Grosskreutz transferi için ne dediler?

11.04.2017 - 14:31 | Son Güncellenme: 11.04.2017 - 14:31

AJANSSPOR DIŞ HABER -  Almanya Ligi’nde (Bundesliga) mücadele eden Darmstadt, Galatasaray’da olaylı bir dönem geçiren Kevin Grosskreutz’u renklerine bağladı. 28 yaşındaki futbolcuyla 2019 yılı Haziran ayına kadar bir mukavele imzalandığı bildirildi.

“Gelecek yıl bizim için yapıtaşlarından biri olacak”

Bu transferle ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan teknik direktör Torsten Frings, “Kevin gibi bir oyuncuyu kadromuza kattığımız için çok memnunum. Kendisini ikna etmeyi başardığımız için gurur duyuyorum. Kendisi bizim gelecek yıl yapıtaşlarımızdan biri olacak.” diye konuştu.

“Frings’in transferlerde önemli etkileri var”

Öte yandan Başkan Rüdiger Fritsch de bu transferi yorumladı. Fritsch, ”Darmstadt’a kaliteli bir oyuncu daha kattığımız için memnunuz. Frings, büyük işler yapıyor. Transfer konusunda büyük etkileri var. Önemli bir rol oynuyor. İyi oyuncularla birlikte daha iyi bir takım haline geleceğiz. Kevin en kısa sürede adapte olacaktır. Bizim için uygun bir transfer olduğunu düşünüyorum. Taraftarlarımızla da uyum içinde olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Artık Darmstadt günleri…

Kariyerine Rot Weiss Ahlen’de başlayan 1.86 boyundaki futbolcu, Borussia Dortmund’dan Galatasaray’a transfer olmuş, ancak sarı-kırmızılılarda kısa bir süre kaldıktan sonra yeniden Bundesliga’ya dönmüştü. Son olarak Stuttgart’ta 26 maçta forma giyen ve 1 gol atan Grosskreutz, kariyerine Darmstadt ekibinde devam edecek.

Bu transfer nasıl karşılandı?

Bu arada Almanya’daki bazı taraftarlar Darmstadt ekibine katılan Kevin Grosskreutz transferini onaylamazken, bazı taraftarlar ise destek çıktı. Hatırlanacağı gibi Alman futbolcu, geçtiğimiz ay bir kavgaya karışmış ve geceyi hastanede geçirmişti. Yaşanan olaylar sonrası Stuttgart, futbolcuyla yollarını ayırmıştı.

Darmstadt’ın Bundesliga performansı…

28 haftası geride kalan Bundesliga’da Darmstadt, topladığı 15 puanla son sırada bulunuyor. Geride kalan haftalarda 4 galibiye 3 beraberlik ve 21 yenilgi alan Alman ekibinde, Hamit Altıntop ve Aytaç Sulu da forma giyiyor.

Son 4 haftayı da yenilgiyle kapatan Darmstadt, 16 Nisan Pazar günü sahasında Schalke 04 ile karşı karşıya gelecek. Darmstadt’ın bir alt lige düşmesine kesin gözüyle bakılıyor.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler