“Güzel memleketime yakışan bir şampiyonluk”

09.05.2021 - 23:22 | Son Güncellenme: 09.05.2021 - 23:27

Adana Demirspor’un 26 yıllık Süper Lig hasretine son veren Samet Aybaba maçtan sonra duygusal anlar yaşadı. İşte Aybaba’nın açıklamaları…

“Güzel memleketime yakışan bir şampiyonluk”

AJANSSPOR-HABER

TFF 1. Lig’in 34. haftasında Menemenspor’u 4-1 yenen Adana Demirspor şampiyon oldu. Kendisi de Adanalı olan teknik direktör Samet Aybaba karşılaşmanın ardından “Benim güzel memleketime ve güzel insanlarıma yakışır bir şampiyonluk oldu” dedi.

'Bütün rakiplerimizi yendik'

Kendisi göreve geldikten sonra 11 maçta 10 galibiyet aldıklarını hatırlatan tecrübeli teknik adam, “Sadece 4 gol yedik, rakiplerin hepsini içeride dışarıda yendik. Oyuncularımın performansları, arkadaşlıkları, takımdaşlıkları yükseldi, hepsine teşekkür ediyorum. Başkanımız maddi manevi destek verdi, teşekkür ediyorum. Bizi destekleyen taraftarlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

'Adana Demirspor Türkiye'nin marka takımı'

Aybaba şöyle devam etti: “Adana Demirspor, Türkiye’nin marka takımlarından biriydi tekrar Süper Lig’e döndü. Lige renk katacak diyebiliriz. Adana keyifli bir yerdir. Biraz geri kalmıştı bu bir ışık olacaktır. Çukurova’nın toprağı bereketlidir, insanı kalitelidir. Bu hepsine ufuk açacaktır.”

Taraftara pandemi mesajı

Son olarak taraftarlarına kutlamalar için mesaj gönderen Samet Aybaba, “Biz her yeri gezeceğiz. Ayaklarına gideceğiz. Pandemi var lütfen dikkat etsinler. Balkonlardan el sallarlar. Onların hayatı her şeyden önemli” dedi.

Aybaba 3. kez Süper Lig'e taşıdı

Öte yandan Samet Aybaba, 1996-1997'de Kayserispor ve 2016-2017'de Sivasspor'un ardından 3. kez bir takımı Süper Lig'e taşıdı.

Senin için hazırladığımız haberler