(Yazılı Özet) Göztepe-Eyüpspor Maç Sonucu: 5-1

Burak Alaca
20.12.2023 - 23:21 | Son Güncellenme: 21.12.2023 - 00:42

TFF 1. Lig'de Göztepe evinde konuk ettiği Eyüpspor'u farklı geçti. Ev sahibinin serisi sürdü İstanbul ekibinin ise ivmesi kesildi. İşte detaylar...

(Yazılı Özet) Göztepe-Eyüpspor Maç Sonucu: 5-1

AJANSSPOR-HABER

Trendyol 1. Lig'in 16. haftasında iki formda ekip karşı karşıya gelirken, Göztepe evinde konuk ettiği Eyüpspor'u 5-1'lik üstün bir skola mağlup etmeyi başardı.

Stoilov devam dedi Arda Turan'ı durdurdu

Göztepe'de Bulgar teknik direktör Stanimir Stoilov göreve başladığından bu yana çıktığı 5 maçı da kazanarak iyi bir seri yakaladı. Arda Turan yönetimindeki Eyüpspor ise 5 maçlık galibiyet serisinin ardından kaybetti.

Göztepe ikinci yarıda açıldı

Maçın hemen başında 4. dakikada Mamah, 10. dakikada Meesaoudi'nin golleriyle 2-0 öne geçen Göztepe'ye karşılık 45. dakikada Ahmet Kutucu'dan geldi ve ev sahibi ekip devreye 2-1 önde girdi. İzmir ekibi 56'da Yalçın Kayan (p), 70 ve 88'de (p) Ahmet Ildız'ın ayapından bulduğu gollerle ikinci yarıda rakibine üstünlük kurdu ve skoru tayin etti.

İlgini Çekebilir
Arda Turan'dan Fatih Terim Fonu'yla ilgili ilk açıklama! Net konuştu
Habere Git

Eyüp zirvede rahat Göz Göz tırmanıyor

39 puanlı Eyüpspor bu sonuca rağmen en yakın rakibinin 6 puan önünde ligde zirvede yer alıyor. Çıkış yakalaayan Göztepe ise 32 puan ile 3. sıraya kadar yükseldi.

Stanimir Stoilov: “Süper Lig’e çıkacağız”

Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, Eyüpspor galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, "Eyüpspor iyi bir takım. İyi bir hocaları ve oyuncuları var. Ligde ilk sırada olmalarının şans eseri olmadığını görüyoruz ama oyuncularım bugün sahaya çok büyük bir karakter koydu. Süper Lig'e çıkacağız” dedi.

"Futbolun gelişimi adına güzel bir geceydi"

Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, "Bu maç gerçekten Türk futbolu adına çok değerli bir maç oldu. Çünkü 1. Lig'de olsa da yüksek kalitede olan ve güzel futbol oynamak isteyen 2 takım, taraftarlara ve tüm Türkiye'ye güzel bir futbol izletti. Futbolun gelişimi adına güzel bir geceydi. Mücadele, dinamizm ve agresiflikle bugün galip gelmeyi başardık. Oyuncularım bu maça mantalite olarak hazırdı. Maça çok iyi bir şekilde başladık ve maçın genelinde çok iyiydik. Fakat özellikle ilk yarının son 20 dakikasında zorluklar yaşadık ama öncesinde 4-5 gol atmamız gerekiyordu. Fırsatları değerlendiremedik. 

"Eyüpspor'a karşı büyük bir mücadele gösterdik"

İkinci yarıda ise istediğimiz ritmi ve dinamizmi tekrar yakaladık. Goller bulduk ve maçı kazanmayı bildik. Eyüpspor'a karşı büyük bir mücadele gösterdik ve kazandık. Bugün sahada en önemli şey oyuncularımızın her şeyini vermesiydi. Bu durumu aynı şekilde devam ettirmeliyiz çünkü sahada her şeyimizi verdiğimiz zaman bizi destekleyen taraftarlarımız çok mutlu oluyor. Kaybettiğimiz günlerde bile sahaya her şeyimizi yansıttığımızda arkamızda olurlar. Çok sıkı çalışmaya devam etmemiz gerekiyor. Oyuncularımız şu ana kadar onlardan istediğimiz şeyleri uyguluyor. Futbol mantalitemizi sağlamlaştırmak adına disiplinli bir şekilde çalışmaya devam edersek her maçı kazanabiliriz. Son olarak bugün bize muhteşem bir destek gösteren taraftarlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Bize güçlerini hissettirdiler ve bu destekle birlikte yüzde 100'ün üstünde mücadele ettik. Oyuncularım ve kendim adına teşekkür ediyorum. Her maçta bu büyük mücadeleyi vereceğimize söz veriyorum. Bu şekilde devam edip taraftarlarımızla birlikte hedefimize varıp, Süper Lig'e çıkacağız" diye konuştu.

Kerem Yavaş: “Göztepe, çok zor bir deplasman”

Eyüpspor Teknik Sorumlusu Kerem Yavaş, Göztepe yenilgisinin ardından, “Göztepe’nin zor bir deplasman olacağını biliyorduk. Bunu bilerek buraya geldik” dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Eyüpspor Teknik Sorumlusu Kerem Yavaş, “Göztepe takımı ligin en az gol yiyen takımı. Hem blok savunmasında çok organizeler hem de rakip sahada agresif önde baskılar uyguluyorlar. İlk 15 dakika maça çok iyi başlangıç yapan bir Göztepe vardı. Aksine çok olumsuz bir performans sergileyen bir Eyüpspor vardı. Sonrasında maça ortak olduk. Hatta oyun bizim istediğimiz gibi oldu. İlk yarıda fırsatlar bulduk ve bir tanesini de gole çevirdik. Sonrasında kötü bir ikinci devre oynadık. Bu ikinci devre belki de bu sezon oynadığımız en kötü devre diyebilirim. İlerleyen süreçte bu ikinci devreden dersler çıkartmamız lazım. Takım olarak hem savunmada hem hücumda bugüne kadar iyi oynayan bir takımdık. Futbol birebir oynanan temaslı bir oyun. Göztepe bunu bizden bugün daha iyi gerçekleştirdi ve sonuç olarak maçı kazandı. Şimdi önümüzde üç dört gün sonra hemen bir Erzurum karşılaşması var. Evimizde oynayacağımız bu maçı kazanarak devre arasına girmek istiyoruz” diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler