Denizlispor TFF 1. Lig'de Küme Düşen İlk Takım Oldu

Orhan Gülek
15.04.2023 - 22:31 | Son Güncellenme: 15.04.2023 - 23:28

Samsunspor'un Süper Lig'e çıkmayı garantilediği TFF 1. Lig'de düşen ilk takım da Denizlispor oldu. Horozlar, bitime 5. hafta kala TFF 2. Lig'e düştü. İşte detaylar.

Denizlispor TFF 1. Lig'de Küme Düşen İlk Takım Oldu

AJANSSPOR - HABER

TFF 1. Lig'de Süper Lig'e ilk çıkan takım geçen hafta belli oldu. Yılport Samsunspor 11 yıl aradan sonra en üst lige çıkmayı garantileyen ilk takım oldu. Bugün de ligden düşen ilk takımın adı belli oldu. 

Altaş Denizlispor, bitime 5 hafta kala TFF 2. Lig'e düşen ilk takım oldu. Ege'nin Horozlar'ı, bu akşam evinde Ankara Keçiörengücü'ne 4-0 mağlup oldu ve matematiksel olarak ligden düşmüş oldu. 

TFF 1. Lig'den bu sezon 2. takım düşecek. Adanaspor ve Yeni Malatyaspor, deprem nedeniyle ligden çekilmişti. Bu iki takım gelecek sezon yine aynı ligde devam edecek. TFF 1. Lig'de Gençlerbirliği, Altınordu, Erzurumu ve Altay, ligde kalma mücadelesi veriyor.

İlk gol Rashad Muhammed'den geldi

Bol gollü geçen maçta konuk Ankara Keçiörengücü, 17. dakikada Rashad Muhammed'in penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti.

Başkent ekibinde Jurgen Bardhi'nin 36. dakikada attığı gol, VAR incelemesi sonrası pozisyon başlangıcında faul olduğu gerekçesiyle iptal edildi.

Dembele gol attı, kırmızı kart gördü

Ankara Keçiörengücü, 45+1. dakikada Malaly Dembele ile farkı 2'ye çıkardı. Dembele, golü kaydettikten sonra rakibine kafa attığı için VAR incelemesi sonrası kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

İlgini Çekebilir
Samsunspor 11 yıl sonra Süper Lig'de
Habere Git

Son sözü Musa Caner Aktaş söyledi

Başkent ekibi 82. dakikada VAR incelemesi sonrası bir penaltı daha kazandı. Atışı kullanan Rashad Muhammed, kendisinin 2. takımının 3. golünü kaydetti: 0-3

Ankara Keçiörengücü Musa Caner Aktaş ile 85. dakikada farkı 4'e yükseltti: 0-4

Bülent Ertuğrul, ilk sınavda üzüldü

Art arda 6 mağlubiyetle dibe demir atıp bay geçtiği hafta içinde rakiplerinden Altınordu'nun kazanmasıyla kurtuluş umutlarını iyice azaltan Altaş Denizlispor, yeni teknik direktörü Bülent Ertuğrul yönetimindeki ilk sınavda da üzüldü. 17 puan kalan Ege temsilcisi, matematiksel olarak 1. Lig'e veda etti. Denizlispor, Spor Toto 1. Lig'den düşen ilk takım oldu.

Keciörengücü kötü gidişata "dur" dedi

Bu sonucun ardından 5 maçlık aradan sonra galibiyet sevinci yaşayan Keciörengücü, puanını 50 yükseltterek play-off iddiasını güçlendirdi.

Senin için hazırladığımız haberler