Hasan Arat'tan Beşiktaş Başkanlığı, Fulya Ve Çarşı Davası Açıklaması

Akın Ungan
25.03.2023 - 17:54 | Son Güncellenme: 25.03.2023 - 21:01

Hasan Arat Beşiktaş başkanlığı için "Ben buradayım" diye seslenirken, Fulya davasının vicdan olduğunu belirtti. Arat, Çarşı grubunun da bir an önce beraat etmesini beklediklerini vurguladı.

Hasan Arat'tan Beşiktaş Başkanlığı, Fulya Ve Çarşı Davası Açıklaması

AJANSSPOR HABER

Beşiktaş'ın başkanlığına daha önce aday olacağını kamuoyuna açıklayan Hasan Arat, bu düşüncesini İstanbul'da bugün yapılan 2023 yılının ilk olağan divan kurulu toplantısında bir kez daha güçlü şekilde tekrarladı. Arat, "Ben buradayım" dedi.

Seba'nın veda ettiği yerde açıkladı

Arat, divanın toplantı yaptığı Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nin eskiden basketbol salonu olduğunu ve basketbolcu olarak en son burada forma giydiğini söylerken, efsane başkanı Süleyman Seba'nın veda konuşmasının da yine aynı yerde yapıldığını hatırlattı. Arat, kendisi için böylesine büyük anlamlar taşıyan mekânda başkanlığa adaylığını yineledi.

Hasan Arat'tan adaylık vurgusu: Buradayım

Hasan Arat, "Bugün buradan camiama sesleniyorum! Önümüzde gidilmesi gereken bir yol var. Geleceğe dair umumlarım, camiamızın hayalleri, gençlerimizin heyecanını ve Beşiktaşımız'ın büyük hedeflerini yanıma alıyorum. Yol ne kadar uzun ve zor olursa olsun, ben buradayım" dedi.

İlgini Çekebilir
Ahmet Nur Çebi: "Galatasaray ve Fenerbahçe susar mıydı?"
Habere Git

Fulya davası vicdandır, unutulmayacak

Hasan Arat, konuşmasında Fulya ve Çarşı davalarına da değindi. "Fulya davasında zarar etmediğimiz tespit edilmiştir. Artık bu dava kapanmıştır. Enerjimizi harcamayalım" diyen Beşiktaş İkinci Başkanı Engin Baltacı'ya tepki gösterdi. Arat, "Biraz önce ikinci başkan Fulya davasını artık unutalım dedi. Fulya davası vicdandır, Fulya davasını hiçbir Beşiktaşlı unutmayacak, hiçbir şekilde unutulmayacak" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş taraftarına kimse talimat veremez

Son dönemlerde tribünlerden yönetime yönelik yapılan istifa çağrılarının talimatla yapıldığı yönündeki değerlendirmelere tepki gösteren Hasan Arat, "Beşiktaş camiasının kültürünü ve geleneklerini iyi tanıyanların, Beşiktaş taraftarına kimsenin talimat veremeyeceğini de gayet iyi biliyor olması gerekir" diye konuştu.

Çarşı'yı yargılayanlar Türkiye'yi terketti

Taraftarların depremde verdikleri mücadele ve katkıya teşekkür eden Hasan Arat, 10 yıldır darbe iddiasıyla yargılanan Çarşı grubuna da sahip çıktı: "Hiç unutmuyorum. Camiamızın insanlarına yapılanları hiç unutmuyorum. Sabaha karşı evden alındıklarında ağlayan anaları babalaları, eşleri, çocukları, işsiz kalanları bu psikolojiyi üzerinden atamayanları... O gün iddianameyi hazırlayanlar Türkiye Cumhuriyeti'ni terk ederken, 10 yıldır Çarşı mahkeme salonlarında mücadele ediyor. Ve 'Bu memleket bizim" diyerek, bedel ödemeye devam ediyor. İnşallah kısa zamanda beraatleri açıklanır aileleri ve camiamız huzura kavuşur. Sadece iyi günde değil kötü günde de Beşiktaş'ın özgür ruhuyla gurur duyuyorum"

Senin için hazırladığımız haberler