Göztepe'yi kalecisi Mateusz Lis kurtardı!

Ali Bozkurt
16.02.2024 - 23:09 | Son Güncellenme: 16.02.2024 - 23:14

Trendyol 1. Ligi'nin 23. haftasında Göztepe, sahasında Manisa FK'yı ağırladı. Göztepe kalecisi Mateusz Lis, Manisa FK karşısında bir penaltı kurtardı. İşte detaylar.

Göztepe'yi kalecisi Mateusz Lis kurtardı!

AJANSSPOR HABER

Trendyol 1. Ligi'nin 23. haftasında Göztepe, Gürsel Aksel Stadyumu'nda Manisa FK'yı ağırladı. Golsüz berbaerlikle tamamlanan maçta Göztepe kalecisi Mateusz Lis maça damgasını vurdu.

Penaltı kurtardı

Manisa FK'nın Kamerunlu forveti John Mary, karşılaşmanın 17. dakikasında penaltı vuruşundan yararlanamadı. 30 yaşındaki golcü futbolcu, beyaz noktanın gerisine geçti ve şutunda Göztepe'nin Polonyalı filebekçisi Mateusz Lis, penaltıyı kurtarmayı başardı.

Maçı 5 kurtarışla tamamladı

Göztepe kalesine 9 şut çeken Manisa FK, bu şutların 5'sinde çerçeveyi buldu. Mateusz Lis, kalesine gelen 5 şutun tamamında başarılı oldu ve kritik bir penaltı da kurtardı.

Göztepe karnesi

Sezon başında Southampton kulübünden Göztepe'ye kiralanan Polonyalı kaleci, sarı kırmızılı takımla 22 maçta forma giydi. Bu maçların tamamında ilk 11'de yer alan Lis, kalesinde 14 gol gördü. 

14 maçta gol görmedi

26 yaşındaki Mateusz Lis, Göztepe formasıyla çıktığı 22 maçın 13'ünde kalesini gole kapadı. Polonyalı filebekçisi; Sakaryaspor, Çorum FK, Bandırmaspor, Kocaelispor, Erzurumspor, Eyüpspor, Bodrum FK, Sakaryaspor ve Ümraniyespor maçlarında gol yedi.

Altay'da da forma giydi

Bir dönem Süper Lig'de Altay forması giyen Lis, 35 kez İzmir ekibinin formasını terletti. Mateusz Lis bu karşılaşmalarda kalesinde 50 gol gördü ve 7 kez kalesini gole kapadı. Altay ile sözleşmesi sona eren Lis, İngiliz kulüp Southampton ile sözleşme imzaladı.

Senin için hazırladığımız haberler