Fon davasında Seçil Erzan’ın tutukluluk halinin devamına hükmedildi

Özgür Koç
13.01.2024 - 08:30 | Son Güncellenme: 13.01.2024 - 08:34

Aralarında futbol dünyasının ünlü isimlerinin de yer aldığı pek çok kişiyi dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan'ın davası, tanıkların dinlenmesi için 15 Ocak Pazartesi gününe ertelendi. Seçil Erzan’ın ise tutukluluk halinin devamına hükmedildi.

Fon davasında Seçil Erzan’ın tutukluluk halinin devamına hükmedildi

Yüksek kar getirisi bulunan güvenilir bir fon olduğunu ve Fatih Terim gibi isimlerin de bu fona dahil olduğunu söyleyerek aralarında tanınmış futbolcular Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan’ın da bulunduğu 21 kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı iddia edilen Şube Müdürü Seçil Erzan’ın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 41.Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen 7 sanıklı ikinci duruşmada tutuklu sanıklar Seçil Erzan ile Ali Yörük, tutuksuz sanıklar Nazlı Can, Asiye Öztürk ve Atilla Yörük hazır bulundu. Duruşmaya Fatih Terim'in kızı Buse Terim Bahçekapılı ile eşi Volkan Bahçekapılı, Terim Arıcan’ın da arasında bulunduğu bazı müştekiler de katıldı. Taraf avukatları da salonda bulunurken, Arda Turan, Selçuk İnan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu'nun ise mazeret sunduğu öğrenildi.

"Seçil hanım yalan konusunda profesyonel’’

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Ali Yörük, "Seçil hanımı 20 senedir tanırım. Seçil hanım yalan konusunda profesyonel. 15 senedir benim telefonum ile sevgilisi ile görüşen insan sizce benden korkmuş olabilir mi? Seçil buradaki müştekilerin hepsi ile mesajlaşmış. Para her zaman Seçil hanımın bagajına gitmiştir. Hiçbir zaman bir çanta dolusu parayı alıp eve gitmedim. Senaryoyu yazan Seçil Erzan’ın kendisi. Seçil Erzan’dan hiç para almadım. Ana paramı da alamadım.’’ şeklinde konuştu.

Müşteki Bülent Çeviker duruşmada, sanık Erzan'dan ve müşteki Mert Zeydanlı'dan şikayetçi olduğunu belirterek davaya katılma talebinde bulundu.

‘’Senedi alınca da kendisine dört kez para verdim’’

Müştekilerden Mert Zeydanlı ise 30 Ocak 2023'te bankaya para yatırdığı gün Erzan'ın kendisini odasına çağırdığını ve burada özel bir fondan bahsettiğini isterse buna katılabileceğini söylediğini belirterek, ‘’Sanıktan senet istediğimde ‘bu fonla Fatih Terim'in ve Müfit Erkasap'ın eşleri ilgileniyor, senedi onlardan alalım’ dedi. Ben bu belgeyi bankadan alamayacağımı zaten biliyordum. Senedi alınca da kendisine dört kez para verdim. Bir kere de 400 bin dolar aldım. Hemen ertesi gün Seçil, yeni bir teklifle geldi ama içeride 2 milyon 700 bin dolar param olduğu için kabul etmedim. Şikayetçiyim’’ ifadelerini kullandı.
Duruşmada görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı, sanıkların ayrı ayrı tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Tutuklu sanıkların avukatları ise müvekkillerinin tahliyelerine karar verilmesi istedi.

Tutukluluk hallerinin devamına hükmedildi

Ara kararını açıklayan mahkeme, duruşmanın sabah 11’den beri devam ediyor olduğu, dinlenmemiş olan tanıkların dinlenmesini de dikkate alarak duruşmayı 15 Ocak Pazartesi tarihine erteledi. Mahkeme ayrıca, sanık Seçil Erzan ile Ali Yörük’ün tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

Senin için hazırladığımız haberler