Galatasaray'ın ilk transferi Babel olacak

02.11.2020 - 08:11 | Son Güncellenme: 02.11.2020 - 08:18

Galatasaray haberleri... Erzurumspor ve Ankaragücü maçlarında gösterdiği performansla Terim'in gözüne giren Ryan Babel, sarı-kırmızılı takımın ilk transferi olacak. Hollandalı oyuncu bu sezon kaç maçta forma giydi, kaç gol attı, kontratında kaç maç oynarsa sözleşmesi uzuyor. İşte detaylar...

Galatasaray'ın ilk transferi Babel olacak

AJANSSPOR-HABER

MKE Ankaragücü ve BB Erzurumspor maçlarında gösterdiği performansla teknik direktör Fatih Terim'in gözüne giren Hollandalı oyuncu Ryan Babel, sarı-kırmızılı takımın ilk transferi olacak. 

'20 maçta oynarsa sözleşmesi 1 yıl uzar'

Sabah'da yer alan habere göre; katkısıyla Terim’in gözüne giren Hollandalı, gelecek sezon da kalmak için adım attı. Kontratında '20 maçta oynarsa sözleşmesi 1 yıl uzar' maddesi bulunan 33 yaşındaki oyuncu, şimdiden 10 maçta sahaya çıktı. Fatih Terim'in forma vermeye devam edeceği Babel'in sözleşmesi de otomatik olarak devam edecek.

İndirimi kabul etti

Yaz transfer döneminde yönetim tarafından satış listesine koyulan Ryan Babel, Galatasaray'da kalmak için bir hayli direndi. Fatih Terim, sezon başında sol açıkta Arda'yı tercih ederken, yedek kalan Hollandalı oyuncu ise küsmedi ve ücretinde 3.6 milyon TL'yi bulan (375 bin Euro) indirimi de kabul etti. 

Gol ve asistleriyle katkı verdi

EURO 2021'i düşünerek sezonu Galatasaray'da tamamlamak isteyen Babel, sıkıntılı dönemde gelen forma şansını fırsata çevirdi. Erzurumspor ve Ankaragücü galibiyetlerine asist ve golüyle direkt katkı sağlayan deneyimli oyuncu, artık Terim'in bankosu oldu.

Babel'i ilk 11'den kesmeyi düşünmeyen İmparator, Falcao'nun yokluğunda sol açıktan ileri uca kaydıracak. 2020-21 sezonunda 20 maçta oynaması halinde sözleşmesi 1 yıl daha uzayacak olan Babel şu ana kadar lig ve Avrupa'da toplam 10 kez forma giydi. Terim, Babel'i oynatmaya devam edecek ve opsiyonu devreye girecek Hollandalı hücum oyuncusu, bir anlamda önümüzdeki sezonun ilk transferi olacak.

2.5 milyon Euro

Yıllık 2.5 milyon Euro'ya anlaşılan Babel'e 2 milyon Euro da imza parası ödenmişti.

2 gol 2 asist

Bu sezon 10 maçta sahaya çıkan 33 yaşındaki oyuncu 2 gol ve 2 asist kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler