aldı.

Galatasaray'dan ilk transfer sağ beke! Kiralık olarak...

AJANSSPOR - HABER

Bir yandan Süper Lig'de şampiyonluk yarışını sürdürürken, bir yandan da gelecek sezonun transfer çalışmalarına şimdiden başlayan Galatasaray için flaş bir iddia ortaya atıldı.  

Rico Lewis iddiası

Devre arasında Fransız sağ beki Sacha Boey'i rekor bir bedelle Bayern Münih'e sattıktan sonra sezon sonuna kadar Fildişi Sahilli Serge Aurier'i kadrosuna katan Galatasaray'ın gelecek sezon için Manchester City'de forma giyen Rico Lewis'e talip olduğu iddia edildi.

Serge Aurier'in yerine Rico Lewis

A Spor'da yer alan habere göre; sezon sonunda Serge Aurier ile yollarını ayıracak olan Cimbom'un, sağ bek bölgesini 19 yaşındaki İngiliz futbolcu ile doldurma kararı aldığı kaydedildi.

Galatasaray'a gelmek istiyor

Haberin detayında, Manchester City'nin ilk etapta genç futbolcuyu bırakmaya sıcak bakmadığı ancak daha sonraki görüşmelerde ikna olduğu aktarıldı.

Özellikle Pep Guardiola'nın, Rico Lewis'in ayrılığını istemediği ancak oyuncunun da Galatasaray'a gitmek istemesi sebebiyle transfere 'evet' dediği iddia edildi.

Sarı kırmızılıların, Rico Lewis transferinde lige verilen arada çok büyük mesafe katettiği ifade edildi.

2 milyon Euro'luk kiralama teklifi

Yönetimin, genç yıldız için Manchester City'e 2 milyon Euro'luk kiralama teklifi yapmayı planladığı öne sürüldü. Rico Lewis'in ise sarı kırmızılıların Avrupa'daki başarılı performansı sonrası Türkiye'ye gelmeyi istediği vurgulandı.

Galatasaray'ın ilk transferi olacak

Genç sağ bek, Galatasaray'a gelerek kendisini daha fazla gösterme fırsatı yakalayacak. Transferin kısa süre içinde netleşeceği ve Galatasaray'ın yeni sezondaki ilk hamlesinin Rico Lewis olacağı bildirildi.

Piyasa değeri 38 milyon Euro

Rico Lewis bu sezon Manchester City'de 21 maça çıktı. 19 yaşındaki futbolcu bu karşılaşmalarda 1 gol ve 4 asistlik performans sergiledi. Güncel piyasa değeri 38 milyon Euro olan Rico Lewis'in, kulübüyle olan sözleşmesi 2028 yılında sona erecek.

Senin için hazırladığımız haberler