Gaziantep Polisgücü'nden onurlu hareket!

19.02.2018 - 10:44 | Son Güncellenme: 19.02.2018 - 10:44

Avrupa şampiyonu olan Erkek Salon Hokey takımı Gaziantep Polisgücü kupayı Afrin’de şehit olan Mehmetçiklere armağan etti. 
Erkek Salon Hokeyi Avrupa Şampiyon Kulüpler Hokey Şampiyonası'nda Avrupa’nın en güçlü takımlarıyla mücadele ederek Türkiye’yi başarıyla temsil eden Gaziantep Polisgücü Spor Hokey Takımı final maçında Ukrayna’nın Vinnitsa Hokey Takımını 5-1’lik skorla mağlup ederek namaglup unvanla Avrupa Şampiyonu oldu.


Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da gerçekleştirilen Erkek Salon Hokeyi Avrupa Şampiyon Kulüpler Salon Hokey Şampiyonası'nda Türkiye’yi temsilen katılan Gaziantep Polis Gücü Spor Hokey Takımı Avrupa Şampiyonu oldu. Şampiyonada Avrupa’nın en güçlü takımlarıyla mücadele eden ve her maçta üstünlük sağlayarak rakip kalelerin filelerine adeta gol yağdıran Gaziantep Polisgücü Spor Hokey Takımı Türkiye’nin gururu olmayı başararak dördüncü kez Avrupa Şampiyonluğunu finalde karşılaştığı Ukrayna’nın Vinnitsa Hokey Takımını 5-1’lik galibiyetin ardından ilan etti. Gaziantep Polisgücü Spor Hokey Takımı şampiyona süresince Slovakya’nın en güçlü takımı olan Senkvice Hokey Takımı'nı 5-3’lük skorla, ikinci maçında Macaristan ekibini 9-4’lük skorla yenerken, Çek Cumhuriyeti’nin Slavia Prague takımıyla 1-1’lik skorla ardından Portekiz’in Lousada takımıyla karşılaşmasında 3-3’lük skorla berabere kalmış ve finallere ismini yazdırmayı başarmıştı. Final maçında karşılaştığı Ukrayna’nın Vinnitsa Hokey Takımını 5-1’lik farklı bir skorla yenen Gaziantep Polisgücü Spor Hokey Takımı namağlup unvanla Avrupa Şampiyonu oldu.
Maç sonrası sporcularını kutlayan Kulüp Başkanı Mehmet Kaplan, “Aslanlarımla gurur duyuyorum. Bugün dördüncü kez Avrupa Şampiyonu olmamızı sağladılar. Bütün maçlara yüreklerini, inançlarını koyarak çıkan sporcularımız güçlü rakipleri karşısında farklı skorlarla namaglûp unvanla Türkiye’ye Şampiyonluk kazandırmışlardır. Avrupa Şampiyonluğumuzu ve Şampiyonluk kupamızı Afrin Şehitlerimize armağan ediyoruz. Türkiye’nin böyle güzel haberlere ihtiyacı var. Ekip olarak, takım olarak Afrin mücadelesinde Mehmetçiklerimizin yanındayız. Şampiyona süresince bizleri sürekli telefonla arayarak ve mesajlar atarak yalnız bırakmayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin ve milletvekillerimize, bizleri destekleyen Gazianteplilere ve Türk milletine sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

“Sporun desteklenmesi dünya şampiyonası getirir“

 

Takımın elde ettiği başarıların bir tesadüf olmadığını ifade eden Teknik Direktör Yusuf Kasım da yaptığı değerlendirmede Gaziantepli sanayici ve iş adamlarını spora ve sporculara desteğe davet ederek, “Bugün sporcularımız dördüncü kez Avrupa’da adeta destan yazarak namaglup unvanla Avrupa Şampiyonu olmayı başarmıştır. Takımımız tamamen Gaziantepli çocuklarımızdan oluşan bir takımdır ve bu çocukların desteğe ihtiyacı var. Kulübümüzün ve sporcularımızın gereken desteği alması halinde elde ettiği başarıları dünya şampiyonası ve olimpiyat şampiyonalarına taşıyacaklarından kimsenin şüphesi olmasın. Yerli bir takım ve Gaziantepli sporculardan oluşan bir takım bu gün Avrupa’nın göbeğinde adeta destan yazarak Avrupa’nın en güçlü takımlarını şampiyonada yenmeyi başarmıştır. Bunu gerek Gaziantep Valimizin gerekse yerel yönetimlerimizin dikkate alması ve Gaziantep’in takımına sahip çıkılması için gerekli adımları atmalarını diliyorum. Sanayici ve İş adamlarımızdan da kulübümüze ve sporcularımıza gerekli desteği vermelerini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da gerçekleştirilen Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonası'na Türkiye’yi temsilen katılan Gaziantep Polisgücü Spor takımını şampiyona süresince telefonla arayarak destekleyen ve sporculara moral veren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin aldığı şampiyonluk haberine sevindiğini ifade ederek, “Gaziantep her konuda dünyadaki ağırlığını hissettirmeye devam ediyor. Avrupa’da destan yazan Gaziantepli evlatlarımızı ve takımın başarısı için gecesini gündüzüne katarak hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Kulüp Başkanı Mehmet Kaplan ve teknik adamlarımızı yürekten kutluyorum. Şampiyonluğu ülkemizin bekası ve bölünmez bütünlüğü için sınır ötesinde mücadele eden Mehmetçiğimize ve Afrin Şehitlerimize armağan eden takımı yürekten kutluyorum. Gaziantep elbette evlatlarını bağrına basacaktır” ifadelerini kullandı.
Gaziantep Milletvekilleri de şampiyona süresince Kulüp Başkanı Mehmet Kaplan’ı arayarak destek verirken Gaziantep’in ve Türkiye’nin birçok yerinden Prag’a tebrik mesajları yağdı.

Şampiyonluğa imza atan ekip Türkiye’nin gururu oldu

 

Ekibin başında Teknik Direktör Yusuf Kasım görev alırken, Gaziantep Polisgücü Spor Hokey Takımı'nda Alparslan Bozkurt, Yusuf Yaşar, Mahmut Cengiz, Mehmet Demirel, Murat Demirci, Kamil Sönmez, Celal Aydın, Ferhat Uğur, Ahmet Çeker ve Yakup Behrami yüreklerini ortaya koyarak ortaya koydukları başarılı performansla Türkiye’yi şampiyonluğa taşıdılar.

Senin için hazırladığımız haberler