Haydi hakemler ders başına... Akademi açıldı

Cüneyt Muharremoğlu
27.01.2023 - 09:49 | Son Güncellenme: 27.01.2023 - 10:09

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin duyurduğu Hakem Akademisi hayata geçti. Akademide en üst düzeyden adaylara kadar bütün hakemlere eğitim verilecek. İşte detaylar...

Haydi hakemler ders başına... Akademi açıldı

AJANSSPOR HABER

Süper Lig'de takımlardan çok hakemler tartışılır. Verdikleri kararlar masaya yatırılır. Pozisyonlar teker teker incelenir. Kimi zaman yaptıkları hatalar maçın çok daha önüne çıkar. Hemen hemen bütün kulüpler hakemlerden şikâyetçidir.  

TFF 'Eğitim şart' dedi

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, göreve geldiğinde hakemlerin eğitimindeki eksikliklerden dem vurup bu konuyu kuracakları akademiyle aşacaklarını söylemişti.

Hakemler her maça ayrı hazırlanacak

Büyükekşi, geçen ay yaptığı açıklamada hakem akademisi kurucaklarını belirterek şunları söylemişti: "Hakemlerimize yönetecekleri maçlardan 1 gün önce takımlarla, futbolcuların özellikleriyle, hakemi aldatan futbolcu varsa onlar, taraftar sayısı, futbolcu davranışı vs. şeklinde bilgiler verilecek. Her maça ayrı hazırlanmalarını istiyoruz. Hakem akademesi kuracağız. Hakemlerimizin eğitiminde dijitalleşmeye geçiyoruz. Evde yapacakları antrenmanlar, dışarıda yapacaklar antrenmanlar, diyetleri, uykuları. Bunları da dahil edeceğiz."

İlgini Çekebilir
Yaştan düdük astırılan hakeme tazminat
Habere Git

Büyükekşi sözünü tuttu: Akademi açıldı

Büyükekşi'nin sözünü ettiği Hakem Akademisi eğitime başladı. TFF tarafından yapılan açıklamada, "Uzun zamandır üzerinde çalışılan ve büyük bir önem verilen Hakem Akademisi açıldı" denildi. 

Sürekli ve kaliteli eğitim

Türkiye Futbol Federasyonu Hakem Akademisi'nde hakemlerin gelişimi için kaliteli ve sürekli eğitim verilecek. Bu konuda çalışmalar yapılacak.

Adaylardan üst düzey hakemlere kadar herkese eğitim

Hakem Akademisi’nde; bir kategoru bulunmuyor. Hakemliğe aday olan kişilerden FIFA hakemlerine kadar herkes eğitimden geçecek.

İlgini Çekebilir
TFF'den hakemlere zam!
Habere Git

Verilecek dersler

Hakemlere temel futbol kuralları, gelişmiş hakemlik becerileri, psikososyal ve iletişim becerileri ve yabancı dil eğitimi verilecek.  

Hakemlerin kendi geliştirmesi bekleniyor

Akademi sayesinde hakemlerin, yardımcı hakemlerin ve video yardımcı hakemlerin her anlamda kendilerini geliştirmeleri hedefleniyor. 

Yeni hakemler böyle yetişecek

TFF, akademi ile sadece mevcut hakemlerin geliştirilmesini değil Türkiye'yi dünya arenasında temsil edecek olan UEFA standartlarında yeni hakemlerin de yetiştirilmesini de amaçlıyor.

Senin için hazırladığımız haberler