Dortmund, Galatasaray'ı takip ediyor! Çünkü...

20.11.2018 - 09:30 | Son Güncellenme: 20.11.2018 - 12:30

Dortmund, Galatasaray'ı takip ediyor! Çünkü...

Mücadele ettiği tüm kulvarlarda başarılı olmayı hedefleyen Galatasaray, son dönemlerde cezalı ve sakat futbolcuların çokluğu sebebiyle ciddi sıkıntılar yaşıyor.

Sakatlık karnesiyle zirve yaptı

Yaşanan şanssızlıklar, sakatlık karnesiyle de zirve yaptı. Bu sezon 18 futbolcusunu 27 kez sakatlığa kurban veren sarı kırmızılı ekip, Avrupalı rakiplerini deyim yerindeyse sollayarak ilk sıraya kuruldu.

Galatasaray'ı Beşiktaş takip ediyor

Listenin ikinci sırasında ise bir başka Türk ekibi Beşiktaş da var. Yaşanan sakatlıklar sonrası her iki kulübün de sağlık departmanı eleştirilerin hedefi oldu.

Galatasaray adına ilginç istatistik

Kulüplerin korkulu rüyası sakatlıklardan yana bu sezon çok çeken Galatasaray'da tam 18 farklı futbolcu, 27 kez sakatlık yaşadı. Özellikle son maçlarda kadro kurmakta dahi zorluk çeken sarı-kırmızılı ekipteki bu durum, ilginç bir istatistik ortaya çıkardı.

Terim ve Tudor dönemi

Buna göre Galatasaray sakatlık sayısında, geçen sezonu Aralık ayı bile gelmeden geride bıraktı. Sarı-kırmızılı takımda 2017-2018 sezonunda 17 oyuncu 22 kez sakatlanmış, bu sakatlıkların 9'u Fatih Terim, 13'ü ise Igor Tudor döneminde yaşanmıştı.

Galatasaray 1, Beşiktaş 2 numara

Zirvede Galatasaray yer alırken, sarı-kırmızılıların ezeli rakiplerinden biri olan Beşiktaş’ta da  sakatlıklar dikkat çeken noktaya ulaştı.

15 futbolcu 25 kez sakatlandı

Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş’ta ise 15 futbolcu 25 kez sakatlandı. Siyah-beyazlılar da zaman zaman kadro istikrarında bu sebepten ötürü şanssızlıklarla karşı karşıya kaldı.

Fenerbahçe listede daha geride

Öte yandan sezona Phillip Cocu ile başlayan ve Erwin Koeman ile yola devam eden Fenerbahçe’de de sakatlıklar zaman zaman can sıkıcı boyuta ulaştı.

Fenerbahçe 11.sırada

Fenerbahçe, listede 15 sakatlık sayısı ile 11. sırada kendisine yer buldu. Alman ekipleri Dortmund ve Bayern Münih ise Galatasaray ve Beşiktaş’ı takip ediyor.

Barcelona ve Real Madrid'in durumu...

Dünyanın iki dev kulübü Barcelona ve Real Madrid’in durumu da merak konusu oldu. Katalan ekibi Barcelona’da 11 futbolcu 12 sakatlık yaşadı.

Real Madrid'in sakatlık oranı

Real Madrid ise listede 8.sırada bulunurken; 13 futbolcunun yaşadığı 16 sakatlık dikkatleri çekiyor. (Sabah)

Senin için hazırladığımız haberler