Southampton'da Ralph Hasenhuttl dönemi bitti! Göztepe örneği

Cüneyt Muharremoğlu
07.11.2022 - 13:28 | Son Güncellenme: 07.11.2022 - 13:44

Göztepe ile sahibi aynı olan İngiltere Premier Lig ekibi Southampton, küme düşme bölgesine girince teknik direktör Ralph Hasenhuttl'in görevine son verildi.

Southampton'da Ralph Hasenhuttl dönemi bitti! Göztepe örneği

AJANSSPOR DIŞ HABER

TFF 1. Lig ekiplerinden Göztepe'nin çoğunluk hisselerini elinde bulunduran Sports Republic, İngiltere Premier Lig'de sahibi olduğu Southampton'da gelen başarısız sonuçların ardından operasyon yaptı. Topladığı 14 puanla küme düşme bölgesinde bulunan Southampton'da teknik direktör Ralph Hasenhuttl'in görevine son verdi.
 

Newcastle yenilgisi bardağı taşırdı

Southampton'un kendi sahasında Newcastle United'a karşı aldığı 4-1'lik yenilgi bardağı taşırdı. Maç sonunda yuhalanan takımın teknik direktörü Avusturyalı Ralph Hasenhuttl görevden alındı.

Sezona iyi başlamışlardı, 18. sıraya indiler

Southampton, sezona aldığı galibiyetlerle başlamıştı ancak ilerleyen haftalarda işler tersine döndü. Ardı ardına alınan başarısız sonuçlarla  takım 14 puanda kaldı ve Premier Lig'de 18. sıraya indi. Küme düşme bölgesine girilmesinin ardınadn yaklaşık 4 yıldır takımın başında bulunan 55 yaşındaki Hasenhuttl'ın işine son verildi.

İlgini Çekebilir
Premier Lig'de 27 yıl sonra bir ilk! Tottenham, Southampton'ı farka boğdu!
Habere Git

Southampton'ı küme düşmekten kurtarmıştı

Aralık 2018'de Mark Hughes'tan görevi devralan Hasenhuttl, ligde çok kötü durumdaki takımı küme düşmekten kurtarmıştı. Dragan Solak ve Rasmus Ankersen'in yönetiminde bulunduğu Sports Republic, kulübün hisselerini satın aldıktan sonra yollarına  Hasenhuttl ile devam ettiler. bu görevden alma kulüpteki ilk büyük değişiklik kararı olarak niteleniyor.

Ralph Hasenhuttl'in Southampton performansı

Southhampton'ın başında toplam 173 karşılaşmaya çıkan Avusturyalı teknik direktör 60 galibiyet, 38 beraberlik ve 75 yenilgi aldı. Bu sezon tüm kulvarlarda takımın başında 15 maça çıkan Hasenhuttl, 4 kez galibiyet sevinci yaşadı. 3 maç berabere biterken 8 karşılaşmadan boynu bükük ayrıldı.

Göztepe'de de teknik kadro görev alındı

Göztepe'nin çoğunluk hissesine sahip olan Sports Republic'in yöneticisi ve Göztepe Başkanı Rasmus Ankersen, İzmir takımında başarısız sonuçların ardından teknik kadroda değişime gitmişti. Teknik Direktör Turgay Altay ile yollarını ayıran sarı kırmızılar yeni bir yapılanmaya gitti.

İlgini Çekebilir
Redmond itiraf etti! İşte Süper Lig'i Premier Lig'den ayıran fark...
Habere Git

Futbol metodolojisi görevi!

Göztepe Başkanı Rasmus Ankersen'in yaptığı yeni yapılanmaya göre, Sırp Radomir Kokovic Futbol Metodolojisi Direktörü oldu. Ekrem Dağ, Futbol A Takım Başantrenörü, Şakir Özkayımoğlu ise Futbol A Takım Antrenörü olarak göreve başladı.

Ankersen: Göztepe, Southhampton'dan daha büyük

Türk futbolunun ilk yabancı yatırımcısı olan Rasmus Ankersen, daha önce yaptığı açıklamada İzmir takımının 5 yıl içinde farklı bir konuma geleceğini belirterek  "Göztepe, Southampton'dan daha büyük bir kulüp" ifadesini kullanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler