Galatasaray'ın, Falcao transferinde flaş gelişme! Monaco...

26.08.2018 - 15:13 | Son Güncellenme: 26.08.2018 - 18:13

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray, Gomis'i Al Hilal'e satmasının ardından forvet arayışlarına devam ediyor. Galatasaray Falcao'yu transfer edecek mi? Son dakika gelişmesi

Galatasaray'ın, Falcao transferinde flaş gelişme! Monaco...

Galatasaray, Bafetimbi Gomis'in satılmasının ardından, takıma elit bir forvet kazandırma konusunda çalışmalarını hızlandırdı. Bu çerçevede birinci hedef Radamel Falcao... Monaco'nun cevabını yarına kadar vermesi bekleniyor. 

Ajansspor'un özel haberine göre, sarı kırmızılı yetkililer Monaco'ya yazılı teklifini geçen Cuma günü verdi.  El Tigre (Kaplan) lakaplı ünlü futbolcunun Türkiye temsilcisi Fatih İlek bunu Radyospor canlı yayınında açıkladı.  

Fransız kulübü, sarı kırmızılılardan 3 milyon Euro kiralama bedeli istiyor. Falcao, Monaco krallığından vergi oranı çok düşük olduğu için yılda net 8 milyon Euro kazanıyor. Bu haliyle transfer son derece çor gözüküyor. UEFA'nın finansal fair play kısıtlamaları çerçevesinde operasyon yapmak zorunda olan Galatasaray'da yetkililer, Falcao ile ortaya çıkan bu maliyete karşın umutsuz değil. 

Sarı kırmızılılar iki büyük sponsorla görüşmelerini tamamlama aşamasında. Monaco'nun istediği kiralama bedeli ve oyuncunun yıllık kazancının yarısı sponsorlar aracılığıyla karşılanacak. Falcao'nun ücretinin yarısı Galatasaray tarafından ödenecek. 

Yurttaşı, Hugo Rodellega'dan Türk futbolu ve Galatasaray hakkında olumlu referanslar alan Falcao kulüpler düzeyinde şartların oluşması durumunda gelmeye razı; çünkü Şampiyonlar Ligi ve Galatasaray'ın önceki yıllarda Avrupa'da elde ettiği başarılar onun kararını kolaylaştırıyor. 

Bu arada Kolombiya basını, Falcao'nun transfer olasılığını Türk basınının iddiası olarak verdi. Ancak Kolombiya gazetesi Publimetro, Şampiyonlar Ligi faktörü nedeniyle Galatasaray'ın avantajlı olabileceği yorumunu yaptı. 

Falcao, 1 hafta öncesinde Real Madrid'in de transfer gündeminde olduğuna dair haberlere konu olmuştu.   

Senin için hazırladığımız haberler